Heikillae mot Glimt

Bodø/Glimt - Start: 2-0 (0-0)

Heikillä og Start må bokføre nok et tap etter en lite effektiv kamp

Start hadde 11 poeng opp til kvalikplass før kveldens oppgjør.  27 poeng lå fortsatt i potten. Man må hale inn seier i minst halvparten av gjenstående kamper, dersom håpet om fornyet kontrakt skal leve.

Bojang fikk en fin sjanse på heading etter et innlegg fra Børufsen allerede etter to minutter, men ballen endre i keeperhanskene til Glimts keeper Thomas.

Jevnt i åpningen
Det bølget frem og tilbake de første ti, men ingen av lagene kom seg frem til klare målsjanser. Det meste foregikk på midten.
Trond Olsen hadde et farlig innlegg etter kvarteret, men innlegget strøk forbi alt og alle.

Start fører
Start kom fremover og fikk en del dødballer og cornere, men presisjonen i avslutningene var ikke god nok. Men Start var nærmere mål enn Glimt var i perioden mellom 15 og 20 minutter.
Vikstøl hadde et farlig skudd på mål etter 35', men skuddet endte i nettveggen.

Keeper Thomas taklet Salvesen på 16-meterstreken etter 43', men dommeren lot det passere. Klokka tikket mot pause, uten at noen av lagene hadde klart å frembringe noen klare målsjanser.
Børufsen avsluttet med et skudd utenfor to minutter på overtid, og det var det siste som skjedde i første omgang.

Start hadde vært det førende laget, men manglet den nødvendige killerviljen foran mål.

Glimt kom nærmere
Andre omgang fortsatte i samme sporet, men Håkon Opdal fikk en kanon reaksjonsredning på et skudd fra Jakobsen etter 53'. Det var det nærmeste Glimt hadde vært Starts mål i kampen. Fem minutter etter skjøt Trond Olsen like utenfor lengste stolpe på et skrått skudd.

To kjappe i snuden
Etter 60' fikk de hull på byllen. Edvardsen la inn fra høyre, og Azemi steg opp sentralt uten utfordring og headet Glimt i føringen. To minutter etter ordnet Heikkinen straffe til vertene, og Halvorsen satte straffen sikkert i nettet bak Opdal.  2-0 og Glimt hadde kontroll over oppgjøret.

Blåste sjanser
Børufsen var alene gjennom etter 74', men satte ballen utenfor målet etter Starts største målsjanse i kampen så langt. Ikke god touch på den avslutningen, og situasjonen var vel noe typisk for Starts sjanser og marginer i årets serie. Slike sjanser MÅ i mål!

Bytter
Hoff og Sigurdsen kom inn i sluttminuttene, men klokka tikket ubønnhørlig mot sluttsignalet. Hoff hadde en en klink like utenfor på overtid, men Glimt kontrollerte inn mot full tid.

Raknet på slutten
Start hadde en slags kontroll i oppgjøret helt frem til vertenes straffe. Derfra og ut raknet det, og Start fremstod som statister på overtid. Hadde man vært hakket giftigere og hardtkjempende på mål med presisjon, kunne dette fort endt annerledes. Start ble ikke utspilt denne gangen heller, men det mangler mye foran mål. Nå er det kun teorier som kan holde Start unna nedrykk.

Fredag 9. september er det nedrykksrival Aalesund som gjester Sparebanken Sør Arena