Start- Haugesund 1-0

Start-Haugesund 1-0 (0-0)

Start vinner sin første kamp Tippeliga-kamp siden juli 2015

Start åpnet kampen noe rufsete da Haugesund kom til både sjanser og dødballsmuligheter, men Start klarte foreløpig å holde unna.

Etter åtte minutter ble gjestenes Nemanja Tubic liggende etter en tøff takling av Lars-Jørgen Salvesen, men Start-spissen slapp unna kortet. Etter 16 minutter blir Eirik Wichne liggende med en hodeskade etter en duell, og måtte erstattes av Robert Sandnes.

Etter dette fortsatte gjestene å ha initiativet i oppgjøret og skaper det som er av sjanser. Start på sin side får lite til å stemme offensivt.

Etter 37 minutter et Dulee Johnson nære ved å servere Haugesund en scoring da han sender en ball rett til en motspiller. Heldigvis for Start er Håkon Opdal nede og forhindrer mål i mot.

Til tross for FKH-dominans frem til pause, gikk lagene i garderoben på stillingen 0-0, og trener Steinar Pedersen sa på vei inn til garderoben at dette ikke var noen bra omgang og at laget måtte heve seg flere hakk.

2. omgang

I pausen ble Dulee Johnson erstattet med Gudmundur Kristjansson. Den 2. omgangen startet Start noe mer aggressivt enn hva som var tilfellet før pause, men uten å komme til sjanser.

Etter noen brukbare åpningsminutter fra Starts side, tok Haugesund igjen over initiativet i kampen, og er det giftigste laget fremover. Start står bra defensivt, men mangler en del offensivt sålangt i oppgjøret.

Men i det 69. minutt  begynner Start å skape sjanser. Da får Start corner, og her kommer Tapio Heikkilä til Starts klart største sjanse sålangt i kampen. Men dessverre er FKH-keeper Bråtveit oppe og får en hånd på ballen og får sendt ballen til ny corner.

Og etter 75 minutter er det helt utrolig at Start ikke tar ledelsen. Antwi får ballen, runder keeper og setter ballen i stolpen.

Scoring

I det 82. minutt kommet Lasse Sigurdsen inn for inn for Dennis Antwi, minuttet senere sender han Start i ledelsen med sin første Tippeliga-scoring.

Flere mål blir det ikke. dermed vinner Start sin første Tippeliga-kamp siden juli 2015.

Kommende søndag møter Start Viking i Stavanger. Avspark kl. 20:00. Neste hjemmekamp er søndag 16. oktober kl. 15:30 mot Tromsø.