Start - HamKam 6-4

Kevin Kabran scoret på den avgjørende straffen og sendte Start til kvartfinalen i cupen. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB scanpix

For første gang på fire år ble det spilt en cupkamp på Sparebanken Sør Arena. HamKam, med blant andre innleide Abubakar Ibrahim fra Start i startoppstillingen, var motstander.

Ingen av lagene har noengang vært i en cupfinale, til tross for å ha vært i seks semifinaler hver.

Start kunne ønske Tobias Christensen og Kristjan Floki Finnbogason tilbake i troppen etter å ha sonet karantene.

Start stiller med følgende lag (1-4-2-3-1):

26 Jonas Deumeland

27 Eirik Wichne, 31 Damion Lowe, 15 Henrik Robstad, 2 Elliot Käck

5 Adnan Hadzic (Sandberg fra 46 min), 4 Afeez Aremu

7 Kevin Kabran, 19 Kasper Skaanes (Christensen fra 117), 14 Espen Børufsen (Sigurdarson fra 91)

22 Kristjan Floki Finnbogason

Innbyttere: 45 Benjamin Boujar, 3 Espen Hammer Berger, 23 Erlend Segberg, 11 Aron Sigurdarson, 10 Tobias Christensen, 20 Mathias Bringaker, 21 Niklas Sandberg.

HamKams lag:

(4-2-3-1):

Marco Priis Jørgensen - Peder Nersveen, Orri Omarsson, Jacob Egeris, Morten Renå Olsen (Brotangen fra 82) - Truls Jevne Hagen, Kristian Lønstad Onsrud (Vaagan Moen fra 70) - Aron Leonard Dønnum (Nordli fra 78), Abubakar Ibrahim, Ole Erik Midtskogen - Johnny Per Buduson

Innbyttere: Lukasz Jarosinski, Ivar Sollie Rønning, Simen Bolkan Nordli, Sander Eng Strand, Lars Brotangen, Petter Vaagan Moen

Start-HamKam 6-4 (etter straffesparkkonkurranse)

• Pause: 1-0. Full tid: 1-1. EEO: 1-1.

• Sparebanken Sør Arena

• NM 4. runde

• Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding TIL

• Gult kort: Afeez Aremu (120), Start. Petter Vaagan Moen (100), Aron Dønnum (120), HamKam

• Rødt kort:

• Mål: 1 - 0 Espen Børufsen (35), 1-1 Abubakar Ibrahim (48)

• Tilskuere: 1704

Slik var kampen:

4 min: Kampens første mulighet går til HamKam. Abu slår et fint innlegg fra høyre som heades mot mål, men Deumeland slår ballen over.

15 min: Sjansefattig start på kampen. Vi har ikke kommet ordentlig i gang, mens HamKam presser høyt og har tatt et lite initiativ. Laget fra Hamar har fått fire cornere i løpet av det første kvarteret.

22 min: HamKam fortsetter å presse, anført av en veldig frisk Abu. Deumeland har måtte gjøre et par redninger allerede.

30 min: HamKam kommer igjennom, men Deumeland når akkurat ut i tide slik at han får blokkert skuddet fra Ham Kam-spissen.

35 min: 1-0. Espen Børufsen! Markerer sin 300 kamp med scoring i sin tredje hjemmekamp på rad. Angrepet starter med at Kevin Kabran dribler seg fint fri på høyresiden og slår et hardt innlegg som går gjennom feltet og til Børufsen. På bakre stolpe setter han ballen opp i nærmeste hjørnet.

tcead1eb
Espen Børufsen (til høyre) jubler for 1-0-scoringen.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

42 min: HamKam har tatt initiativet igjen her, Start gjør en del pasningsfeil som har ført til farlige kontringsmuligheter, men foreløpig har ikke HamKam klart å utnytte dem.

Pause: Vi leder til pause, selv om HamKam tidvis har vært det førende laget.

Andre omgang: Vi gjør ett bytte i pausen. Niklas Sandberg kommer inn for Adnan Hadzic.

48 min: 1-1. Selvfølgelig er det Abu som gjør det mot klubben han er utleid fra. En corner blir stusset videre til Abu som får en enkel jobb med å sette ballen i mål på bakre stolpe.

60 min: Kampen bølger mer frem og tilbake nå.

65 min: Start bedre de siste minuttene. Spiller seg til et par halvsjanser.

66 min: Et fint Start-angrep ender med corner. Den slås flatt inn i feltet til Floki, men han går i bakken i det han skal skyte.

73 min: Vi fortsetter å trykke på, men HamKam rensker godt unna i boksen.

80 min: Skummel situasjon i Start-feltet. Et frispark lander i beina på Lowe, men han får ikke klarert ballen og HamKam er nære ved å få avsluttet.

89. min: Start slår inn fra høyre og finner Floki, men headingen hans går rett på keeper.

Slutt på ordinær tid: Det står 1-1 etter ordinær tid og det er tid for ekstraomganger.

91. min: Bytte for Start: Sigurdarson inn for Børufsen.

100. min: HamKams Petter Vaagan Moen får kampens første gule kort.

102. min: En HamKam-spiller skyter fra rundt 25 meter. Ender med corner, som Deumeland fanger.

108. min: HanKam er farlig frempå, men Deumeland får reddet med beina.

110. min: Aron Sigurdarson slår inn fra venstre, og Kevin Kabran header i stolpen. Nære for Start!

116. min: En HamKam-spiller skyter i stolpen fra 20-22 meter.

117. min: Bytte Start: Tobias Christensen kommer inn for Kasper Skaanes.

120. min: Afeez Aremu feller en HamKam-spiller ved midtsirkelen, og får det gule kortet.

Ekstraomgangene er over, og det er klart for straffesparkkonkurranse for å avgjøre hvem som skal spille kvartfinale av disse to lagene.