Start har vært tippet nord og ned av alle eksperter før sesongen. Men Pedersen og gutta selv har tro på at dette unge laget kan overraske.
Spillergruppa har fått en ung og lokal profil der man er nærmere grasrota enn på mange, mange år. Fem debutanter ispedd erfaring og rutine.

På motsatt banehalvdel stod LSK med et mer internasjonalt spillergalleri.

Få sjanser i åpningen
LSK hadde ballen mest i åpningsminuttene, men kom ikke til de helt store farlighetene. Start lå relativt lavt.

To defensive lag
Spillet bar bud om to lag som ikke ville tape åpningskampen sin. Temposvakt fra begge lag Først etter 17 minutter fikk Start sin første corner. Origi bokset den greit unna. Målsjansene lot vente på seg. Nærmest de første 20 var Idemokon som hadde et kantraid på høyre etter 20' og smelte ballen inn for styring, men Origi rakk ballen først.

Endelig hull på byllen
Starts andre corner - etter 37 minutter ble slått inn fra vår venstre side av Hoff. Heikkilä løp seg fri, møtte på pannebrasken og touchet innlegget direkte og skrått i nettet!! 1-0!

Utligning
Scoringen så ut til å gi Start mer vann på mølla, og med ett var det Start som dominerte. En liten stund. Så fikk LSK frispark høyt oppe på vår høyreside. Malauri Martin tok frisparket etter 42' og smelte til. Ballen smatt gjennom hele feltet, og forbi Opdal. Dermed var vi like langt.

Overganger og kantraid
I andre omgang kom Start på en del overganger i åpningsminuttene, men det ble for spedt foral mål der innleggene kom. Robstad var akktiv på venstreflanken, og skaffet Start en corner etter 50'. En resultatløs sådan.

Farlige balltap sentralt
LSK fikk sin første corner etter 54'. Den ble resultatløs. Men Start hadde i forkant gitt vekk ballen sentralt i midtleddet to ganger, noe som ga LSK gode og farlige kontringssjanser. Start var faktisk heldige som slapp  unna baklengsmål i de episodene.

Stor sjanse til Start
Idemokon hadde kanskje kampens største sjanse etter 60' da han kom gjennom og kun hadde Origi igjen å passere. Dessverre ble avslutningen satt i fanget på LSK-keeperen. Start var plutselig farligere på mål.

Bremsene av?
Med drøye 10 minutter igjen er det sjanser begge veger. Idemokon kom på et langt raid og ramlet inne i boksen til LSK. Fikk ingenting av Edvartsen. I neste angrep er LSK på en farlig visitt. Det virket som om begge lag hadde sluppet opp bremsene. Men målene uteble. Skogmo ble byttet med De John åtte minutter før full tid.

Matchredning av Opdal
Det ble litt nerver mot slutten. LSK fikk corner etter 88', og Friday fikk et skudd på mål som Opdal avverget med en klasseparade med foten. Det var det matchklasse over!

Lasse Sigurdsen kom inn for Hoff i sluttsekundene.

Men kampen ebbet ut med uavgjort som resultat. Rimelig fortjent etter spill og sjanser.

Start fremsto som gjerrige bakover, og slapp LSK lite til på eget mål. Fremover har vi et bra tilskudd i Idemokon, men samspillet offensivt har en del å gå på. Men det er håp, og en innledningsvis noe nervøs serieåpning bærer bud om optimisme med tanke på som venter.