Start-RBK, dueller

Start - Rosenborg: 0-2 (0-0)

Start tapte i lufta for gamle kjente, men ga god motstand mot serielederen

Start stod fortsatt med sine fire poeng og 16.plass på tabellen. På motsatt banehalvdel stod RBK med tabelltopp og sine 22 poeng.  Unødvendig å peke på hvem som var favoritt før kampen i runde 10.

Børufsen har måttet kaste inn håndkledet grunnet sykdom, og ble erstattet av Skogmo som er tilbake fra lengre skade.
Chidie og Rasmussen på topp, Skogmo, Gummi, Ajer og Sandnes på midten.

Ballsikre RBK
Åpningsminuttene viste et ballsikkert RBK-lag, men også et Start-lag som ville fremover når sjansen bød seg. Rasmunssen var frekt frempå etter seks minutter og fyrte løs fra 11 meter. Hansen i RBK-målet reddet. Men RBK eide ballen mest, og bet seg etter hvert fast på Starts halvdel.

Flyttet beina kjappere
Ajer dro seg fri etter kvarteret og vippet videre inn i RBK-boksen til Rasmussen i fart. Blokkert, men vi var fremme og skapte en halvsjanse. Men Start mistet ballen lett etter å ha erobret den. RBK-spillerne flyttet rett og slett beina kjappere enn Start, og var mer presise i pasningsspillet. Start ble tvunget til å slå langt unna bakfra, og blokkerte mange avslutningsforsøk.

Egentlig få sjanser
Klokka nærmet seg halvtimen spilt uten at noen av lagene skapte virkelig store sjanser. RBK presset ballfører hardt, og Start fikk en tendens til å vende spillet hjemover i støtte i stedet for fremover. Det skapte flere muligheter for RBK til å jage frem angrepsbølger. Det lå imidlertid forventninger tom et mål i lufta.

Etter 44' var Ajer fremme på høyre og la et innlegg inn på mål, og Sandnes kunne heade, men dessverre høyt over.  Kveldens dommer, Hobber Nilsen blåste av til pause uten scoringer og store sjanser!

Bytte i pausen
Pedersen gjorde et bytte i pausen: Tok ut Robert Sandnes og satte innpå Daniel Aase. Start så ut å ha bestemt seg i pausen for å stå høyere og være mer aggressive fremover. Det virket mer helhjertet når man satte fart på overgangene.

Og Chidie skjøt fra distanse etter 51', men siktet var ikke godt stilt inn.

Nær scoring til RBK
Etter 54' hadde RBK sin største sjanse i kampen. Ballen kom løs på lengste stolpe etter en corner, og Konradsen fikk avsluttert fra kort hold, men ballen endte rett i klypene på Opdal.

Start nærmere
Chidie fikk flere overganger. Etter 57' satte han fart, og Rasmussen gikk i hundre parallellt. Men Chidie gikk for langt med ballen før pasningen kom, og dermed ble han taklet og sjansen blåst.
Wichne kom inn med friske bein etter 62' og erstattet Skogmo. Start fikk etablert mer spill, og det stod faktisk og vippet. Stemningen steg på tribunene og de 5000 fremmøtte. Kunne Start klare det ingen forventet før matchen?

RBK fikk en serie cornere rundt 70 minutter, og det var lumskt, men Start var våkne bak og red av den stormen.
Rasmussen smatt gjennom plutselig etter 72' og kom skrått på mål. Gikk for skudd, men rett på keeper. Hadde han løftet skuddet opp, kunne den fort gått inn.

Han ble byttet rett etter med Lars Jørgen Salvesen. Friske bein.

Frem mot kvarteret bølget spillet frem og tilbake, og Starts unggutter hadde i perioder Rosenborg på hælene.

Gjestene i føringen
Men som så ofte skjer, er det da motstanderen får hull på byllen. Etter 80' la Svensson inn på mål fra vår venstre side, og foran mål steg Matti opp og fikk hodet på ballen. I nettet via stolpen, og gjestene i føringen!

Åtte minutter etter gjentok det samme seg: Matti ekspederte nok en heading i nettet etter corner vår venstre. 2-0 til gjestene, og kampen var i realiteten kjørt.

Start hadde en heading fra De John i tverligger og stolpe-ut på overtid. Ingen fikk beinet på returen. Men mål ble det ikke før dommeren blåste av på overtid.

Seieren til RBK satt faktisk langt inne, for Start hadde kjempet seg inn i matchen og hadde flere angrep der RBK ble presset på hælene. Hadde Start scoret i denne perioden, kunne vi fått et annet utfall. For Start var solide bak så lenge det varte, og var offensive fremover. Særlig utover i andre omgang. Vi velger å gi unguttene godkjent på tross av tap og null poeng.

En tredel av matchene er nå spilt, serien har "satt seg" som man sier, og tendensen er dessverre klar: Start ligger sist fortsatt, men er i ferd med å tape terreng til lagene foran.