Start - Haugesund 0-1

Det var jevnt og Start var uhyre nærme en utlikning på overtid. Her er vår kamprapport. Foto: NTB scanpix

Start og Haugesund hadde hatt en noe ulik start på sesongen i Eliteserien.

Mens Start stod med fem kamper uten seier og sisteplass på tabellen, kunne Haugesund se tilbake på en fin seriestart med ti poeng på seks kamper.

Laget

Laget hadde en del spillere ute med skade og suspensjon, så noen endringer ble det i troppen siden kampen mot Stabæk sist.

Damion Lowe sonet karantene, mens både Kasper Skaanes og Isaac Twum ble skadet mot Stabæk tidligere i uka. Fra før var også Håkon Opdal, Espen Børufsen, Erlend Segberg og Andreas Hollingen skadet, mens Henrik Robstad og Daniel Aase er tilbake i trening, men ikke helt kampklare.

Niklas Sandberg pådro seg også en skade i dagene før kampen.

Dermed måtte Dempsey kalle inn tre spillere fra Start 2 i troppen.

Starts lag:

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Espen Hammer Berger, Simon Larsen, Elliot Käck - Afeez Aremu, Adnan Hadzic (Salvesen fra 65 min), Tobias Christensen - Kevin Kabran, Kristjan Floki Finnbogason, Aron Sigurdarson (Bringaker fra 75 min)

Innbyttere: Benjamin Boujar,  Lars-Jørgen Salvesen, Mathias Bringaker, Gudmundur Andri Tryggvason, Mathias Myhre Madsen, Altin Ujkani og Håkon Suggelia.

Haugesunds lag:

Bråtveit - Tronstad, Knudsen, Skjerve, Stølås, Kallevåg - Våge Nilsen, Leite (Kovacevic fra 45 min), Akintola, Grindheim - Gytkjær (Kone fra 78).

Innbyttere: Sandvik, Horneland, Kovacevic, Gunnarshaug, Konë, Velde, Pinheiro.

• Pause: 0-0

• Sparebanken Sør Arena

• Eliteserien 7. runde

• Dommer: Trygve Kjensli

• Gult kort: Afeez Aremu (39), Gytkjær (58), Stølås (88)

• Rødt kort:

• Mål: Gytkjær (49 min)

• Tilskuere: 4159

9 min: Kampens første skudd på mål fra Kevin Kabran. Får ballen på 18-19 meter og skyter med bredsiden, men Bråtveit redder greit.

15 min: Fint spill av Haugesund, ender med et ok skudd fra 17-18 meter, men Deumeland redder sikkert.

18 min: Publikum tror ballen går inn, men Deumeland slår skuddet i nettveggen. God sjanse for Haugesund.

20 min: Frispark i farlig posisjon. Sigurdarson skyter fra skrått hold, rett på keeper.

29 min. Nære 1-0. Tobias Christensen prøver seg fra 20 meter på frispark, keeper må ut i full strekk for å slå til corner. Corneren slås lavt inn til Floki, som skyter bra, men Bråtveit redder på ny.

38 min: Stor sjanse. Start ruller opp et flott angrep, som ender med en stupheading fra Sigurdarson. Igjen redder Bråtveit.

39 min: Gult kort til Afeez Aremu, hindrer en kontring med en tøff takling.

41 min: Christensen drar til fra drøye 20 meter, skuddet har god retning, men igjen er Bråtveit på ballen.

Pause. Det står fortsatt 0-0. Start trykket godt på i siste halvdel av omgangen og hadde flere gode sjanser, men en god Haugesund-keeper gjør at det fortsatt er målløst.

2. omgang i gang. Start-spillerne var tidlig ute og kjørte en kjapp oppvarming på banen før Haugesund-spillerne kom ut.

49 min: 0-1. Haugesund tar ledelsen var Gytkjær etter at Start ikke klarer å klarere ballen ut av farlig område.

55 min: Bra sjanse for Start. Christensen slår en fin ball inn til Hadzic som får lagt ballen til rette på venstreslegga på 17-18 meter. Skuddet går dessverre over mål.

56 min: Stor sjanse igjen. Start ruller opp et fint angrep på høyresiden, ballen ender hos Käck inne i feltet som skyter på mål, men Bråtveit varter opp med nok en flott redning.

61 min: Grindheim drar til fra 30 meter, men ballen går drøy meter utenfor.

65 min: Bytte: Lars-Jørgen Salvesen kommer inn for Adnan Hadzic.

75 min: Bytte. Aron Sigurdarson går ut, inn kommer Mathias Bringaker.

78 min: Bytte hos Haugesund. Gytkjær går ut, Kone kommer inn.

87 min: Gult kort til Stølås for drøying av tid.

89 min: Stor sjanse igjen til Start. Innlegg bakfra fra Hammer Berger som Floki Finnbogason header hardt mot mål, men Bråtveit gjør en fantastisk redning.

90 min: Heading i tverrliggeren på corneren! Utrolig at ikke Start har scoret i denne kampen.

92 min: Ny heading i tverrliggeren. Utrolig at det ikke blir scoring på oss i sluttsekundene.