1lc445ap0emjt1mqn3rcjxyrq9

Viking - Start: 2-0 (1-0)

Det ble et nytt tap for Salvesen og Start i Stavanger.

Annonse:

Start hadde 15 poeng opp til kvalikplass før kveldens oppgjør.  15 poeng igjen å spille om. Men Stabæk på kvalikplass har -6 i målforskjell. Start har -31. 
Antwi måtte sone etter gule kort, mens Chidie, Vikstøl og Hollingen var tilbake i troppen. Wichne fortsatt på sidelinjen etter hodeskaden sist.

Målscoreren fra sist, Lasse Sigurdsen, spilte fra start på topp sammen med Salvesen.

Sjanser i åpningen
Chidie fikk en gjennombruddssjanse etter 3 minutter, men valgte å gå for et skudd istedet for å passe eller gå nærmere mål. Skuddet endte i nettveggen. Rett etter hadde Opdal en kanonredning på et skudd fra kort hold.

Hjemmelaget tok initiativet
Viking kom på flere overganger og tilrev seg et initiativ, og Start ble presset inn i egen boks flere ganger. Ibrahim på Viking reddet sågar et mål inne i vår boks etter 12 minutter. Start havnet inn i støttepasningsmodus når ballen ble spilt fremover. Dette drepte mye av fremoverdrivet når Start vant ballen, og økte sjansene for farlige balltap på egen halvdel.

Tempoet dabbet noe
Etter 20 minutter hadde tempoet dabbet noe, og Start kom til sjanser. Børufsen la inn 45 etter 23 ', og Sandnes møtte på femmeter og bredsidet ballen over. Det var en god sjanse.

Hjemmelaget i føringen. 
Etter 26 minutter så Start ut til å ha klarert et Vikingangrep, men Danielsen fikk en retur ute på 20 meter og fyrte av et skudd som endret retning via Heikilläs bein og satte Opdal ut av spill. 1-0.

Stor sjanse til Start
Etter 32 minutter fikk Chidie en overgang i full fart. Salvesen var med på løpet motsatt, men Chidie valgte nok en gang skudd i stedet for å frispille medspiller. Skuddet gikk utenfor. 

Opdal igjen. 
Bytyqi kom til et hardt skudd etter 37', men Opdal i full strekk reddet. Landslagsklasse. Selv om Viking hadde hatt ballen mest, var det jevnt på sjansestatistikken etter 40 spilte minutter. 
Start kjempet godt i duellene, og det ble mange brudd, men guttene slet mot Viking i etablerte posisjoner. 

Det stod 1-0 til pause, men kampen var slett ikke kjørt. 

Start jaktet utligning
Kampen stod og vippet etter avspark i andre omgang. Begge lag hadde sine halvsjanser i åpningen, men det ble også slurvet en del fra begge lag. Hollingen ble byttet inn for Segberg etter 61'.
Start var nærmest målet i det første kvarteret, men kampbildet ble rotete og feilpasningene florerte. Starts effektivitet var skral.

VIking dobler
Etter 67' doblet vertene ledelsen. Et frispark ute på vår høre side av boksen ble slått inn på vår femmeter, og Opdal misset i sitt forsøk på å bokse unna. I stedet satte Jørgensen pannebrasken til og økte Vikings ledelse til 2-0. Ripe i lakken for en ellers kanongod Opdal.

Start virket tomme offensivt
Med kvarteret igjen så det ikke oppløftende ut for Start. Pasningene gikk på tvers og bakover, og fremoverspill ble brutt. Viking konsoliderte stillingen. Kvaliteten på de innleggssjansene vi fikk, var under pari. 

Start fortapte
På overtid kjørte Viking kampen, og Start ble presset helt hjem. Hoff fikk en halvsjanse tre minutter på overtid, men fasiten ble en fortjent hjemmeseier, og Start var "omsider" matematisk fortapte med tanke på fornyet kontrakt. 

Kommende helg er landskamppause. Søndag 16. oktober er det Tromsø som står på motsatt banehalvdel på Sparebanken Sør Arena kl. 1530.
Da er det fire gjenstående kamper.

 VIKING STADION           

IK START: (1-4-4-2

  Dato : 2. oktober

 Tilskuere: xx 
 

Håkon Opdal, Jens Kristian Skogmo, Tapio Heikkila, Alexander De John, Henrik Robstad, Robert Sandnes (Kristjansson fra 71'), Erlend Segberg (Hollingen fra 61'), Chidibere Nwakali, Espen Børufsen, Lars-Jørgen Salvesen (Hoff fra 85'), Lasse Sigurdsen
Innbyttere:
Mats Olsen, Espen Hoff, Daniel Aase, Gudmundur Kristjansson, Dulee Johnson, Rolf Daniel Vikstøl og Andreas Hollingen.

 DOMMER : 

 Trond Ivar Døvle

 MÅL: 

VIKING: (1-4-3-2-1)

 1-0: Danielsen (selvmål) (26')
 2-0: Jøegensen (67')
 
 

Iven Austbø - Julian Ryerson, Joackim Jørgensen, Karol Mets, Kristoffer Haugen - André Danielsen - Zymer Bytyqi, (Michaelsen fra 86') Abdisalam Ibrahim, Claes Kronberg, Samuel Adegbenro (Bringaker fra 78') - Patrick Pedersen (Dawson fra 56').

 KORT

 

 Gule kort:        
 Robstad (52')
 

 Røde kort:
 Ingen

 
Hode portrett 14 Opdal
Hode portrett 14 Opdal Kaptein Opdal må konstatere
 tap og nedrykk!

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: