Antwi legges i bakken av supporter

LSK - Start: 1-1 (0-1)

Antwi revet ned av supporter i poengdeling på Åråsen

Med tre kamper igjen kunne Start plutselig spille en rolle i nedrykksstriden. En seier mot LSK ville bidra til å gjøre situasjonen enda verre for kveldens verter på Åråsen.Tipper at LSK var hakket mer nervøse enn Start. Det stod mye på spill, og "ferske" Arne Erlandsen som LSK-trener, var trygg på egne rekker.

Start åpnet med samme lag som sist. Vikstøl sonet for sitt røde.

Høyt LSK-press
LSK presset på og gikk høyt fra avspark, og Start ble presset bakover.  Knutzon brukte farten sin, men ble demmet opp. Etter fem minutter fikk Start en corner, men den gikk rett i klypene på Origi. Start prøvde å komme fremover, men kjørte seg fast på vegen. Skogmo var ivrig offensivt, men ble passet godt opp av LSK-forsvaret.

Kind Mikalsen fikk en halvsjanse på et raid etter 13', men avslutningen gikk utenfor, heldigvis for Start.

Stillingskrig
Spillet forgikk mest i midtsonen i lange perioder, men LSK viste at de er gjerrige bakover. Noe som var et kjennettegn på LSK. Start slet med å komme inn på mål. Start fikk i perioder mye ballinnehav, men det stokket seg på siste tredel der vertene var kompakte i presset.

Start i føringen
Så kom en etterlengtet overgang på vår venstre side. Børufsen og Robstad kombinerte flott, og Børufsen la inn på femmeter, og der møtte Antwi i trengt posisjon og presset ballen inn bak Origi. 0-1, og gjestende Start i føringen! 25' spilt. Dessverre ble Antwi vel lykkelig etter scoringen og jublet opp mot LSK-supporterne. Dermed dro dommer Eksås opp det gule.
I etterkant så vi at en jublende Antwi ble revet ned av en supporter som hadde hoppet inn på banen. Stygg episode, og Antwi fikk skylden!

Vippespill
LSK virket rystet etter scoringen, og tenkte muligvis mer på konsekvenser enn eget spill. Kampen stod og vippet i midtfeltet avbrudt av sporadiske raid som sjelden ble farlige. Start fikk noen cornere, men de ble sjelden farlige. Fem minutter før pause ga Origi en retur på et sleivskudd fra Antwi, men reddet seg inn.

Omgangens lengste
Opdal viste frem dagens lengste armer da han avskar et innlegg fra Knutzon etter 43'. Start fikk en corner til like etter, men den ble slått opp på nettaket. Klokka tikket inn mot pause. Fjerdedommer viste opp to minutter tillegg, men da Eksås blåste av til pause, stod det fortsatt 0-1 på tavla.

Offensivt hjemmelag etter pausen
LSK muligvis en skyllebøtte av Erlandsen i pausen, og satte fart på fra avspark i andre omgang. Men LSK slurvet og var upresise foran mål, og sløste med sjansene. Start, på sin side, stod høyt i perioder, men LSK var kompakte og nektet Start rom på siste tredel. Da LSK fikk overganger, var Skogmo våkent tilbake og ryddet en del situasjoner mot innbytter Ofkir.

Duellspill og bra press
Start presset tidvis LSK på deres halvdel, og kjempet bra i gjenvinningene og jaktet bra på ballfører. Et overlegg fra venstre fra Robstad, møtte Skogmo på volley, men skuddet endte i nettveggen etter 57'.

Dødball-laget
Etter 61' glapp det bak hos Start. En dødball ble vippet inn på vår femmeter, og der steg Malec til værs og headet inn utligning som snek seg inn ved stolpen. Et klassisk LSK-mål. Manglet bare at det var Kippe som stod bak headingen. 1-1.

Midtbanekrig
Kampen stod fortsatt og vippet etter utligningen. Ingen av lagene klarte å etablere et press på motstanderens mål. Børufsen hadde et brudd og skudd, men det ble blokkert av et langt Kippebein.
Hoff ble byttet inn for Wichne etter 73', og kom inn til et noe rotete kampbilde.  Mye headinger og tuppinger i midtfeltet.

Sigurdsen inn
Lasse Sigurdsen kom inn etter 78'. Start kom på flere angrepsbølger, men avslutningene ble blokkerte. Det samme hadde LSK.

Klokka tikket ubønnhørlig mot slutt, og Eksås la til fire minutter. LSK fikk corner på overtid, men den ble slått upresist og Start avverget situasjonen og maktet å holde ballen i laget i flere trekk. Eksås blåste av til slutt, og det endte uavgjort. For LSK var ikke dette betryggende, og må leve i spenning de to kommende kampene som er igjen i årets serie.

Start plukket nok en gang et poeng på bortebane, og viste bra fightervilje, selv om effektiviteten foran mål har en del å gå på.