Kongsvinger - Start 4-2

En grusom start på andre omgang ødela kampen for Start. (Foto: NTB Scanpix)

Etter to ukers kamppause i OBOS-ligaen tok Start turen til Kongsvinger for å møte et av de andre formlagene i divisjonen. Start står med fire strake seiere, mens Kongsvinger har vunnet tre av sine fire siste.

Joey Hardarson er tvunget til å gjøre noen endringer på laget ettersom Damion Lowe er på landslagsoppdrag og Afeez Aremu er suspendert. I tillegg har Henrik Robstad slitt med omgangssyke hele uka, men han er med i troppen. Gledelig er det at Tobias Christensen er tilbake etter å ha sonet karantene i sist kamp.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Espen Hammer Berger, Isaac Twum (Floki Finnbogason fra 74) -  Erlend Segberg (K), Adnan Hadzic (Robstad fra 60) - Kasper Skaanes, Tobias Christensen, Aron Sigurdarson  - Mathias Bringaker.

Innbyttere: Alexander Pedersen, Henrik Robstad, Sander Sjøkvist, Mikael Ugland, Johannes Eftevaag, Kristjan Floki Finnbogason.

Kongsvingers lag (1-4-3-3): Ahamada, Pålerud, Skagestad, Røer, Bojang -Holter, Vinjor, Marklund - Joel Nguemo (Dongwan fra 82), Güven, Aanesland (Rønningen fra 61)

Innbyttere:  Bolstad, Jalasto, Mafi, Dongwan, Røed, Rønningen, Langrekken

4 min: Kongsvinger får kampens første mulighet når de slår tidlig inn i bakrom og de kommer seg ned til dødlinjen. Heldigvis er ingen rødkledde på plass inne foran mål når innlegget kommer.

5 min: Sigurdarson prøver seg fra 55 meter! Ser at Kongsvingers keeper er langt ute og fyrer løs, men ballen går en meter over.

11 min: Kongsvinger det førende laget i starten her. Er aggressive og direkte i spillestilen, og Start har ikke fått kontroll på kampen ennå.

14 min: Så bør vi få straffespark, men dommer vinker spillet videre! Kongsvingers keeper Ahamada glipper ballen, Christensen er først på returen og blir felt av Ahamada.

17 min: Så får Kongsvinger ballen i nettet etter mye frem og tilbake på en corner, men det vinkes for offside.

20 min: Kongsvinger det beste laget i starten av kampen, men det har jevnet seg mer ut nå.

27 min: Styggt balltap fra Start og Twum, og Kongsvinger kommer til en stor sjanse, men Aanesland skyter over.

29 min: Så spiller Start seg frem til en kjempesjansen like etter når Sigurdarson og Christensen kombinerer fint. Christensen bommer på skuddet og det havner i beina på Bringaker, men han er offside.

33 min: Skaanes lever et innlegg Beckham ville vært stolt av, og Sigurdarson får til en god heading, men ballen går like utenfor Kongsvingers mål.

35 min: Sigurdarson dribler seg nesten helt igjennom fra venstresiden, og får etterhvert slått inn foran mål, men Kongsvinger får klarert unna. Start langt bedre de siste minuttene.

43 min: Start med langvarig trykk mot Kongsvinger-målet nå. Til slutt får Bringaker ballen inne i feltet etter et innlegg fra Wichne, men avslutningen fra skrå vinkel går i nettveggen.

Pause: Kongsvinger startet best, men vi kom oss gradvis mer med i kampen. Siste kvarteret av omgangen var Start det klart førende laget, men det ble ikke de store sjansene ut av det, til tross for veldig mange innlegg. Vi ble snytt for straffespark da Christensen ble felt av keeper Ahamada. Christensen og Sigurdarson har kombinert fint flere ganger, forhåpentligvis gir det resultater i andre omgang.

46 min: 1-0! Kongsvinger tar ledelsen kun ett minutt inn i omgangen. Guven scorer på volley etter innlegg fra høyre. Tung start på omgangen!

48 min: 2-0. Så dobler Guven ledelsen. Kongsvinger kontrer etter en Start-dødball og Guven kommer alene med Deumeland.

50 min: 3-0... Kongsvinger har startet omgangen med et smell, vi har ikke kommet ut av garderoben ennå kan det se ut som... En katastrofal start på andre omgang, og nå skal det mye til om det skal bli poeng med tilbake til Kristiansand.

53 min: 3-1. Så får vi en redusering. Christensen med fin stikker til Bringaker som scorer under sterkt press fra Kongsvinger-forsvaret. Ellevill start på omgangen!

56 min: 2-3! Et fantastisk skudd av Tobias Christensen. Dunker ballen i lengste kryss fra 20 meter! Ellevill start på omgangen, og nå er det spenning igjen!

Kongsvinger borte 2019 NTB scanpix
Tobias Christensen jubler etter å ha redusert til 3-2 Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

59 min: Så er vi nære utlikning når Twum skyter et innlegg mot lengste stolpe. Ingen er borti ballen og den spretter like utenfor målet.

68 min: Guven stikker igjennom i bakrom, vipper ballen over Berger og får til en avslutning fra skrått hold. Deumeland blokkerer til corner.

73 min: 4-2. Kongsvinger får straffe, til store protester fra Start-spillerne. Robstad mener han var først på ball, dommer er åpenbart uenig...Guven setter den sikkert.

84 min: Wichne med innlegg som går rett i klypene på Ahamada. Kongsvingers keeper har plukket utallige innlegg i denne kampen. En kombinasjon av varierende innleggskvalitet og bra keeperspill.

86 min: Christensen dribler seg gjennom feltet og drar til fra 7-8 meter, men skuddet går like over. Godt gjort av unggutten!

90+3 min: Start sliter med å skape sjanser i sluttminuttene her og det ser ut som det går mot tap.

Slutt: Det ender 4-2 til hjemmelaget i en kamp der vi dessverre varierer voldsomt i prestasjonene. Etter en bra avslutning på første omgang taper vi kampen i løpet av fem minutter av andre omgang da Kongsvinger scoret tre ganger. To raske mål av Bringaker og Christensen tente nytt håp, men da Kongsvinger fikk straffe og økte til 4-2 klarte vi ikke komme tilbake igjen. Første tapet siden 1.mai er et faktum, nå blir det en tung busstur hjem.

Neste kamp for Start i OBOS-ligaen er mot Notodden lørdag 22. juni klokken 15:30.