Start-Brann 0-1

Start jobbet godt i forsvar, men måtte til slutt gi tapt mot en gammel kjenning. (Foto: NTB scanpix)

Lørdag kveld tar Start imot serieleder Brann i håp om å komme tilbake på vinnersporet etter en tung seriestart.

Start ledes i denne kampen av Joey Hardarson og Mick Priest ettersom Mark Dempsey soner karantene for utvisningen i pausen mot Odd sist helg.

Før øvrig møter Kasper Skaanes i dag gamleklubben for første gang siden han forlot Bergen på deadline day. Samtidig får Start et gjensyn med Steffen Lie Skålevik, som var på utlån i Start i OBOS-ligaen i fjor høst og var med på å sikre opprykket til årets Eliteserie.

Ellers er det verdt å merke seg at Espen Børufsen er tilbake i startelleveren for Start i denne kampen.

• Pause: 0-0

• Sparebanken Sør Arena

• Eliteserien, 9. runde.

• Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

• Gult kort: Henrik Robstad (79), Start.

• Rødt kort: Ingen.

• Mål: 0-1 Steffen Lie Skålevik (75).

• Tilskuere: 4.859

Starts lag:

Jonas Deumeland

Damion Lowe, Simon Larsen, Henrik Robstad, Elliot Käck - Kasper Skaanes, Afeez Aremu, Isaac Twum (Christensen fra 67) - Kevin Kabran, Kristjan Floki Finnbogason, Espen Børufsen (Bringaker fra 77).

Innbyttere: Benjamin Boujar, Espen Hammer Berger, Eirik Wichne, Tobias Christensen, Niklas Sandberg, Aron Sigurdarson, Mathias Bringaker.

Branns lag

1 Samuel Sahin-Radlinger, 2 Taijo Teniste (Braaten fra 22), 3 Vito Wormgoor, 15 Bismar Gilberto Acosta Evans, 17 Gilli Rolantsson Sørensen, 8 Fredrik Haugen, 23 Sivert Heltne Nilsen, 29 Kristoffer Ramos Barmen (Orry Larsen fra 70), 11 Steffen Lie Skålevik (Karadas fra 86), 14 Ludcinio Sergio Marengo, 22 Gilbert Koomson.

Innbyttere: 12 Markus O. Pettersen, 5 Jonas Grønner, 7 Peter Orry Larsen, 10 Amer Ordagic, 18 Azar Karadas, 19 Deyver Vega, 25 Daniel Braaten.

6 min: Elliot Käck går ned for telling etter å ha fått et spark i ansiktet. Kommer seg på beina igjen.

12. min: Brann er nære ved å ta ledelsen. Lowe klarerer ballen mot eget mål, og ballen tar i tverrliggeren og går ut til corner.

15. min: Brukbar mulighet for Start. Kabran slår inn fra høyre og Skaanes er centimetere fra å få tåa på ballen. Ballen klareres og Kabran skyter fra 16 meter, midt på keeper.

17. min: Branns Taijo Teniste blir liggende nede etter en situasjon, og får tilsyn av ambulanse-personell. Etter vel tre minutter blir han båret av banen på båre.

22. min: Bytte Brann: Daniel Braaten kommer inn for en skadet Taijo Teniste.

27. min: Muligheter for Brann. Først er Steffen Lie Skålevik nære, men kommer skliende inn akkurat litt for sent. Like etter redder Start-keeper Jonas Deumeland et bra forsøk fra Bismar Acosta.

43 min: Brann spiller seg frem til en god mulighet, ender med et skudd fra skrått hold og Deumeland må ut i full strekk for å redde.

Dermed blir det ingen mål i 1. omgang, og lagene går til pause på stillingen 0-0. Brann har hatt ballen mest og kommet til noen muligheter, men Start har stått bra imot så langt.

Til 2. omgang stilte begge lag uforandret fra det som avsluttet den førte omgangen.

57. min: Brann med en mulighet på corner, hen forsøket går til side for mål.

63 min: Acosta har vært farlig på dødball flere ganger. Nå sist kom han på bakerste stolpe og stupheader like utenfor.

67. min: Start gjør sitt første bytte for kvelden: Tobias Christensen kommer inn for Isaac Twum.

75. min: 0-1 Steffen Lie Skålevik er først på en retur og pirker ballen i mål.

77. min: Bytte Start: Mathias Bringaker kommer inn for Espen Børufsen.

79. min: Henrik Robstad lager frispark på hjørnet av 16-meteren, og får kampens første gule kort. Frisparket blir det ingenting ut av.

83 min: Start største sjanse så langt. Floki Finnbogason kommer til skudd fra 13-14 meter, men får ikke nok kraft i skuddet og Branns keeper redder greit.

Start forsøkte å jage et utligningsmål på tampen, men uten å komme til noen ordentlig sjanse. Dermed stikker Brann av med alle poengene.

Se høydepunkter her:

Neste mulighet for Start er 16. mai, da laget drar til Østfold for å møte Sarpsborg 08 på bortebane. Neste hjemmekamp for Start er mot Bodø/Glimt 2. pinsedag, mandag 21. mai kl. 18:00.