Skogmo, Start-Viking

Start - Viking: 0-1 (0-1)

Viking grep alle poengene med sitt ene mål, men Skogmo og Start ga gjestene god fight

Start-Viking pleier å være et spennende nabooppgjør med mye folk på tribunene. Mange tilreisende rogalendinger og stor stemning.

Offensivt på hjemmebane?
Folk var spente på hvordan Start ville fremstå. Offensivt har det buttet noe i de første kampene. Med Børufsen omsider tilbake i startoppstillingen, håpet man på mer løpskraft i det offensive.
Viking med ambisjoner om å sloss i toppen. Start med ambisjoner om å overleve.

Angrepsvillige
Det var tydelig to lag som ville opp og frem fra avspark. Begge lag angrep med mange spillere så fort sjansen bød seg. Og begge lag spilte seg til noen halvsjanser i åpningsminuttene. Samtidig var det hele litt avventende.

Idemokon fikk en god sjanse fra 19 meter etter 9 minutter og smelte til. Austbø reddet greit.

Sjansefattig og kontrollert
Tempoet dabbet en del av frem mot 20 minutter spilt, og ingen av lagene kom til de helt store sjansene. Start fikk til en brudd, men maktet ikke å omsette raidene i sjanser. Idemokon var kanskje nærmest med et frekt skudd hardt på nærmeste stolpe. Igjen var Austbø på plass og reddet.

Midtvegs i omgangen fikk Start et par cornere på rad, men det ble ikke noe ut av dem. Viking kontret på en av dem, og Bytyqi gikk på et langt raid. Men godt backspill av Skogmo reddet situasjonen.

Gjestene tok ledelsen
Like etter var Viking på visitt i vår boks, og Suleiman Abdullahi fikk lov til å holde på ballen og kunne smelle av et vendt skudd fra 10-11 meter. Rett i nota. Dermed ledelse til gjestene etter 27 minutter spilt.

Ajer hadde bedre tid enn han kanskje trodde etter 33 minutter. Han kom fri på 22 meter og klemte til på et skudd som strøk utenfor.

Spillet mer og mer på vår halvdel
Kampbildet de siste ti minuttene av omgangen var at Viking spilte seg nærmere og nærmere vår sone, og tilbragte mer og mer tid på vår halvdel. Med en tendens til at Start bare slo unna og lot Viking begynne på nytt. Viking jaget også andreballene hissigere.

Start fikk noen halvsjanser med et par dødballer to-tre minutter før pause, men det ble med det, og omgangen ebbet ut med ledelse til Viking. Men håpet levde i beste velgående.

Pedersen gjorde ingen bytter i pausen, og andre omgang åpnet med at Start prøvde å stå høyere. De kom seg frem til Vikings boks, og Vikstøl fikk en alle tiders sjanse etter 51' da han headet like over.

Tøffere dueller
Kampen hardnet noe til etter hvert, og det ble delt ut flere gule kort. Mange ville også ha straffe da Idemokon fintet seg frem langs dødlinjen og så ut til å bli felt etter 60'. Men Start lå under, og måtte nødvendigvis frem for å score. Men Viking kontrollerte godt, og nektet rom til Start.

Debutant
Starts nyeste ervervelse, Chiedebere Chijoke Nwakali, byttet med Rasmussen de siste 20 minuttene. Han gikk inn i Ajers bakre rolle, og Pedersen dyttet Ajer frem.

Start var med
Start kom til sjanser etter hvert, Nwakali fikk tid og rom og klemte til med et skudd i andre etasje fra 18 meter.  Like etter var Austbø på en sjelden bærtur etter 77', men heller ikke der trillet ballen Starts veg.

Ballen trillet Vikings veg
Viking begynte å spille på ledelsen sin med 10 minutter igjen. Trillet ballen i laget og lot Start jage. Og jage gjorde guttene. Med fem minutter igjen kom Start til en veritabel kannonade i Vikings boks. Skudd avløste skudd. Cornere. Men ballen ville simpelthen ikke i mål.

Pedersen gjorde et bobbeltbytte tre minutter før slutt. Sandnes og Sigurdsen kom inn for Børufsen og Hoff. Det trengtes friske bein, kanskjel lovlig seint?

Håkon Opdal var nære på å ufrivillig forære gjestene et ekstra mål i sluttsekundene. Han tok ballen frem midt på egen halvdel og skulle slå den fremover. I det han skal til å slå til ballen gled han, og ballen trillet til en vikingspiller på midtstreken. Han kom alene mot Opdal, og kun en feberrefleks med armen til Opdal reddet Start fra 0-2.

Dommer Kjensli tok konsekvensen av at Viking brukte fælt med tid på et par bytter og la til fem minutter. Og Start presset på for scoring. Austbø og Vikingforsvaret fikk kjørt seg skikkelig.

Men ballen ville ikke i mål, og Start må bare bokføre sesongens første tap.

Start var rimelig solide bakover, og vi øynet noe bedring i det offensive. Det var de berømmelige marginene som ikke var på Starts side. Vi må bli enda tøffere og resolutten i boksen. Nok sjanser ble skapt til å score flere mål. Det får være en slags trøst i det hele.

Neste match er hjemme mot Molde søndag 10. april kl. 1800!