Brann - Start 4-1

Start presset på for utlikning i andre omgang, men to sene Brann-mål avgjorde kampen. (Foto: NTB Scanpix)

Start startet høstsesongen i Bergen, mot et Brann som var Eliteseriens beste lag i vårsesongen. Brann vil gå opp på tabelltopp med seier, mens Start kan klatre opp på sikker plass på tabellen.

Laget

Damion Lowe er fortsatt i USA i forbindelse med fødselen av hans første barn, mens Afeez Aremu står over kampen på grunn av skade. Det samme gjør Espen Børufsen, som blir borte i cirka fire uker.

Trener Kjetil Rekdal tok ut følgende 11-er til å starte kampen (1-4-3-3):

Jonas Deumeland

Simon Larsen - Espen Hammer Berger - Henrik Robstad - Elliot Käck

Kasper Skaanes (Bringaker fra 86) - Erlend Segberg (Hadzic fra 90) - Aron Sigurdarson

Tobias Christensen (Shala fra 69) - Kevin Kabran - Niklas Sandberg

Innbyttere: Håkon Opdal, Eirik Wichne, Isaac Twum, Adnan Hadzic, Lars-Jørgen Salvesen, Mathias Bringaker, Herolind Shala

Brann (1-4-3-3)

Samuel Sahin-Radlinger- Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Amer Ordagic (Orry Larsen fra 88) - Gilbert Koomson, Gilli Rolantsson (Ludcinio Marengo fra 65), Steffen Lie Skålevik (Kjelsrud Johansen fra 73)

Innbyttere: Markus O. Pettersen, Peter Orry Larsen, Ludcinio Marengo, Azar Karadas, Deyver Vega, Henrik Kjelsrud Johansen, Nicholas Marthinussen.

2 min: 1-0. Marerittstart på kampen. Brann opp i ledelsen etter et fantastisk frispark fra Fredrik Haugen.

6 min: Fredrik Haugen frempå igjen. Skyter i tverrligger fra rundt 20 meter.

14 min: Skålevik setter ballen i mål, men vinkes av for offside. Brann klart i førersetet det første kvarteret av kampen.

20 min: Vår første mulighet. Aron Sigurdarson kommer til skudd med venstrebeinet like utenfor 16-meteren, men ballen går utenfor.

21 min: STOR sjanse for Kabran. Spilles helt alene gjennom, prøver å chippe, men Branns keeper Sahin-Radlinger får hånda på ballen.

Etter Branns voldsomme start på kampen er Start langt bedre med i kampen nå.

27 min: God kontring fra Brann, ender med at Koomsom kommer til skudd fra 12-13 meter, men Deumeland redder fint.

28 min: Fine kombinasjoner mellom Kabran og Skaanes, ender med at svensken nesten kommer alene gjennom, men en Brann-forsvarer får beinet på ballen i siste liten.

31 min: 2-0. Vi klarer ikke klarere ballen etter en dødball, og Ordagic vinner ballen inne i 16-meteren og klinker ballen i mål.

38 min: Rolantson drar til fra langt og skrått hold, og ballen suser like utenfor stolpen.

41 min: Brann holder trykket oppe etter en corner, og det ender med et skudd fra Wormgoor som Deumeland slår i tverrliggeren. Like etter kommer Wormgoor til en farlig heading, men den går utenfor.

Pause: 2-0. Brann åpnet knallhardt og fikk betalt for det umiddelbart. Så kom vi mer inn i kampen, men etter at Brann fikk 2-0 har hjemmelaget vært det førende laget igjen. Stor utfordring venter i 2. omgang.

51 min: Andre omgang starter slik den første sluttet, med et press fra Brann. Kommer til et par halvsjanser de første fem minuttene.

52 min: God Start-sjanse. Ruller opp et fint angrep, ballen ender hos Skaanes. Han drar til, men skuddet blir blokkert.

60 min: 2-1. Klassescoring av Kabran. Svensk kombinasjon. Käck vinner ballen og setter fart fremover. Finner Kabran utenfor 16-meteren, og han banker ballen opp i lengste kryss!

Kabran start brann borte 2018 NTB scanpix
Kabran banker inn 2-1. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

61 min: Målet vekket Start, som har tatt over her nå. Kommer seg til en god sjanse etter corner, men skuddet fra Sigurdarson går via en medspiller og utenfor.

62 min: Erlend Segbeg får dagens første gule kort når han stopper en overgang for Brann.

69 min: Bytte hos Start! Herolind Shala kommer inn for sin Start-debut. Tobias Christensen går ut.

73 min: God sjanse til Brann etter corner. Ballen klareres ut til Barmen, som drar til på halv volley fra 18 meter, men et stykke utenfor mål.

78 min: Et høyt innlegg fra Segberg mot Kabran, Sahin-Radlinger mister ballen, men klarer å plukke den igjen like foran de sultne Start-spillerne som jaget returen.

79 min: Start roper på straffe når Kabran går ned i feltet etter duell med Wormgoor. Blir corner i stedet. Den slås hardt inn, men klareres til ny corner. Ny corner slås inn, og da får Brann frispark.

82 min: Soleklart gult kort til Robstad når han drar Johansen i trøya i flere sekunder.

84 min: 3-1. Så scorer Brann i vår beste periode i kampen. Komsoon rager høyest i lufta og styrer inn frisparket fra Haugen.

90 min: 4-1. Marengo drar til fra langt hold, Deumeland feilberegner ballens bane og skuddet fyker inn via tyskeren.

Slutt: Brann var klart best i første omgang, selv om Start også hadde et par ok sjanser. I andre omgang kom vi tilbake, og etter at Kabran reduserte var vi det førende laget i en lengre periode. Men i stedet for utlikning var det Brann som økte ledelsen etter en dødball. Etter det gikk lufta ut av Start-gutta, og Brann økte til 4-1.

Neste kamp for Start nå er Ranheim på hjemmebane, søndag 12. august!

• Pause: 2-0

• Brann Stadion, 17. serierunde

• Dommer: Trygve Kjensli

• Målscorere: 1-0 Fredik Haugen (3 min), 2-0 Amer Ordagic (31), 2-1 Kevin Kabran (60), 3-1 Gilberg Komsoom (83), 4-1 Ludcinio Marengo (90)

• Gult kort: Erlend Segberg (62), Henrik Robstad (82)