Jubel for Rasmussen

Start - Molde: 1-1 (0-0)

Jublende unggutter slo godt fra seg mot seriefavoritt Molde og sikret ett poeng

Annonse:

Start har slitt med å score mål og å skape klare målsjanser. Mot Molde var det viktig å bedre spillet på siste tredel av banen. Samtidig måtte man ikke slippe Moldes "nye" stjernespiller Gudjohnsen fri til å styre spillet fra midtbanen.
Verken Vassbakk Ajer  eller Idemokon var å se i startoppstillingen. Sykdom og skade.

I stedet var det duoen Hoff og Sigurdsen som dannet spisspar. Kanskje noe uventet åpnet Robert Sandnes på venstreflanken. Nwakali og Gummi sentralt. Børufsen på høyre flanke.

Pedersen lovet et aggressivt Startlag fra avspark.

Upresist i sistefasen
Start pøste på når de vant ballen og gikk helhjertet på fremover. Sandnes og Sigurdsen hadde et par farlige kombinasjonsraid før ti minutter var spilt, men sistepasningene var ikke presise nok.

Få sjanser
Molde var ballsikre og roligere i sitt offensive spill i åpningsminuttene. Dog uten å komme til de store sjansene. Start gjenvant ballen på egen halvdel flere ganger og satte fart på fremover, men Moldes midtledd demmet ofte opp.

Nær 20 minutter ut i omgangen hadde Molde festet et grep om ballbesittelsen. Mye av spillet ble presset inn på Starts halvdel. Men de ble ikke farlige på mål, og Start hadde sine bistikk av noen overganger som holdt håpet oppe. Faktisk var Start vel så hissige foran mål.

Første halvsjanse til Molde
Like før halvtimen spilt, sendte Elyounoussi Skogmo på glatta etter et raid fra venstre, og dermed åpnet Startmålet seg i siktet. Heldigvis for Start satte han skuddet langt over lengste kryss.

Etter spill og sjanser, lå ikke Start tilbake for Moldes stjernegalleri. De fightet godt i dueller og viste seg "tighte" å spille mot. Frustrasjon kunne spores hos enkelte av Moldes spillere mot slutten av omgangen. For Start manglet bare det lille, presise ekstra i boksen foran motstanderens mål. Litt kaldere hoder på siste tredel i andre omgang, så var det fullt mulig å ta poengene.

Andre omgang åpnet uten endringer på lagene.

Opdal måtte ut i strekk etter 48' da Moldes Aursnes løsnet et skudd. Opdal slo ballen til corner. Det var Moldes første avslutning på mål i kampen.

Høyere tempo
Molde spilte med noe høyere tempo på ballen, så det var tydelig at de hadde fått noen formaninger i pausen fra Solskjær. Start holdt unna de første ti minuttene av omgangen, og jaktet overganger. Men Molde spiste seg innpå vår boks, og fikk flere cornere.

Ledelse til Molde
Etter 57' fikset Strand ledelse til Molde. Et lengre angrep ble avsluttet med et skrått skudd fra 14 meter som smatt mellom beina på flere spillere og snek seg under Opdal. Kanskje fortjent etter offeniven det første kvarteret?
Singh hadde et livsfarlig løp like etter, men Nwakali viste frem et klassereturløp og reddet situasjonen.

Bytter på Start
Mathias Rasmussen byttet med Hoff etter 66'. Umiddelbart etter innbyttet smelte han av et skudd som Horwath reddet. 
Nwakali fikk stå i midtsirkelen og strø presise pasninger en periode, og Start gikk ikke opp i limingen som vi har sett tidligere. 

Dessverre måtte Nwakali ut med kramper, og Salvesen kom inn det siste kvarteret. Eirik Wichne erstattet Sandnes like før. Det var virkelig bruk for friske bein på banen.

Og Start kjempet for å skaffe frem en scoring. Stod høyere etter byttene, og kriget seg inn i Moldes boks flere ganger. Molde slo unna, og ventet på kontringssjanser. Det fikk de med Strand som stormet frem og skjøt, men Opdal i strekk reddet. 

Utligning på overtid
Ett minutt på overtid løsnet det omsider for Start. Mathias Rasmussen fant en åpning og banket til fra 20 meter. Ballen smalt inn til siden for Horwath, og Start kriget inn ett poeng mot én av ligaens seriefavoritter.

Start skal ha honnør for måten de løste denne kampen på. Tett på og fightende i duellspillet. Start er blitt et lag som er vrient å spille mot. Og vi holder trøkket oppe helt inn på overtid. Det har vi knapt sett siden Nordlis dager!

Søndag 17. april kl. 2000 står Odd på motsatt halvdel i Skien, men allerede  torsdag 14. april kl. 1800 , er det klart for "The Pedersen affair" - første runde i cup'en mot Donn.

 SPB. SØR ARENA          

IK START: (1-4-4-2 

  Dato : 10. april

 Tilskuere: 4209
 

Håkon Opdal, Jens Kristian Skogmo, Tapio Olavi Heikkilä, Henrik Robstad, Rolf Daniel Vikstøl, Robert Sandnes (EIrik Wichne fra 73'), Chidiebere Nwakali (Lars-Jørgen Salvesen fra 76'), Espen Børufsen, Gudmundur Kristjansson, Espen Hoff (Mathias Rasmussen fra 66') og Lasse Sigurdsen

 DOMMER : 

 Espen Eskås

 MÅL: 

MOLDE: (1-4-4-2)

 0-1:  Strand (57')
 1-1: Rasmussen (91')
 

 
 
 
 


 

Ethan Horvath, Lunan Ruben Gabrielsen, Joona Toivio, Knut Olav Rindarøy, Vegard Forren, Harmeet Singh, Petter Dahle Strand, Fredrik Aursnes (Eirik Hestad fra 74'), Mohamed Amine Elyounoussi, Sander Svendsen (Thomas Keguni fra 87') og Eidur Gudjohnsen (Mattias Moström fra 89')

 KORT

 

 Gule kort:        
 
 Strand (27')
 Aursnes (38')
 Svendsen (45')
 Elyounoussi (55')
 Nwakali (60')
 Kristjansson (79')
 
 
 

 Røde kort:
 Ingen

 
hode2016 Mathias Rasmussen
hode2016 Mathias Rasmussen


 1-1: Mathias Rasmussen

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: