Matti runder mot Start

RBK - Start: 2-0 (0-0)

Matti rundet gamle lagkamerater, og RBK vant fortjent

Annonse:

Start hadde 14 poeng opp til kvalikplass før kveldens oppgjør.  Syv kamper og 21 poeng lå fortsatt i potten. Men rekordjagende og suverene RBK på Lerkendal er ei lei nøtt. Solide odds på Start.

Hollingen, Sandnes, Vikstøl og Ikenna var ikke med i troppen. De John inn som midtstopper.

Offensivt hjemmelag
RBK tok tak i kampen rett fra avspark og skapte menge sjanser i åpningsminuttene. Kun en lang arm fra Opdal holdt Gytkjær unna å øke målkontoen. Start slet med å få fatt i ballen de første ti minuttene. Antwi ble spilt gjennom etter kvarteret, men klarte ikke å kippe ballen over Hansen i RBK-målet.

Flere i stolpen
Vår gamle venn, Matti, hadde kampens største sjanse etter 34' da han rundet alt og alle og skjøt mot lengste stolpe. Ballen gikk på innsiden av Opdal, traff stolpen og havnet ut i feltet igjen. Nære på! Rett etter fikk Helland vri seg fri på 23 meter og fikk fyre av en avslutning. Ballen traff stolpen.

Kontring og dødball
Fem minutter før pause fikk Start en sjanse. Børufsen ble felt på et raid og fikk frispark på siden av RBKs boks. Frisparket fra Dulee Johnson endte i nettveggen. Det var det siste som skjedde før Kai Erik Steen blåste av til pause.

RBK dominerte, men skapte mindre
RBK dominerte stort i banespillet og hadde spillet på Starts halvdel det meste av omgangen. På tross av det, klarte de ikke å få nettkjenning. Start feide unna mye, og har kommet på et par visitter foran RBK-målet.  Start måtte passe seg for andre omgang, for RBK ville garantert gå ut for å drepe kampen tidlig.

RBK dominerte uten å skape sjanser
Antwi var på farten og ble spilt gjennom etter 47', men ble vinket av for off-side. Ellers satte det samme kampbildet seg. RBK erobret banespillet, og Start ble løpende etter. Men RBK slet med å finne de rette åpningene og avslutningene. Start jobbet godt på egen tredel og prøvde å gå på kontringer. Men igangsettingen ble for ofte slurvete.

Kontringer og scoring
Chidie gikk på et helhjertet løp etter 57', og løp seg helt inn i boksen før han ble mesterlig taklet av Eyolfsson. Nære på! Godt forsøk!
Segberg ble byttet mot Gummi etter 60'.
Etter 61' glapp det:
En rekke RBK-spillere var involvert i et raid der ballen omsider havnet tilbake på Opdals femmeter. Der stod måltyven Gytkjær og bredsidet inn ledermålet.

Vil, men får det ikke til
Salvesen ble byttet inn for Johnson etter 70'. Tanken var offensiv. Vi måtte frem og score. Start prøvde å ta fatt i kampen, og fikk en periode mer tak i ballen. Men dessverre ble presisjonen for svak i fremoverspillet, så RBK brøt lett flere ganger, og dermed måtte Start bruke kreftene på å løpe etter RBK.

RBK fikk en ball i nettet etter 78', men Bakenga ble avblåst for off-side. Bojang kom inn i sluttminuttene etter at Robstad fikk en smell i låret. 

Spikeren i kista
Ett minutt før full tid blåste Steen straffe til hjemmelaget etter en takling av Heikillä på straffenmerket. Straffen satte debutant Reitan sikkert i mål, og ga trønderne et løft etter mye nesten. Ikke den klareste straffen vi har sett.

Fire minutter på overtid blåste Steen av kampen. RBK med stor spilledominans, men lite effektive på mål. Start holdt "greit" unna - men seieren var fortjent etter at at Start ble slitne mot slutten av kampen. Likefullt bra jobbet defensivt i store deler av matchen. Men vi ble et nummer for små i det lange løp.

Nå er det kun matematikken som kan holde liv i teorien om fortsatt Tippeligaspill.

Søndag 25. september er det Haugesund som gjester Sparebanken Sør Arena kl. 1800
Da er det seks gjenstående kamper, 18 poeng å spille om og 15 poeng opp til kvalik.

 Lerkendal           

IK START: (1-4-4-2

  Dato : 18. september

 Tilskuere: 14142 
 

Håkon Opdal, Jens Kristian Skogmo, Tapio Heikkilä, Alex DeJohn, Henrik Robstad Bojang fra 83'), Chidiebere Nwakali, Erlend Segberg (Kristjansson fra 60'), Dulee Johnson (Lars Jørgen Salvesen fra 70'), Eirik Wichne, Dennis Antwi og Espen Børufsen.

Innbyttere: Mats Olsen, Espen Hoff, Daniel Aase, Gudmundur Kristjansson, Jibril Bojang, Lars-Jørgen Salvesen og Lasse Sigurdsen.

 DOMMER : 

 Kai Erik Steen

 MÅL: 

RBK: (1-4-3-3)

 1-0: Gytkjær (61')
 2-0: Reitan (89')
 
  
 

Hansen, Reitan, Eyjolfsson, Bjørdal Gersbach
Konradsen (Jensen fra 46'), Gudi, Vilhjalmsson, Helland (Bakenga fra 62') - Gytkjær (Midtsjø fra 62') og Stamnestrø

 KORT

 

 Gule kort:        
 Wichne (85')
 Bjørdal (93')
 

 Røde kort:
 Ingen

 
hode2016 Steinar Pedersen
hode2016 Steinar Pedersen


 Steinar Pedersen må kon-
 statere nok et tap
 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: