Sandnes gratuleres

Start - Strømsgodset: 2-2 (0-1)

Poengdeling mot Godset, men vi kunne hatt seieren etter kanoninnspurt fra våre gutter.

Start har havnet helt i bunnen på tabellen, og er i poengnød. Spillet mot VIF innebar bedring i spillet, men poengene uteble.

Spillerne selv var offensive i hodet før kampen. Men Godset har begynt å finne tilbake til seg selv, og ville bli ei hard nøtt.

Justeringer på laget
Pedersen justerte noe på laget. Fortsatt er Ajer Vassbakk på topp sammen med Rasmussen. På midten fikk Sandnes, Nwakali, Gummi og Børufsen tillit. Bak startet De John på  høyre backplass. Ellers som tidligere.
Aase og Ikenna er på benken etter lengre tids skade.

Godset åpnet best
Godset åpnet kontant og bevegelig offensivt og la press på Start fra avspark. Start slurvet med pasningene på veg fremover. Mange balltap.

Vel ti minutter ut i omgangen jevnet det seg noe ut. De John gjorde et par fine gjenvinninger og igangsettinger, og vi kom til avslutninger. Chidie og Ajer gjorde plassbytter. Kanskje bedre balanse slik?

Marcus Pedersen
De første 20 minuttene var det kun Marcus Pedersen hos Godset som var på visitter av den giftige typen i Starts boks.
Men flere i Godset meldte seg på, Både Boateng og Junior bevegde seg bedre foran vår boks, og en heading fra gjestene i stolpen etter 23 minutter gjorde at Start kunne prise seg lykkelige over å holde nullen.

Dommerpiping
Dommer Kjensli gjorde seg upopulær da Storflor handset i egen boks uten at Start fikk noe for det. Massiv piping fra tribunene.
Frem mot halvtimen bet Start seg fast på Godsets halvdel med noen dødballer som fort kunne blitt farlige. Men avslutningene på mål ble for lite bestemte, og man gikk i vegen for hverandre. Og dødballene ble slått der hvor Godset var sterkest: I midtstoppersonen mot rettvendte stoppere.

Hull på byllen
De siste ti minuttene før pause kom Godset ubehagelig nær opp i vår boks, og det kjentes farlig når de fikk drille rundt på vår bakre tredel. Etter 41 minutter smalt det: Godset avanserer etter et Start-raid, og Øyvind Storflor alene på 25 meter fant en åpning og klemte til fra distanse mellom tre Startforsvarere. Ballen i nettet, og dermed ledelse til gjestene rett før pause.

De John har vært god bak hos Start. Chidie har jobbet utrettelig i angrep og på midten. Ajer fungerte bedre bak midten. Sandnes jobbet også utrettelig.

Andre omgang åpnet uten endringer i lagoppstillingene.

Kampen stod og vippet, og begge lag kom til sjanser. Pedersen hadde en heading som gikk millimetere utenfor, og Chidie hadde en avslutning like før. Også den like utenfor lengste.

Utligning
Etter 52 minutter satt endelig en Startsjanse. Børufsen kom seg fri på venstre, la inn sentralt, og der møtte Sandnes som gjorde seg bred og skled ballen i mål. Hvilken kroppsdel han brukte skal være usagt. Men 1-1 og fornyet håp i matchen.

Nytt mål
Jubelen stilnet brått etter 63 minutter da Godset var på visitt foran vår boks. På vår høyre side i boksen fintet Nguen seg fri på syv meter, og fant en luke mot lengste stolpe. Ballen føk i nettet, og dermed ledelse til gjestene igjen.
Utgjort med slike mål som egentlig kommer ut av ingenting.

Bytter
Kampen stod og bølget frem og tilbake. Start hadde sine nesten-muligheter, og Godset var på farlige visitter. Daniel Aase fikk slippe til etter lengre tids skade. Etter 72 minutter byttet han med Børufsen. Tre minutter etter, byttet Chidie med Salvesen. Tydelig offensiv tenkning fra benken.

Spenning og utligning
Det ble et spennende siste kvarter. Start hadde noen gode overganger og dødballer. Vikstøl steg opp på en utoverskrudd banan etter 82' og headet hardt rett på Bugge Pettersen. Flere cornere ble ekspedert inn i Godsets boks. Men ballen ville ikke i nettet. Ikke før etter 88 minutter!

Litt Aase-magi på venstre, innlegg mot lengste, og der dukket Lars Jørgen Salvesen opp og banket ballen i nettet. 2-2 og full fyr i kampen!

Men det ble ikke flere scoringer, og dermed kun ett poeng til Start. Men med den sluttspurten er det faktisk en skuffelse over at ikke alle poengene ble igjen på Sørlandet.  Start kjempet godt. Rimelig solid bakover, og vi sporer fremgang offensivt.
Men minus for at vi slipper til mål av den typen Godset fikk i dag.