Ajer tar farvel

Start - Stabæk: 0-5 (0-2)

Ajer må konstatere katastrofesifre mot Stabæk i avskjedskampen

Start stod fortsatt med sine seks poeng og 16.plass på tabellen. Stabæk ligger på plassen foran oss. Unødvendig å peke på at en trepoenger vil være meget kjærkomment før en lengre tippeligapause. Neste match går ikke før 2. juli!

Chidie og Hoff åpner på topp. Gummi  inn i midtforsvaret. Wichne og Børufsen tar flankene. Rasmussen og Ajer sentralt. Ajers siste match i denne omgang for Start.

Stabæk mest agressive
Lagene følte hverandre på tennene i åpningsminuttene. Ingen hadde råd til å tape dette oppgjøret. Stabæk var det lille hakket mer agressive offensivt.

Blod
Etter et kvarter gikk Rasmussen og Robstad opp i en duell og stanget sammen. Det gikk hardest ut over Robstad, og blodet flommet. Han måtte av banen for stell. Start fortsatte med 10 mann en periode. Sandnes ble byttet inn etter 22'.

Stabæk fortsatte å jakte mål, og etter 27' refleksreddet Opdal en hockeystyring fra fem meter fra Mehmeti. Fantastisk reaksjonsredning igjen fra vår kaptein for anledningen.

Hoff og Ajer hadde et raid etter 31' som kunne gitt uttelling, men pasningen inn foran mål fra Hoff ble brutt av Stabæks indiske keeper, Gupreet Sandhu.

Stabæk scorer
I stedet gikk Stabæk kontra og fikk en corner. Den ble godt tatt vare på, og Omoijuanfo headet kontant i mål. Det var spilt i 34', og Start lå under.

Start fikk et frispark etter 36', og Rasmussen skjøt direkte fra 25 meter. Sandhu reddet og slo til corner. Tre cornere på rad til Start ble resultatløse. Chidie prøvde et skudd fra distanse etter 40', men Sandhu reddet igjen.

Forsvarsglipp
Minuttet etter smalt det nok en gang. Asante raidet ned til dødlinja på høyresiden til Stabæk, la ut på femmeter, der ukrainske Gorozia møtte og gjorde De John til statist. Ballen i mål og 0-2 til gjestene like før pause!

Stabæk så ut til å ha full kontroll mot et Startlag som virket merkelig rotete og tafatte.

Lagene gjorde ingen bytter i pausen. Stabæk ville drepe kampen. Pedersen sa til TV2 at det stod litt om æren i andre omgang for Start, og at Start måtte våge å spille fotball..

Bytter på Start
Daniel Aase ble kastet innpå etter 53' for Hoff. Start fikk litt mer ballbesittelse, og klarte å holde ballen mer i laget, men det ble fortsatt noe omstendelig i forflytningen fremover på banen. Salvesen kom inn for Børufsen etter 65'.

Likefullt var det Stabæk som kontrollerte oppgjøret, og Start slet med å komme fremover på banen. Det så dessverre ut til at Start skulle ta rekorden i antallet ikke vunnede kamper på toppnivå.

Spikeren i kista
Bekreftelsen kom etter 78'. Innbytter Njie fikk en pasning fra dødlinja fra Omoijuanfo og skjøt fra skrå vinkel og plasserte ballen utenfor Opdals rekkevidde i lengste hjørne. Dermed 0-3, og i stedetfor en fest på Sparebanken Sør Arena, ble det fastslått en heller tvilsom rekord for Start. 28 kamper på rad uten seier!

Etter 87' gjorde unge Meling på Stabæk en flott enkeltmannsprestasjon. Han fikk ballen på høyre, dro seg inn i feltet, fintet og avsluttet med skudd i nettet. 0-4!

Minuttet etter stod det 0-5 i protokollen. Meling dro seg fri og satte opp Njie som ikke gjorde feil og scoret Stabæks femte mål. Start raknet fullstendig, og Stabæk gjorde dessverre som de ville mot slutten.

Publikum gikk før slutt, og det ble i det hele en flau affære for et lag som desperat jaktet poeng. Det er nok å ta fatt i i perioden frem til juli!