Sarpsborg 08 - Start: 1-0 (0-0)

Nok et tap må bokføres til tross for god kjemping av Børufsen og resten av laget

Annonse:

Start hadde seks poeng opp til nærmeste rival som er Aalesund. Åtte opp til Stabæk på plassen foran der igjen. Unødvendig å si  at klokka tikker og går mens trepoengerne uteblir.

Fornyet tro?
Men Start har fått tre forsterkninger og kanskje fornyet tro på eget spill den siste tiden. Sistemann, Dennis Antwi fra Jerv, er spilleklar for dagens kamp, men åpnet på benken. Chidie tilbake etter karantene, og Daniel Aase var tilbake i startoppstillingen. Skogmo inn på høyrebacken for De John.

Kampen åpnet under trøstesløse forhold. Det bøttet ned og gjorde banen tung. Sarpingene med byjubileum i snippen.

Lagene følte hverandre litt på tennene i starten. Sarpsborg var nærmest i forsøkene på mål, men likefullt jevnspilt det første kvarteret. Sjansefattig.

Temperatur
Etter 22' får Kjensli føle startspillernes vrede. Han pekte på straffemerket etter at Heikkilä taklet klokkerent på ballen. Ernemann tok straffen, nølte litt i tilløpet, og Opdal reddet skuddet og tok i tillegg returforsøket! For en keeper vi har! Dulee Johnson pratet på seg gult kort i tumultene.

Tikitaka i sakte film
Start fortsatte å tråkle seg fremover, men det ble for omstendelig og "tråklete" når man nærmet seg 16-meteren til vertene. Lange oppspill på Salvesen var heller ingen umiddelbar suksess når han hadde en mann i ryggen.
Heikkilä reddet imidlertid et fint skudd fra Sarp til corner etter 29'.
Da fem minutter av omgangen gjenstod, var det fortsatt lite spill på mål.

Sarpsborg fikk et frispark på 19 meter sekunder før pause. Lindberg vippet skuddet over muren og over mål. Børufsen og Chidie kontret rett etter. Børufsen la over til Chidie som prøvde en heading, men den endte i nettveggen.
Dermed stod det målløst til pause.

Ingen endringer på lagene
I andre omgang så Sarpsborg ut til å ville drepe kampen tidlig. Gikk høyt ut og presset, men Start svarte og presset på de og. Fikk frem noen nestenkombinasjoner. Det bølget frem og tilbake uten det store presset på mål. Sarpsborg et lite hakk foran. Fremover kunne Start se ut til å mangle en "Hulsker-type" i boksen.  Men vi lå kompakte, og Sarpsborg slet med å få hull på byllen.

Dobbeltbytte
Antwi kom inn etter 67' for Salvesen, og Wichne kom inn for Johnson. Heikkkilä reddet en knallhard heading på målstreken etter 71', men Kjensli hadde allerede blåst for uregelmessigheter i feltet. Sarpsborg hadde ballen mye i denne perioden. 

Hull på byllen og gule kort
Etter 78' fikk omsider vertene hull på byllen. Jonas Lindberg kom skliende på et løp og møtte et innlegg fra vår venstre side. Ballen havnet i nettet, og Sarpsborg ledet 1-0. Det ble en del tumulter i etterkant, og Hansen og Vikstøl fikk utdelt hvert sine gule kort for protester.

Det bølget frem og tilbake i sluttminuttene da Start jaget en utligning. Opdal stod sikkert bak og tok Sarps avslutninger, og fremover var det faktisk mer punch etter byttene, men de store målsjansene uteble. Chidies skudd 30 cm utenfor tre minutter på overtid var det nærmeste vi kom.

Den 33. kampen uten seier var et faktum da Kjensli blåste av kampen. 
Det ser ikke bra ut, dessverre.

Søndag 7. august er det gulljagende Odd som gjester Sparebanken Sør Arena. Kampstart kl. 1800.

 SARPSBORG STADION           

IK START: (1-4-3-3  

  Dato : 29. juli

 Tilskuere: 3.757
 

Håkon Opdal, Jens Kristan Skogmo, Tapio Heikkilä, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad, Chidiebere Nwakali, Andreas Hollingen, Dulee Johnson (Erik Wichne fra 67'), Daniel Aase (Bojang fra 81'), Lars-Jørgen Salvesen (Dennis Antwi fra 67') og Espen Børufsen

Benken: Sean McDermott, Alex DeJohn, Jibril Bojang, Erlend Segberg, Eirik Wichne, Lasse Sigurdsen og Dennis Antwi

 DOMMER : 

 Trygve Kjensli

 MÅL: 

SARPSBORG 08: (1-4-4-2)

 0-1: Lindberg (78')
 
 
 

Arild Østbø, Joachim Thomassen, Henri Toivomäki, Ole Heieren Hansen, Sigurd Rosted, Anders Trondsen, Steffen Ernemann (Nielsen fra 68'), Kristoffer Tokstad, Jonas Lindberg (Hovda fra 89'), Pål Alexander Kirkevold (Tveita fra 79') og Patrick Mortensen

 KORT

 

 Gule kort:        
 Salvesen (19')
 Johnson (23')
 Lindberg (69')
 Toivomäki (76')
 Heieren Hansen (82')
 Vikstøl (82')
 

 Røde kort:
 Ingen

 
hode2016 Rolf Daniel Vikstøl
hode2016 Rolf Daniel Vikstøl


 Kaptein Vikstøl må bokføre
 nok et tap

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: