Ull/Kisa - Start 0-2

Vi lever en ny solid bortekamp og knapper innpå Sandefjord på direkte opprykksplass. Foto: NTB Scanpix

Start reiser til Jessheim etter tre strake seiere i OBOS-ligaen. Borteseieren mot Sogndal i midtuken ga mye selvtillit, og det at Sandefjord tapte for HamKam tidligere på dagen betyr at Start kan knappe innpå laget som ligger på andreplass på tabellen.

Erlend Segberg soner karantene i denne kampen, mens Børufsen, Adeleke, Daland og Hadzic er skadet. I tillegg sliter Joackim Jørgensen med en skade, og Joey Hardarson valgte å starte med sarpingen på benken.

Joey har forøvrig bursdag i dag, og den perfekte gave er nok tre nye poeng.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Espen Hammer Berger, Damion Lowe, Henrik Robstad -  Isaac Twum, Afeez Aremu - Kasper Skaanes (Sjøkvist fra 92), Tobias Christensen, Aron Sigurdarson - Mathias Bringaker (Kristjan Floki Finnbogason fra 80)

Innbyttere:  Alexander Pedersen, Joackim Jørgensen, Mikael Ugland, Sander Sjøkvist, Kristjan Floki Finnbogason.

Ullensaker/Kisas lag (1-4-3-3): Stefan Hagerup, Ole Kristian Langås, Espen Garnås, Lars Ranger, Nikolas Walstad, Martin Torp (Opsahl fra 60), Christian Aas, Sverre Økland, Henrik Kristiansen (Søreide fra 81), Eric Kitolano, Martin Trøen (Aden Abshir fra 60)

Innbyttere: Christoffer Gjertsen, Ciise Aden Abshir, Vegard Kongsro, Sander Jonassen Foro, Martin Søreide, Sakarias Opsahl, Herman Henriksen

Kampreferat under faktaboksen.

Ull/Kisa - Start 0-2 (0-2)

• Jessheim Stadion

• OBOS-ligaen 15. runde 2019

• Dommer: Kristoffer Hagenes

• Mål Start: 0-1 Selvmål (14), Bringaker (38)

• Gule kort: Christian Aas, Nikolas Walstad (Ull/Kisa). Isaac Twum, Damion Lowe, Mathias Bringaker (Start)

Slik var kampen:

1. Start spiller i sine sorte bortedrakter i dag. Det er godt og varmt på Jessheim i dag, så også i dag vil det bli viktig å drikke nok underveis i kampen.

10 min: Ganske sjansefattige første ti minutter. Begge lag har hatt et par innlegg og dødballer, men ingen har kommet til noen gode avslutninger ennå.

14 min: MÅÅÅÅL!! Vi tar ledelsen etter at Wichne slår et hardt innlegg foran mål, det går såvidt via en Ull/Kisa-fot og sniker seg inn ved lengste stolpe!

22 min: Aron Sigurdarson dribler en, to, tre, dribler nummer en og to en gang til, før han prøver å chippe ballen i lengste kryss. Lobben blir for løs, dessverre, så keeper plukker den ganske enkelt

23 min: Stor sjanse til hjemmelaget. Ruller opp et fint angrep som ender med at Økland skyter over cirka fra straffemerket etter et innlegg fra høyre.

25 min: Lagene tar en drikkepause.

30 min: Damion Lowe får gult kort og må dermed stå over hjemmekampen mot Kongsvinger neste helg.

34 min: Stor Start-sjanse. Ull/Kisa-keeper bommer på et utspill og Christensen sender Sigurdarson igjennom. Han skjærer inn i feltet, men skuddet hans blir blokkert. Der kunne det fort blitt 0-2.

36 min: Christensen prøver seg på frispark fra langt hold, ballen går via muren og dupper ned like under tverrligger. Keeper gjør en god redning og slår ballen ut til corner.

38 min: 0-2 Herlig scoring! Christensen og Robstad kombinerer strålende på venstresiden. Christensen drar seg forbi et par spillere og serverer Bringaker foran mål, og han setter den i nettet.

Pause: Vi går til pause med 0-2-ledelse, noe som er vel fortjent. Tidvis har vi spilt bra angrepsfotball, og spesielt det andre målet var av høy klasse. Hjemmelaget er likevel ikke ufarlige, og vi har pådratt oss litt for mange unødvendige brudd sentralt på midten. Det må vi unngå i andre omgang.

ullkisa start ntb scanpix 5
Startspillerne jubler for 0-1-målet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Vi er igang med andre omgang! Nå gjelder det å holde hodet kaldt på denne glohete sommerkvelden på Jessheim Stadion.

46 min: Der er vi nære å punktere kampen! Christensen flikker igjennom Sigurdarson med hælen, og islendingen lar seg ikke be to ganger. Banker til med venstrebeinet, men ballen smeller i nettveggen.

50 min: Skaanes driver flott fremover, drar seg fri og fyrer av fra 14-15 meter. Får bra treff, men keeper gjør en god redning og slår ut til corner. Bra start på andre omgang!

55 min: Vi har hatt full kontroll de første ti minuttene av andre omgang, og burde kanskje ha punktert kampen.

58 min: Sigurdarson vrir spillet flott til Wichne, som har store rom på høyresiden. Wichne prøver å spille Bringaker foran mål, og det er bare centimetere før spissen får foten på ballen! Nære 0-3 nå!

62 min: Wichne avanserer frem og slår til Sigurdarson på motsatt side. Han drar seg forbi en spiller og slår inn fra dødlinjen. Ballen stopper i en arm fra en Ull/Kisa-spiller og Start-spillerne roper på straffe. Dommer vinker spillet videre.

65 min: Vi fortsetter å presse på for å få mål nummer tre her. Har vært nære flere ganger, senest etter en flott kontring som ender med at Twum skrur ballen en meter utenfor lengste kryss.

79 min: Vi har god kontroll, og Ull/Kisa har lite å by på offensivt nå. Vi får gang på gang farlige kontringsmuligheter, men manglende presisjon på siste pasning og avslutninger gjør at det ikke står mer enn 0-2.

80 min: Så kommer Kristjan Floki Finnbogason inn til sine siste 10 minutter i Start-drakten i denne omgang. Islendingen slutter seg til KR i hjemlandet etter denne kampen. Rekker han et siste mål?

85 min: Sigurdarson og Christensen holder lekestue. Aron flikker ballen med hælen til Christensen, som slår den direkte i bakrom til islendingen. Han slår tidlig inn foran mål til Floki, men han er et par skunummer unna å pirke ballen i mål. Flott angrep.

93 min: Sigurdarson spilles helt alene med keeper etter en strålende ball av Lowe, men han bruker litt for lang tid med ballen og blir taklet idet han skal avslutte.

Slutt: Vi vinner veldig fortjent etter en solid bortekamp. Vi tar ledelsen etter et Wichne-innlegg som går via en motspiller og i mål, før Bringaker avslutter et praktangrep etter 38 minutter. I andre omgang ligger vi dypere i banen og får en haug av gode kontringsmuligheter, men vi er fryktelig ineffektive, og dermed ender det med "bare" 0-2. Alt i alt en veldig positiv kamp, og en flott avslutning på uka. Tre seire av tre mulige etter sommerpausen.

Nå venter Kongsvinger på hjemmebane neste søndag.