Børufsen gratuleres etter scoring

Molde - Start: 2-2 (1-1)

Skuffet over ett poeng etter godt gjennomført bortkamp

Start hadde seks poeng opp til nærmeste bunnkollega, VIF, før denne kampen. Stabæk og Aalesund ytterligere ett poeng opp. Gapet til fast grunn øker sakte, men sikkert uten at Start har kapret en trepoenger på over et år.

Uventet salg
Mathias Rasmussen var kanskje noe uventet klar for spill i Danmark, og dermed mistet vi et bra kort i lagoppstillingen. Vikstøl er derimot klar for kapteinsbind og spill som midtstopper igjen. Hoff og Salvesen på topp. Hoff med sin kamp nummer 400 i Tippeligaen!

Godt press i åpningen
Start var gode i presset på ballfører fra avspark. Børufsen slo en flott stikker til Salvesen som skjøt, og ballen traff lengste stolpe og ut. Nær scoring der etter fire minutter. Salvesen var svært aktivi presset i åpningsminuttene.

Tidlig ledelse til Start
Etter åtte minutter dro Chidie seg fint inn i boksen etter forarbeid av Salvesen. Han oppfattet Børufsen på blankt til høyre for seg på femmeteren og la inn til ham. Børufsen bredsidet innlegget kontrollert i nettet! Med høyrefoten!

Molde kom seg noe høyere i banen etter Starts scoring, men Start samlet seg bra litt lavere i banen mens man samtidig jaktet overganger. Frem mot 20' hadde Molde kun hatt ett skudd på mål som Opdal klarerte.

Utligning
Etter 22' fikk Molde en overgang som dro ut på deres venstre fløy, etterfulgt av et pent innlegg som unggutten Svensen ekspederte i nettet via lengst stolpe. Overgangen kom etter at MFK brøt et upresist fremoverspill fra backrekka.

Vikstøl var nær på å gi Start ledelsen igjen etter 26'. Men en fin dødball fra Hoff traff Vikstøl i kneet på tre meter. Men laget som trykket påvar Molde. De spiste seg nærmere og nærmere Starts mål utover i omgangen.

Ny stor Start-sjanse
Etter 35' dro Chidie seg flott frem på en overgang og inn i MFK-boksen. Nok en gang serverte han Børufsen på gullfat, men Børufsen fikk rett og slett ikke stokket beina.

Det endte 1-1 til pause, men kampen var slett ikke kjørt. Her var det absolutt muligheter, men da måtte Start holde ballen noe mer i laget.

Skaper sjanser
Allerede tre minutter ut i omgangen legger Børufsen tilbake til Hoff som avslutter fra 16 meter. Skuddet strøk nærmeste stolpe. Et balltap på midtbanen kunne fort endt med baklengs. Innbytter Amang snappet ballen og kom alene mot Opdal. Opdal gjorde en feberredning med ansiktet. Opdal reddet også et hardt og flatt skudd fra Singh to minutter etter.

Bytte
Gummi kom inn for en sliten Hoff etter 58'. Gummi gikk inn på midten, mens Chidie ble dyttet opp på topp.

Scoring
Innbytteren Kristjansson ble satt opp elegant av Chidie, gikk på et løp fra egen halvdel. Kom alene med keeper og chippet den sikkert i mål! 1-2 og ledelse til Start. 62 minutter spilt. Kan ikke huske at Gummi har gått på et lignende løp tidligere.

Utligning på ny
Molde fikk et frispark på 18 meter etter 72', og nok en innbytter, Toivio tok det direkte. Over muren og inn ved nærmeste stolpe. Godt slått frispark. Og med 2-2 gikk vi inn i det siste kvarteret. Det kvarteret Start har sluppet inn flest mål.

Molde moste på for å få inn et seiersmål, men Start viste ikke tegn til å rakne da ti minutter gjenstod. Tvert om, de jaget seier de og. Det stod og vippet. Start hadde sine sjanser. Børufsen raidet ned til dødlinja etter 84', men ingen av medspillerne foran mål fikk stokket beina.

Tikk-takk
Klokka tikket mot full tid, og Forren rev ned innbytter Sigurdsen i full fart mot mål. Frispark fra 24 meter. Chidie prøvde skudd, men rett på keeper.

Det ble ikke flere mål, og Moldes tilhengere var ikke fornøyde. Start fikk sitt ene lille poeng i en vrien bortkamp på papiret. Vi gjør en god kamp, og spiller jevnt med motstanderen. Med enda bedre marginer på vår side kunne dette fort endt med tre poeng.

Start stirrer fortsatt nedrykksspøkelset i hvitøyet. Selv med tendenser til bra spill.