Start - Sarpsborg 08: 1-4 (1-3)

Pedersen og Start har fått noe å gruble på etter nok et tap, og sisteplass på tabellen

Start gikk på et fortjent tap sist mot Odd, og var slett ikke fornøyde selv med eget spill. Sarpsborg har heller ikke fått den store åpningen på sesongen, og ville muligvis by på noe lettere motstand enn solide Odd. Begge lag var i beit for poeng før kveldens oppgjør. Et meget viktig sekspoengers bunnoppgjør!

Gjestene våkne i åpningen
Kvelden var to minutter gammel da Sarpsborg ekspederte ballen i nettet. Kristoffer Tokstad fikk stå umarkert i boksen vår og klinket til et skudd mot lengste stolpe. Ballen føk inn bak Opdal. 1-0 til gjestene! Og det etter et angrep med flere bevegelser og pasninger rundt vår boks før skuddet.

Fire minutter etter hadde de ballen i nettet nok en gang etter at Opdal glapp en poler inne på femmeter, men Døvle annulerte heldigvis for angrep på keeper.

Tidlig utligning
Etter elleve minutter fikk Start en dødball ute på vår venstre side. Rasmussen slo inn en utoverskrudd banan, og sentralt steg Heikkilä til værs og skallet inn utligningen! Det så ut til å skaffe ny tenning inn i Startlaget som fortsatte å gå offensivt til verks de neste minuttene.

Sarpsborg var farlig frempå etter 17 minutter. Groven var inn på femmeter og skjøt, men Opdal reddet. Ellers var det jevnspilt. Begge lag var på offensive visitter. Kampen stod og vippet, men Sarpsborg var hakket mer giftige foran mål.

Ny føring for gjestene
Etter 24' hadde Sarpsborg ballen ute på vår venstre side, og sendte i veg et hardt innlegg mot vår femmeter. Der møtte Tokstad ballen med ryggen mot Opstad og fikk ei tå på innlegget som endret retning og føk inn ved nærmeste stolpe. Nærmest et kunstverk av et mål dersom det var tilsiktet. 24 minutter var spilt.

Midtstoppere utspilt
Uret viste 33' spilt da Sarpsborg nok en gang nettet. Og av den helt enkle sorten. De fikk ballen ute på vår høyre side, nesten nede på dødlinjen i boksen, og det virket egentlig ufarlig. Et innlegg ble løftet over begge midtstopperne våre og Patrick Mortensen ekspederte ballen i mål med hodet fra 11 meter. Helt umarkert. 1-3, og en real kalddusj for Start.

Start kom seg frem igjen, og like før 40' var spilt, hadde guttene en real kannonade mot Kristiansen i Sarpsborgmålet. Alle skuddforsøk ble blokkert.

Omgangen tikket ut uten flere scoringer, og Start virket noe slukøret på veg inn i garderoben. Andre omgang burde by på mer fres dersom det skulle bli snakk om poeng i oppgjøret!

Bytter i pausen
Pedersen gjorde to bytter i pausen. Vikstøl og Rasmussen gikk ut, og Robert Sandnes og Alexander de John kom inn.

Sjanse til Børufsen
Ti minutter inn i andre omgang fikk Børufsen fatt i ballen på vår høyre side, dro seg innover i banen og klemte av et hardt skudd med venstra. Kristiansen fikk med nød og neppe bokset ballen over via tverrliggeren. Starts beste sjanse på mål så langt.

Lite resolutte i det offensive
Byttene i pausen så ikke ut til å ha den store effekten. Det var fortsatt noe nølende og temposvakt fra Starts side. Overgangene gikk for sakte, og det stoppet for ofte opp på siste tredel. Eller det ble småspill hvor man dyttet ballen til hverandre uten fremdrift. Og Sarpsborg lå komfortabelt med to strake firere og demmet opp for det som kom.

Enda en i sekken
Sarpsborg så ut til å være fornøyde med kampens tilstand. Kontrollerte bakover, og ventet på de rette anledningene til overganger. Etter 75' kom de på et raid, og Tokstad løp seg fri, rundet Opdal  og trillet gjestenes fjerde scoring i nettet.

Klokka tikket ubønnhørlig mot full tid. Ajer hadde en sjanse etter 90', men betegnende for kampen gikk skuddet i nettveggen.
Start tapte bunnoppgjøret med stygge sifre, og ligger nå helt nederst på tabellen.

Neste match er går på Ullevaal mot Vålerenga søndag 24. april kl. 2000!