Ny seier signert ungguttene Segberg og Salvesen

Start hadde ikke annet enn æren å spille for i sin siste hjemmekamp i årets serie. Tromsø sloss for å holde seg unna kvalikplassen.
Salvesen og Antwi sammen på topp, og Hollingen og Segberg sentralt. Wichne og Børufsen på flankene. Chidie skadd.

Tidlig ledelse til gjestene
Opdal måtte i aksjon før to minutter var spilt. Var kjapt nede og holdt et skudd fra 16 meter. To minutter etter kom det nok en suser fra Gjermund Åsen, men denne gang ga Opdal en retur, og Lehne Olsen var våkent fremme og satte ballen i mål. Gjestene foran

Utligning
TIL fortsatte sin dominans på banen, og bare tidvis fikk Start tak i ballen. Vi ga også gjestene farlige brudd sentralt, og bare en god Opdal forhindret mål på skuddet fra Sirdarsson etter 12 minutter.
Men så fikk Start en corner, og den endte med klabb og babb på TILs femmeter. Erlend Segberg var sistemann på ballen, og kunne feire sin første scoring for Start. Fin måte å markere sin ferske kontrakt med Start. 1-1 og 13 minutter spilt.

Ledelse
Spillet jevnet seg noe ut etter utligningen, men Start var lite direkte i sitt fremoverspill. Mye støtte og på tvers preget spillet. Børufsen fikk en brukbar sjanse på et innlegg fra Skogmo etter 24', men headingen gikk utenfor.
Etter 28' kom et mønsterangrep på høyreflanken. Segberg kjørte en fin tunnell, dro seg fremover og la ut til Skogmo som igjen la inn på mål. Der steg Salvesen vakkert i været og headet inn 2-1! Et vakkert angrep!!
Evnen til å gå av et ledd på veg fremover er gull verdt!

Fresk og presis Skogmo
Skogmo, som var frisk og angrepsvillig, kom nok en gang med et presist innlegg på gjestenes femmeter. Antwi oppe og headet klokkeklart og hardt, men rett på TILs keeper Loncaric, dessverre. Da var det spilt 36'.

Stort mer skjedde det ikke før dommer Saggi blåste av for pause.
Gøy med unggutta, og gøy å se at man kan produsere gode angrep som også avsluttes presist!

Sjansefattig åpning på andre omgang
Andre omgang åpnet uten bytter på lagene, og spillet bølget frem og tilbake uten de store sjansene. Antwi havnet i off-side et par ganger. Wichne berget et mål på et langt og oppofrende defensivt løp etter 52 minutter. Der var TIL nære utligning! TIL fikk en sjanse etter 56'. Et direkte frispark fra 23 meter endte rett i muren.

Sjanse og bytte
Etter 64' fikk Start opp et raskt og presist angrep. Ballen endte opp ute hos Skogmo, men denne gang gikk han for skudd i stedet for innlegg. Skuddet ble slått til corner som det ikke ble noe av. Hollingen ble byttet med Gummi etter 66'.

Gjestene dominerer etter hvert
TIL kom på visitter og avslutninger, men Opdal tok det som glapp gjennom. Men det var litt for mange luker som ble åpnet.
Antwi hadde et raid, men leverte en svak avslutning etter 69'. To minutter etter fikk Salvesen sjansen til å avslutte, og kun en feberredning av TILs keeper hindret 3-1.

Rødt kort
Vikstøl kom inn for Robstad etter 74'. Første innhopp siden operasjonen i armen. Etter to minutter spilt, og på første duellspark på ballen, fikk han det røde kortet direkte! Starts første røde i år. Og taklingen bakfra luktet det rødt av. Utvilsomt! Dermed måtte Start spille de siste 10 minuttene med en mann mindre.

TIL presset hardt de siste ti minuttene og var nære på flere ganger, men Start holdt unna. Da sluttsignalet gikk fire minutter på overtid, stod det fortsatt 2-1, og TIL har problemer foran de siste tre kampene. Start kunne feire sin andre seier i år, og tente et lite håp om at man kan ha noe å fighte med til neste år.

Søndag 23. oktober kl. 1800 er det LSK borte på Åråsen.