Start - Lillestrøm 3-0

Start med tre svært viktige poeng i bunnstriden da Lillestrøm ble slått 3-0 på Sparebanken Sør Arena. (Foto: NTB Scanpix)

Søndag kveld møttes Start og Lillestrøm til et viktig oppgjør i bunnstriden av Eliteserien. I forkant av oppgjøret gikk Start ut og solgte billettene til 1 krone per stykk, noe som har gjort at det er solgt over 10.000 billetter til dette oppgjøret.

Til dette oppgjøret må Start klare seg uten Elliot Käck, som soner karantene for fire gule kort mens Lillestrøm må klare seg uten Frode Kippe grunnet seks gule kort og Thomas Lehne Olsen, som snakket på seg karantene i pauseintervjuet i deres 0-1-tap hjemme mot Vålerenga sist helg.

Starts lag:

Jonas Deumeland - Simon Larsen, Damion Lowe, Espen Hammer Berger - Eirik Wichne, Afeez Aremu (Mensah fra 82), Erlend Segberg (K), Niklas Sandberg - Herolind Shala, Adeleke Akinyemi (Bringaker fra 74), Kevin Kabran (Christensen fra 46).

Innbyttere: Håkon Opdal, Henrik Robstad, Aron Sigurdarson, Tobias Christensen, Adnan Hadzic, Mathias Bringaker, Ibrahim Arafat Mensah.

Lillestrøms lag:

1 Marko Maric, 2 Mats Haakenstad, 4 Marius Amundsen, 22 Stefan Antonijevic, 3 Simen Kind Mikalsen, 33 Aleksander Melgalvis (Rafn fra 21), 23 Daniel A. Pedersen, 6  Ifeanyi Mathew, 15 Erik Brenden, 11 Erling Knudtzon (Krogstad fra 34), 88 Arnor Smárason (Ødemarksbakken fra 81)

Benken:

25 Matvei Igonen, 5 Simen Rafn, 9 Gary Martin, 12 Raphael Ayagwa, 14 Fredrik Krogstad, 17 Kristoffer Ødemarksbakken, 26 Lars Ranger.

• Pause: 2-0

• Sparebanken Sør Arena

• Eliteserien, runde 22

• Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF

• Gult kort: Damion Lowe (14), Tobias Christensen (90), Start, Arnor Smarason (45), Kristoffer Ødemarksbakken (86), Daniel Pedersen (87), Lillestrøm.

• Rødt kort: Marius Amundsen (19), Lillestrøm.

• Mål: 1-0 Adeleke Akinyemi (5), 2-0 Kevin Kabran (20, straffe), 3-0 Mathias Bringaker (78)

• Solgte billetter: 10.419

Slik var kampen:

1. min: Start, for anledningen i helgult, sparker igang oppgjøret i regnværet på Sparebanken Sør Arena.

5. min: 1-0 til Start!! Afeez Aremu slår en ball fra midtbanen til Adeleke Akinyemi, som mottar ballen på 20-22 meter. Etter å ha driblet seg inn i boksen, får han satt ballen i lengste hjørne.

14. min: Gult kort til Damion Lowe. Lager frispark like utenfor 16 meteren. Skummel posisjon.

15. min: Nære for LSK på frisparket. Ballen går i tverrligger og ut før en Start-forsvarer får klarert.

18. min: STRAFFE til Start! Marius Amundsen feller Herolind Shala og dommer peker korrekt på krittmerket.

19. min: Rødt kort til Lillestrøms Marius Amundsen for å ha forårsaket straffen.

20. min: 2-0 Kevin Kabran sender keeper den ene veien og ballen den andre. Sikker straffe.

21. min: Bytte LSK: Aleksander Melgalvis ut - Simen Rafn inn.

26 min: Frispark til Start på 18 meter, som Herolind Shala sender like over mål.

28. min: Corner til Start som Simon Larsen header over.

34. min: Bytte LSK: Erling Knudtzon må ut med skade. Inn kommer Fredrik Krogstad.

45. min: To minutter i tillegg.

45. min: Kevin Kabran har fått seg en smell og blir liggende. Kommer seg på beina igjen, men ser ikke ut til å ha det helt godt.

45. min: Gult kort til Lillestrøms Arnor Smarason.

PAUSE.

Start går til pause med en 2-0-ledelse i denne viktige bunnkampen.

2. omgang:

46. min: Start har gjort et bytte i pausen: Kevin Kabran kunne ikke fortsette etter smellen han fikk rett før pause. Inn kommer Tobias Christensen.

48. min: Begge lag har åpnet den andre omgangen med frispark i brukbar posisjon, men begge gangene har de blitt klarert.

50. min: Det er solgt 10.419 billetter til dagens kamp. Grunnet nedbøren er ikke alle tilstede.

55. min: Niklas Sandberg med et godt innlegg som Herolind Shala kommer høyest på. Får til en ok heading, men den går utenfor mål.

59. min: Lillestrøm med frispark på rundt 25 meter som Smarason skyter over.

61. min: Herolind Shala med et skudd fra 20 meter i retning krysset, men LSK-keeper Marko Maric er oppe i full strekk og redder.

68. min: Strøkent gjennomspill fra Christensen til Akinyemi. Han tar ned ballen og avslutter med høyre, men keeper redder til corner. Hjørnesparket blir det ikke noe ut av.

70 min: Afeez Aremu halter av banen etter å ha fått en smell i ankelen. Kommer inn igjen etter litt behandling.

74. min: Bytte Start: Målscorer Adeleke Akinyemi blir erstattet av Mathias Bringaker.

77. min: Innbytter Mathias Bringaker kommer seg til en mulighet, men ballen går til side for mål

78. min: 3-0 TIL START!!! Og det er rogalendingene som gjør det. Niklas Sandberg finner Mathias Bringaker på fem meter som får kriget ballen i mål.

81. min: Bytte LSK: Smarason ut - Ødemarksbakken inn.

82. min: Bytte Start: Ibrahim Mensah kommer inn for Afeez Aremu.

86. min: Gult kort til Lillestrøms Ødemarksbakken.

87. min: Gult kort til Lillestrøms Daniel Pedersen.

90. min: Adeleke Akinyemi blir kåret til Dagens Starter.

90. min: Gult kort til Starts Tobias Christensen.

90. min: Minimum fire minutter tillegg.

SLUTT!

Start vinner 3-0 og tar tre svært viktige poeng i bunnstriden. Seieren gjør også at Start passerer Lillestrøm på tabellen og ligger på kvalikplass, a poeng med Stabæk på sikker plass, men med fire mål dårligere målforskjell.

Førstkommende helg drar Start nordover for å møte Bodø/Glimt på Aspmyra søndag 23. september. Påfølgende onsdag, 26. september, møtes lagene igjen til kvartfinale i cupen på Sparebanken Sør Arena.