Brann - Start: 1-0 (0-0)

Nok et tap bokføres etter forsvarskrig på Brann Stadion

Annonse:

Start leverte ikke sitt beste i NM-runden mot Sandnes Ulf, og skal man dømme etter uttalelsene fra spillerne etter den seansen, burde det være et revansjesugent Startlag som entret Brann Stadion. 

På tabellen lå vi fortsatt sist, men med VIF og Stabæk innen rekkevidde. Men behovet for poeng øker for hver kamp som spilles.

Gjensyn med Nouri og Acosta på motsatt halvdel. Salvesen stilte som enslig spiss i en 4-2-3-1-formasjon.

Frisk åpning
Start åpnet friskt og kjørte på offensivt og kom til noen halvsjanser de første ti minuttene. Men det var Brann og Skålevik som fikk den største sjansen i åpningsminuttene. Han kom seg fri og skjøt etter 11', men Opdal gjorde seg lang og slo skuddet til corner.

Stolpeskudd
Kampen stod og vippet fortsatt etter 20', og Brann fremstod ikke som om de var på hjemmebane. Start var vel så offensive, og luktet på scoring. Haugen hadde en kjempesjanse etter 23' da han dro til på et skudd. Men skuddet gikk på innsiden av stolpen og spratt over tverrligger til innspill. Nære på!

Annulert scoring
To minutter etter tror hele Bergen at Brann har tatt ledelsen ved Daniel Braathen da han header et innlegg kontant i nettet. Men Braathen stod soleklart i offside, og korrekt annullert.

Overganger uten støtte
Frem mot halvtimen gikk Chidie på flere helhjertede kontringer, men fikk sørgelig dårlig støtte fra lagkameratene. De holdt igjen defensivt, og dermed rant flere overganger ut i sand. Brann hadde et spillemessig overtak, men skapte ikke all verdens. Start hadde brukbar kontroll bakover.

Brann nærmest scoring
Frem mot pause hadde faktisk Start muligheter til å feie fremover, men det ble sørgelig omstendelig og på tvers. Akkurat sent nok til at Brann rakk å komme i posisjon defensivt. Og slik endte omgangen uten scoringer. Brann var nærmest nettmaskene, men Start var med i spillet.

Motto for andre omgang burde være sett fart i lengseretningen mot mål!

Andre omgang åpnet med uforandrede lagoppstillinger. 

Brann fortsatt i førersetet
Brann fortsatte å ha ballen mest, men de slet med presisjonen på siste tredel de også. Hos Start var det Robert Sandnes som satte arbeidsstandarden. Han løp og slet og taklet, men fikk ikke se det samme fra lagkameratene de første ti minuttene av omgangen. Ajer reddet baklengsmål etter 53' da han reddet en heading fra Demidov på målstreken.

Hull på byllen
Etter 61' fikk Brann hull på byllen. Karadas hadde kommet inn for Braathen. Start ble satt i ubalanse på en Brannovergang. Haugen la inn fra vår venstre side, og Skålevik tar i mot på femmeter. Vendte og smalt ballen i nettet. Sterk prestasjon!

Støttepasninger
Vi så ikke noen umiddelbar endring i Starts spill etter scoringen. Spillet fremover gikk i rykk og napp med en uendelig rekke støttepasninger og tversoverballer som ble snappet opp av Brann. Spillerne virket ikke å ville ha ballen eller gjøre noe offensivt med den. 

Etter 80 minutter var det ikke mye som tydet på at Start skulle finne vegen til nettmaskene. Feilpasningene florerte på veg fremover. Chidie hadde et skuddforsøk fra 25 meter etter 83', men høyt over. 

Sluttjakt
Scoringer i sluttminuttene har jo skjedd før, og Start snuste på det. Rasmussen og Ajer var nære på tre minutter på overtid, men klokka tikket ubønnhørlig mot kampslutt, og dommer Eksås blåste av uten at Start evnet å score.

Men hvorfor ikke Start satte inn sluttspurten før, kan man spørre seg. For de hadde Brann på hælene på overtid. Men endte uten poeng her og. Dessverre.

Torsdag 12. mai er det RBK som gjester Sparebanken Sør Arena kl. 1900

 BRANN STADION          

IK START: (1-4-2-3-1  

  Dato : 7. mai

 Tilskuere: 9767
 

Håkon Opdal, Alex DeJohn (Skogmo fra 73'), Tapio Heikkilä, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad, Robert Sandnes (Rasmussen fra 78'), Gudmundur Kristjansson, Kristoffer Vassbakk Ajer, Espen Børufsen, Chidiebere Nwakali og Lars-Jørgen Salvesen (Sigurdsen fra 80')

Innbyttere: Sean McDermott, Jens Kristian Skogmo, Daniel Aase, Henrik Breimyr, Eirik Wichne, Lasse SigurdsenMathias Rasmussen

 DOMMER : 

 Espen Eksås

 MÅL: 

BRANN: (1-4-3-3)

 1-0: Skålevik (61')


 

 
 

Piotr Leciejewski, Amin Nouri, Vadim Demidov, Bismark Acosta, Ruben Kristiansen, Fredrik Haugen (Larsen fra 90'), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen, Daniel Braaten (Karadas fra 59'), Steffen Lie Skålevik (Huseklepp fra 72') og Mads Hvilsom

 KORT

 

 Gule kort:        
 
  Ajer (46')
  Chidie (67')
  Heltne Nilsen (85')
 
 
 
 
 

 Røde kort:
 Ingen

 
hode2016 Rolf Daniel Vikstøl
hode2016 Rolf Daniel Vikstøl


 Kaptein Vikstøl konstaterer
 nok et tap.

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: