Salvesen mot Aafk

Aalesund - Start: 1-1 (0-0)

Start dominerte andre omgang, men fikk kun med seg ett poeng

Start stod fortsatt med sine fire poeng og 16.plass på tabellen. Etter å ha spilt brukbat mot RBK sist, ventet kanskje mer overkommelige Aafk på ColorLine Stadion i Ålesund. Skulle det omsider vanke en trepoenger etter 25 forsøk??

Vi er inne i en spennende periode der vi nå møter lag innen slagrekkevidde foran oss på tabellen. Skal vi ha sjanse til å henge med, bør det kapres poeng her.

På midten manglet vi Kristjansson som soner karantene. Ajer ble istedet trukket tilbake sentralt på midten samme med Chidie. Skogmo og Børufsen på flankene, Rasmussen og Salvesen på topp.

Start åpnet best med mye ballinnehav de første minuttene. Aafk var lite involvert. Starts kanter kom til innlegg, men det gikk akkurat sakte nok til at Aafk fikk posisjonert seg.
Største sjansen innledningsvis gikk likefullt til vertene. Oddbjørn Lie fikk merkelig nok gå uhindret over hele vår halvdel etter ni minutter og klemte til fra 18 meter. Ballen traff utsida av krysset bak Opdal.

Skudd i treverket
Da ti minutter var spilt, hadde Aafk en god periode med flere cornere, og de kom ubehagelig nær Starts boks.
Etter 15 minutter var Start på et angrep, og Salvesen ble dyttet ned bakfra av John Arne Riise ved straffemerket i det han skal opp og heade på et innlegg. Ingen reaksjon fra dommer Skjerven.

Mesterlig reaksjonsredning
Kampen bølget frem og tilbake frem mot halvtimen. Start hadde mange overgangsmuligheter, men overgangene stoppet for ofte opp rundt midtstreken med støttepasninger. Lie hadde en åpen avslutning til fra skrått, kort hold, men Opdal reddet mesterlig! Mesterlig reasksjoneredning. Det ble mye rot i Startforsvaret rundt halvtimen.

Smultring til pause
De John jobbet godt i det defensive og ryddet unna flere Aafk-sjanser sammen med Heikillä. Men fremover ble ikke innleggene fra kant av god nok kvalitet til å skape de store sjansene. Salvesen var nære på etter en retur på et skudd fra Chidie, men ballen skled over dødlinja. Robstad gjorde også sine saker bra. Han har vokst inn i Tippeligaen. Omgangen endte med 0-0. Det var Start kanskje mest fornøyd med.
Vi har fortsatt mye å gå på.

Ingen bytter i pausen på lagene.

Lagene så ut til å være litt avventende i åpningsminuttene. Selv med store, åpne flater foran ballfører, utnyttet man det ikke til å sette fart mot motstanderens mål.

Tidlig bytte
Daniel Aase kom inn for Skogmo etter 53'. Dermed trakk Børufsen over på høyre flanke. En ren "Vindbjart-kant" på venstre for oss. Et tidligere bytte enn vanlig for Pedersen.

Hull på byllen
Heikillä hadde en heading på en dødball i tverrligger, og man fulgte på med flere gode muligheter rundt 60', og etter 65' lyktes endelig Start. Ajer fant et rom forover, og han sendte uselvisk ballen inn i bakrom til Chidie. Han nølte ikke, og satte ballen i nettet fra fem meter! Starts første bortemål på syv spilte timer! Og det smakte godt.

Pass bak!
Det virket tydligvis inn på selvtilliten til guttene. Start kom i bølger fremover og spilte seg til flere gode sjanser til å drepe kampen. Men vertene slo tilbake etter 78' og utlignet ved Skagestad. Thordarsson headet en dødball ned til en umarkert Skagestad som dyttet ballen i nettet. Utgjort!

Kamp om poengene i sluttminuttene
Sandnes erstattet Brørufsen da snaue ti minutter gjenstod. Her ble det kamp til døra om poengene. Frustrasjonen bredde seg blant spillerne, og det ble en anelse ampert. Chidie hadde et flott oppløp og serverte til Sandnes som fyrte av i god posisjon etter 87'. Men skuddet ble headet unna til corner.

Skjerven la til tre minutter i oppgjøret. Aafk fikk en corner etter 91', men den ble det ikke noe av. De John stoppet en annen overgang for vertene. Start fikk muligheter, men Skjerven blåste av uten at noen av lagene maktet å score.

Starts andreomgang ble et løft spillemessig, hvor vi spilte oss til flere sjanser enn i noen kamp tidligere i sesongen. Riktignok mot et annet lag som sliter. Defensivt satt det det rimelig bra, og Aafk fikk ikke de store sjansene. Vi får ta med oss det ene poenget sørover, selv om vi etter spill og sjanser burde hatt alle tre!