VIF - Start: 2-0 (1-0)

Ny smell for Start etter tap mot VIF på Ullevaal

Start gikk på et tap i forrige rundes bunnoppgjør mot Sarpsborg, og ligger nå helt nederst på tabellen. Nå venter bunnkollega Vålerenga på Ullevaal og nok en såkalt sekspoenger. Ajer soner karantene. Erik Wichne åpnet på backplass for Skogstad. Hoff og Salvesen på topp.

Tidlig mål på gjennomløp
Kampen åpnet med en del balltrilling, men etter seks minutter smalt det fra VIF: En gjennomstikker fra Zahid til Brown, gjorde at han kom fri sentralt. Han rundet Opdal og satte ballen tilbake i nettet. Nok en gang gikk Start på en kalddusj i åpningen.

Overgangsmuligheter
Start fikk en del gjenvinninger og sjanser til overganger, men VIF hadde god kontroll bakover og i midtleddet. Nwakali kom med fremover, men gikk på noen avslutninger fra langt hold uten adresse. Børufsen fikk en god sjanse etter 20 minutter, men satte ballen opp i fjerde etasje fra fem meter.

Start mer med
Halvvegs i omgangen er Start mer med, og det er jevnspilt. Salvesen har vært på visitter, og noen dødballer kunne med bedre marginer ha ført til redusering. Et vakkert opprullingsangrep i regi av Salvesen etter 26'  ble avsluttet med et skudd som Falch reddet. Teknisk elegant forsering fra Salvesen.

Sandnes er millimetere fra å nette etter 32'. Børufsen raider og legger inn fra venstre. Sandnes møtte på hodet på lengste, men igjen fikk Falch fingrene på ballen.

Off-side
Mot slutten av omgangen sank tempoet noe. Start mistet initiativet, og mistet ballen flere ganger på egen halvdel. VIF var kun en tynn off-side unna å øke til 2-0 to minutter før pause etter en dødball. Start fikk en kanonade inne i VIFs boks rett før pause, men som tidligere ble alle avslutninger blokkert. Dermed 1-0 til pause, og fortsatt åpen kamp.

Jevnt med VIF i føringen
Hoff måtte kaste inn håndkledet i pausen, og Rasmussen fikk sjansen sentralt sammen med Salvesen på topp etter pause. Kampen stod og vippet de første ti minuttene av omgangen. Ingen av lagene klarte å skaffe seg noe markert overtak, men VIF var likefullt hakket farligere på mål, og Start kjørte seg fast på siste tredel.

Omstendelig
Med 20 minutter igjen slet Start med fremdrift og overganger. Det ble noe omstendelig og temposvakt over spillet. Taklingene satt ikke, og man var litt på halvdistanse i forhold til ballfører hos motstanderen. Pedersen satte inn Sigurdsen for Salvesen etter 71' .

Klokka tikket ubønnhørlig VIFs veg. Et VIF-lag som så langt i fra oppførte seg som et topplag. Start måtte risikere mer de siste minuttene for å ha sjanse til poeng. Men bevegelsene stemte ikke

Scoring fra hjemmelaget
Ett minutt før full tid sendte VIF frem folk. En glipp på vår venstre flanke slapp fri et innlegg, og sentralt møtte Brown ballen på straffemerket og banket ballen forbi Vikstøl på halvdistanse og Opdal i mål. Dermed et noe flatterende 2-0 for hjemmelaget.

Og Start tapte for et ikke overbevisende VIF-lag. Start sliter alene i bunnen av tabellen. Nå venter cup-spill til onsdag.