Chidie og benken jubler

Start - Aalesund: 1-4 (1-0)

Chidie og benken jublet etter ledelse, men så raknet det

Annonse:

Start hadde 12 poeng opp til kvalikplass før kveldens oppgjør.  Åtte kamper og 24 poeng lå fortsatt i potten. Man må hale inn seier i fem eller seks av gjenstående kamper, dersom håpet om fornyet kontrakt skal leve. 

Hollingen og Vikstøl var ute grunnet skader. Ikenna og Sigurdsen ikke i troppen. 
Aalesund lå på kvalikplass før kveldens oppgjør.

Angrepsvillighet i åpningen
Start åpnet angrepsvillig, og Chidie smatt gjennom og nettet før 30 sekunder var spilt, men Skjerven hadde blåst av for off-side. Aafk var også med på notene fremover, og kom til et par halvsjanser de første fem minuttene. 
Etter syv minutter kom Mos gjennom alene mot Opdal, rundet ham og presterte å sette ballen i nettveggen! Alle i gult og svart pustet lettet ut.

Mye rom
Start falt en periode tilbake til gamle synder og åpnet store flater for Aafk, og da Start vant ballen ble fremspillene ofte upresise, og pasningene gikk mer på tvers og bakover enn fremover. Aafk fikk god tid til å organisere seg, og Starts overganger ble brutt frem mot kvarteret.

Bedre tendenser og ledelse
Chidie fikk en god sjanse på volley etter 16', men skuiddet endte med et hjørnespark. Etter corner nummer to, endte ballen ute hos Chidie nok en gang, og Chidie fyrte av fra 27 meter litt skrått på mål. Skuddet føk opp i nærmeste kryss og Start var i føringen! 18 minutter spilt! Herlig!

Start hakket foran
Frem mot halvtimen bølget det mye frem og tilbake uten de store sjansene, men Start føltes nærmere i det offensive. Aafk ble presset bakpå i lange perioder, og virket noe rådville. Da de kom frempå ved Riise etter 34', var Opdal patent med som bakeste skanse. Fortsatt åpent oppgjør. Segberg har åpnet bra sentralt med flere ballvinninger og konstruktive pasninger.

50-metersløp
Antwi serverte inn fra høyre mot Børufsen på et 50-metersløp etter 38'. Børufsen møtte innlegget i duell med en forsvarer, men det må ha vært hull i racketen, for ballen endte hos keeper. Start fikk et frispark på overtid utenfor hjørnet av Aafks boks. Vår høyre side. Ballen endte ute hos Chidie som fyrte av og traff fjerde etasje. 

Skjerven blåste av til pause med Start i føringen. I en kamp der Start har vært det førende laget, men ingenting var avgjort. foran det litt glisne hjemmepublikummet på 3401. 

Ingen bytter på lagene i pausen. 

Aafk trykker på i andre
Vi var spente på om Start ville legge seg defensivt for å prøve å trygge ledelsen, eller om de skulle gå for å drepe kampen. Aafk trykket på for å få en utligning, og var offensive i åpningsminuttene av omgangen. Start ble presset bakover. 
Etter 52' ble presset kronet med scoring.  Gyasi kom seg fri på venstre side i vår boks. La inn, og på 18 meter møtte Riise og plasserte et presist skudd i Opdals lengste hjørne. Dermed like langt! Ikke patent forsvarsarbeid på den pasningen!

Hvem klarer å ta tak i kampen?
Aafk med fornyet selvtillit, Start med en i snuden. Hadde Start nok guts til å snu trenden, eller ville det rakne som vi har sett før? To lett sårbare lag i aksjon. Hvem hadde nok "stake", som Hareide kalte det, til å ta kontroll?
Etter 59' tok Dulee Johnson et direkte skudd på et frispark fra 20 meter, men det havnet rett i klypene på Lie i Aafk-målet.
Innbytter Bojang skaffet en corner etter 68'.  Chidie prøvde å prikkskyte, men Lie reddet helt ute ved stolpen. 

Litt heit
Chidie hadde nok en sjanse etter 70' på frispark, men var for skuddvillig. Rett i muren. Kunne med fordel vært mer smart og satt opp medspillere på mål.

Aafk står frem
Thrandarsson steg opp på en dødball totalt umarkert foran straffemerket, og headet inn Aafks andre mål etter 75'.

Nummer to i snuden
Minuttet etter la Guyasi inn sentralt etter et løp, og innbytter Fet kunne bredside inn ledelse etter 76'. Igjen svakt markeringsspill og ball-watching sentralt i Starts bakre rekker. Dessverre så det ut til at Aafk ville mer og hadde større vinnervilje enn det Start klarte å vise frem.

Spikern i kista
Boli gjorde det hele selv etter 87'. Avanserte frem på vår venstre side, rundet forsvaret og satte ballen rundt Opdal også. Ballen smatt inn ved stolpen.
Dermed 1-4 og nok en ydmykelse på hjemmebane.

Antwi fikke en sjanse på overtid på et innlegg fra Robstad, men headingen gikk høyt over mål.

Start gjorde en god første omgang og styrte kampen med ledelse inn mot pause. I andre omgang raknet det nok en gang. Etter utligningen til Riise ble det spillet mer usikkert og nølende, og deretter smatt det inn tre mål til bak et lag som ser ut til å totalt mangle selvtillit når det blir tøft. AaFK løftet seg ut av den nederste bunnstriden, og etterlot Start på en soleklar jumboplass på tabellen.

Nå er det kun matematikken som kan holde liv i teorien om fortsatt Tippeligaspill.

Søndag 18. september er det RBK som venter på Lerkendal kl. 2000
Da er det syv gjenstående kamper, 21 poeng å spille om og 14 poeng opp til kvalik.

 Sparebanken Sør Arena           

IK START: (1-4-4-1 

  Dato : 9. september

 Tilskuere: 3401 
 

Håkon Opdal, Jens Kristian Skogmo, Tapio Heikkilä, Gudmundur Kristjansson, Henrik Robstad, Chidiebere Nwakali, Erlend Segberg, Dulee Johnson (Lars Jørgen Salvesen fra 76'), Eirik Wichne (Jibril Bojang fra 64'), Dennis Antwi og Espen Børufsen

Benken: Sebastian Hornnes Heggland, Alex DeJohn, Robert Sandnes, Espen Hoff, Jibril Bojang, Lars-Jørgen Salvesen.

 DOMMER : 

 Tommy Skjerven

 MÅL: 

AALESUND: (1-4-4-2)

 1-0: Nwakali (18')
 1-1: Riise (52')
 1-2: Thrandarsson (75')
 1-3: Fet (76')
 1-4: Boli (87')
  
 

Lie, Arnarson, Wormgoor, Lie, Kirkeskov, Gyasi, Riise (Fet fra 72'), Hoff, Thrándarson, Boli og Mos (Skagestad fra 81')

 KORT

 

 Gule kort:        
 Antwi (8')
 Segberg (11')
 Boli (58')
 

 Røde kort:
 Ingen

 
Nwakali
Nwakali


 1-0: Chidie

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: