Start-Stabæk 2-1

To raske scoringer av Kevin Kabran og Afeez Aremu sørget for tre svært viktige poeng mot Stabæk. (Foto: NTB Scanpix)

Søndag kveld tok Start imot Stabæk til den 16. serierunde, og den siste kampen før sommerpausen.

Det motsatte oppgjøret mellom lagene, som ble spilt på Nadderud 25. april, endte uavgjort 1-1. Den gang utlignet Aron Sigurdarson for Start i det 82. minutt etter at Ohi Omoijuanfo tidligere hadde gitt hjemmelaget ledelsen.

Tidligere denne uken ble det klart at Henning Berg er ansatt som ny trener i Bærum-klubben.

Etter tre kamper uten tap under Kjetil Rekdal, tapte Start 2-0 borte mot Ranheim i Trondheim sist helg.

Med seier i dagens kamp vil Start være a poeng med Stabæk på kvalikplass.

Verdt å merke seg er også at Håkon Opdal er tilbake i Start-troppen etter lengre tids skade. Han starter oppgjøret på benken.

Ellers er også Simon Larsen tilbake på laget etter et skadeavbrekk.

• Pause: 0-0

• Sparebanken Sør Arena

• Eliteserien, runde 16

• Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL

• Gult kort: Elliot Käck (77), Start, Vadim Demidov (78), Stabæk.

• Rødt kort:

• Mål: 0-1 Tonny Brochmann (49), 1-1 Kevin Kabran (60), 2-1 Afeez Aremu (61)

• Tilskuere: 4.282

Start stiller slik:

(1-4-3-3)

26 Jonas Deumeland

6 Simon Larsen - 31 Damion Lowe - 15 Henrik Robstad - 2 Elliot Käck

4 Afeez Aremu - 23 Erlend Segberg - 10 Tobias Christensen (Skaanes fra 77).

11 Aron Sigurdarson (Hammer Berger fra 90) - 7 Kevin Kabran - 14 Espen Børufsen

Benken: 1 Håkon Opdal, 3 Espen Hammer Berger, 20 Mathias Bringaker, 18 Isaac Twum, 19 Kasper Skaanes, 21 Niklas Sandberg, 22 Kristjan Floki Finnbogason

Stabæk:

(1-4-4-2)

30. Sayouba Mande,

16. Andreas Schjølberg Hanche-Olsen, 4. Vadim Demidov, 21. Daniel Fredrik Granli, 18. Jeppe Arctander Moe, 2

5. Hugo Vegard Vetlesen, 89. Tonny Brochmann Christiansen (Brynhildsen fra 65), 42. Tobias Borchgrevink Børkeeiet, 8 John Hou Sæter (Aga fra 86),

10. Bi Sylvestre Franck Fortune Boli, 99. Ohikhuaeme Anthony Omoijuanfo

Benken: 1 Simen Lillevik Kjellevold, 20 Ola Brynhildsen, 23 Emil Bohinen, 27 Nicolas Pignatel Jenssen, 50 Oscar Aga.

6. min: Aron Sigurdarson forsøker seg med et skudd fra 15 meter, men forsøket går rett på Stabæk-keeper Mande Sayouba.

8 min: Nære på for Stabæk etter en corner. Deumeland redder først før forsvaret omsider får ballen bort.

10. min: Nære på for Stabæk igjen. Brochmann skjærer innover i banen, men en strålende beinparade fra Deumeland hindrer Stabæk i å ta ledelsen.

16. min: Kabran prøver seg med et skudd i nærmeste hjørnet, men Sayouba henger med og holder avslutningen.

22. min: Stabæks Franck Boli får skutt fra rundt 12 meter, men forsøket går rett på Deumeland, og tyskeren har ikke store problemer med å ta skuddet.

43. min: I STOLPEN fra Afeez Aremu! Christensen legger inn fra høyre og finner Aremu i boksen, men avslutninger smeller i stolpen.

Dermed står det 0-0 til pause.

2. omgang

Begge lag stiller uforandret til den andre omgangen.

49. min: 0-1 Så tar Stabæk ledelsen. Boli spilles gjennom, ivorianere kipper ballen over Deumeland og til Brochmann som setter ballen i mål.

60. min: 1-1 Simon Larsen slår inn fra høyre, og på bakre stolpe er Kevin Kabran på plass og setter inn utligningen.

61. min: 2-1 TIL START!! Afeez Aremu setter inn Starts andre mål på knappe halvannet minutt.

65. min: Stabæk foretar kampens første spillerbytte da Ola Brynhildsen kommer inn for Tonny Brochmann.

68. min: Stabæks John Hou Sæther fyrer løs fra 18-19 meter, men Deumeland er nede og avverger.

77. min: Gult kort til Elliot Käck.

77. min: Start gjør sitt første bytte for kvelden da Kasper Skaanes erstatter Tobias Christensen.

78. min: Gult kort til Stabæks Vadim Demidov.

86. min: Bytte Stabæk: John Hou Sæther ut - Oscar Aga inn.

88 min: Robstad på beina igjen etter å ha fått seg en smell.

90. min: Keeper Jonas Deumeland er kåret til dagens starter av publikum på Sparebanken Sør Arena.

90. min: Bytte Start: Aron Sigurdarson ut - Espen Hammer Berger inn.

SLUTT! Start vinner 2-1 0g tar tre svært viktige poeng. Start er fortsatt nest sist på tabellen, men a poeng med Stabæk på kvalik og Lillestrøm på sikker plass.

Det blir nå en sommerpause i Eliteserien. Neste kamp for Start er borte mot Brann i Bergen mandag 6. august før Ranheim kommer på besøk til Sparebanken Sør Arena søndag 12. august.