Roseborg - Start 2-0

Start kom sterkere utover i 2.omgang, men RBK punkterte kampen på overtid. Her er vår kamprapport. Foto: NTB scanpix

Start kom til Lerkendal med tre strake tap i Eliteserien, men med 8-1-seier mot Vigør i NM tidligere i uka.

Rosenborg var som vanlig soleklare favoritter til seriegullet før seriestart, og etter en litt vrien start kom de virkelig tilbake da de banket Molde 4-0, før de slo Bodø Glimt 1-0 borte helga etter. Oppladning til Start-kampen var en 4-2-seier mot Trygg Lade i cupen.

Start stilte med følgende lag:

Jonas Deumeland

Damion Lowe, Espen Hammer Berger, Adnan Hadzic, Elliot Käck

Afeez Aremu, Isaac Twum, Niklas Sandberg (Finnbogason fra 54 min)

Kasper Skaanes (Christensen fra 65 min), Kevin Kabran (Bringaker fra 71 min), Aron Sigurdarson

Innbyttere: Benjamin Boujar, Eirik Wichne, Tobias Christensen, Gudmundur Andri Tryggvason, Lars-Jørgen Salvesen, Mathias Bringaker, Kristjan Floki Finnbogason

Rosenborg stilte med følgende lag:

André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Konradsen, Marius Lundemo (Rasmussen fra 67 min) - Nicklas Bendtner, Yann-Erik de Lanlay (Zekhnini fra 62 min), Alexander Søderlund (Botheim fra 92 min)

Innbyttere: Østbø, Rasmussen, Levi, Reitan, Serbecic, Zekhnini og Botheim

RBK - START 2-0

• Pause: 0-0

• Lerkendal Stadion

• Eliteserien 6.runde

• Dommer: Trond Ivar Døvle

• Gult kort: Lowe (40), Twum (84), Käck (92)

• Mål: Reginiussen (47), Konradsen (91)

• Tilskuere: 15.594

Slik var kampen

4 min: Første avslutning på mål kommer på et langskudd fra Aron Sigurdarson fra drøye 20 meter. Keeper redder greit.

8 min: Fint Start-angrep etter at RBK har trykket de siste minuttene. Ender med et innlegg hardt inn foran mål, men keeper Hansen kommer ut og plukker ballen foran Kabran.

12 min: Rosenborg trykker på nå. De Lanlay flikker et innlegg i stolpen, Start sliter med å spille seg ut av eget forsvar.

13 min: Deumeland må i aksjon når Hedenstad skyter fra 25 meter på frispark. Ballen stusser like foran Deumeland, som bokser ballen ut, spretter opp og redder returen også.

22 min: Etter et visst RBK-trykk i starten har kampen nå roet seg ned. Start ligger kompakt og hindrer RBK rom.

27 min: Mike Jensen skyter med venstrebeinet fra 25 meter, ballen går like utenfor.

28 min: Bra mulighet for Start. En fin kontring ender med et innlegg som Kabran kommer først på, men han klarer ikke å få til en ordentlig avslutning

30 min: Bendtner header en lang ball ned til Søderlund, han snur seg og skyter, men Deumeland redder fint. RBK presser på nå.

36 min: Isaac Twum redder på streken etter at Konradsen skyter til side for Deumeland. Start kjemper heroisk her nå.

40 min: Gult kort til Lowe. Dommer mener han bruke for lang tid på å ta et innkast.

42 min: Farlig sjanse. Lang ball fra RBK, Bendtner header den til Søderlund som legger tilbake til Bendtner. Dansken drar til, men Deumeland klarer å slå ballen via stolpen og ut. God redning av tyskeren.

44 min: Strålende inngripen av Damion Lowe som kommer før Bendtner og header bort et innlegg. Bendtner hadde hatt åpent mål hvis ikke.

Pause: Rosenborg har vært det førende laget, mens Start har ligget dypt i banen og satset på kontringer. Start har kommet til et par halvsjanser, mens Rosenborg har hatt et par virkelig store sjanser. De gule og svarte har flere ganger forsvart seg heroisk foran eget mål. Debutant Jonas Deumeland i målet har også vært god så langt.

47 min: Mål. 1-0. Tore Reginiussen stiger til vært på en corner og header RBK i ledelsen.

54 min: Floki Finnbogason kommer inn for Niklas Sandberg.

60 min: Start langt mer med etter at RBK tok ledelsen. Presser høyere og tør å holde mer på ballen.

65 min: Bytte. Tobias Christensen kommer inn for Kasper Skaanes.

67 min: Bytte RBK. Lundemo går ut, Jacob Rasmussen kommer inn.

70 min: Lang ball i bakrom og Mike Jensen kommer plutselig helt alene. Deumeland redder fint.

71 min: Bytte. Kabran går ut, inn kommer Mathias Bringaker.

76 min: God sjanse for Start. Lowe kjører karusell med Bendtner, slår inn til Bringaker som får til en bra heading. Hansen får slått ballen til corner.

80 min: RBK farlig frempå, men Søderlund får ikke stokkket beina når han får et hardt innlegg like foran mål.

85 min: Aremu vinner ballen fint, slår ut til Sigurdarson som utfordrer og slår hardt inn i feltet. RBK får klarert foran Bringaker.

90 min: Start prøver å skape sjanser mot slutten her, og har tatt over mer av spillet, men RBK rydder unna det som kommer.

91 min: 2-0. Anders Konradsen dobler ledelsen med et kanonskudd fra 17-18 meter. Der er Deumeland sjanseløs.

Slutt: Det ender 2-0. Start prøvde å komme tilbake i andre omgang, men uten å skape de store sjansene. Rosenborg sprudlet ikke, men  forsvarte seg bra etter at de tok ledelsen. Konradsens strålende skudd på overtid punkterte kampen.

Nå venter Stabæk på Nadderud for Start. Den kampen spilles onsdag 25. april kl. 18.30.