1fl3rwculv35d1rmg1tfqmvwgh

Start - Sogndal: 1-1 (0-1)

"El Salvatore" sikret nok et poeng til Start, men seieren lar vente på seg

Annonse:

Start hadde 11 poeng opp til kvalikplass før kveldens oppgjør.  30 poeng igjen å spille om. Man må hale inn seier i minst halvparten av gjenstående kamper, dersom håpet om fornyet kontrakt skal leve. 

Antwi og Johnson kom til en halvsjanse etter fire minutter, men avslutningen gikk over. 

Gjestene fikk gavepakke
I stedet ble det Sogndal som tok ledelsen etter invitasjon fra Start. En dødball fra midt på Starts halvdel etter syv minutter, havnet hos Furebotn, som sentralt fra 25 meter rolig kunne lade kanonen uten at noen presset ham. Skuddet føk inn ved stolpen forbi en lettere paff Opdal. Utilgivelig passivt av både forsvar og keeper der.

Tett midtbane
Start slet litt med å komme forbi Sogndals midtbane i åpningen, og måtte slå over for å komme frem. Enten det, eller så ble det mye tilbakespill. Rytmern i overganger uteble, og Sogndal fikk i stedet mange ballvinninger. 

Gullhår
Etter 20 minutter kunne Sogndal doblet ledelsen, om ikke gullhårene hadde vært på Starts side. En ny dødball ble slått inn i Starts boks, og Sveen bevegde seg forbi Startforsvaret og headet i motsatt stolpe. Ballen spratt derfra tilbake i Opdals klyper.

Mer med
Etter drøye halvtimen fikk Start frem noen kombinasjoner fremover, men det ble med en resultatløs corner. Men Start bet seg fast på Sogndals halvdel i lengere perioder. Chiedi og Antwi var bevegelige og villige, men bevegelsene stemte ikke helt foran mål.

Snytt for straffe
Rett før pause ble Antwi lagt ned i feltet etter et innlegg fra Børufsen. Soleklar straffe, men debutantdommer Haugenes overså situasjonen. Der burde det stått uavgjort. Men kampen var slett ikke kjørt til pause! Etter en passiv åpning, var Start mer med fremover mot slutten av omgangen.

Småampert
Det fortsatte med småampre tilstander i åpningen av andre omgang. Børufsen og Chiedi ble tatt hardt uten at dommeren reagerte. Start kombinerte i perioder foran Sogndals boks, men det stemte ikke i sisteleddet. Etter 56' fikk Antwi frispark på 17 meter. Skuddet endte i muren, og så var vi like langt.

Ventet på overganger
Sogndal la seg mer bakover etter hvert, og lignet mer på det Sogndal vi har kjent opp gjennom tidene. Som velger å ri inn en ledelse. Men de jaktet overganger og var smågiftige. Start var mer obs bakover etter hvert, og Opdal stoppet det som kom.

Fremmover buttet det for Start. Det ble gående for mye på tvers og bakover, og innleggene foran mål ble upresise.

Bytter
Salvesen kom inn for Bojang etter 70'. Det ble tett kamp om ballen, men Start var mer på hugget og vant mange andreballer i perioder. Men inne foran mål ble det dessverre tannløst. Dulee Johnson fikk gult og må sone mot Glimt i neste kamp. Sandnes kom også inn for en småskadd Hollingen etter 82'.

Skader
Fem minutter før slutt gikk Antwi ned etter en duell med Patronen og måtte ut. Rett etter var det Chiedi som lå nede etter en duell med samme mann. 

Salvatore
Så var det innbytter Hoff som la frem til Sandnes som igjen la inn til Salvesen som frekt tredde ballen inn ved stolpen.  Nok en utligning fra poengfrelseren fra Hellemyr.

Opdal fikk et par feberreddninger på overtid da Sogndal presset på for tre poeng, men det ble med de to scoringene, og Start kapret nok et poeng. Dessverre to for lite da tabellsituasjonen var som den var. 

Søndag 28.august er Bødø/Glimt som venter på Aspmyra kl. 1800.
Da er det ni gjenstående kamper.

 SPB. SØR ARENA          

IK START: (1-4-3-3  

  Dato : 21. august

 Tilskuere: 4157 
 

Håkon Opdal, Eirik Wichne, Tapio Heikkilä, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad, Chidiebere Nwakali, Andreas Hollingen, Dulee Johnson, Jibril Bojang (Lar Jørgen Salvesen fra 70'), Dennis Antwi (Espen Hoff fra 87') og Espen Børufsen

Benken: Sebastian Hornnes Heggland, Jens Kristan Skogmo, Alex DeJohn, Robert Sandnes, Espen Hoff,  Gudmundur Kristjansson, Lars-Jørgen Salvesen.

 DOMMER : 

 Kristoffer Hagenes.
 Bjorøy og Opland er linjemenn.

 MÅL: 

SOGNDAL: (1-4-4-2)

 0-1: Furebotn (7')
 1-1: Salvesen (89')

 
 

Dyngeland, Teniste (Pedersen fra 46'), Patronen, Psyché, Raitala, Furebotn, 
Kjemhus, Birkelund, Koomson, Sveen og Ramsland (Utvik fra 90')

 KORT

 

 Gule kort:        
 Børufsen (13')
 Pedersen (55')
 Raitala (81')
 Johnson (82') msm

 Røde kort:
 Ingen

 
hode2016 Lars-Jørgen Salvesen
hode2016 Lars-Jørgen Salvesen


 Salvesen: 1-1

 

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: