Start - Aalesund FK 2-3 (1-2)

Det ble tap for Start på eget gress i et merkelig oppgjør

Start åpnet klart best og gjorde alt de var blitt enige om på forhånd. Tempo, presisjon og dueller. Løpsvilje. Allerede etter 12 minutter lå ballen i Aalesunds nett. Hoff slo et hardt frispark inn fra venstresiden. I boksen løp Mathisen seg fri og plasserte ballen hardt i krysset med hodet. Presist som sveitsiske urverk.

Startpresset vedvarte, men avtok sakte, men sikkert. Usikkerheten så ut til å snike seg inn i de bakre lagdelene. Aalesunds Sellin ble farlig på bakromsballer. Off-sider som fikk lov å gå, og rene ballmist fra vår side gjorde det hele nifst ved flere anledninger. Men vi holdt unna helt til 34 minutter var gått.

Aalesund fikk corner. Den ble stusset bakover i feltet, og der var Amund Skiri på bakerste og headet ballen i mål relativt upresset.

Aalesund tok mer og mer over i banespillet. De fant åpninger, vant dueller og gikk på løp. Der vi vant duellene i åpningen av kampen, var det plutselig gjestene som kom i førersetet.

Fem minutter etter utligningen var Aalesund der igjen. Denne gang glipper det katastrofalt bak hos oss, og Sellinn kunne nok en gang komme alene mot Høie. Denne gang gjorde han ingen feil, og sendte Aalesund i ledelse til pause. Fullt fortjent etter sjanser.

I andre omgang forventet vi et Startlag som hadde tatt seg i nakken og som ville sette skapet på rett plass. I stedet er det gjestene som nok en gang setter en baklengs i nota. Kanskje stod Enar Jããger for kampens perle. Aalesund fikk frispark omlag på midt på vår halvdel. Jããger tok fart med ballen. Alle tror han skulle slå i bakrommet, men han skyter. Hardt og flatt inn mellom 30-40 bein. Og ballen føk inn ved Kenneth Høies stolperot.

Etter denne scoringen var ikke lenger Aalesund videre interesserte i å gå fremover på banen. De hadde de målene de trengte. De rygget, og stod kompakte bak. Dette gjorde naturlig nok at Start fikk ballen mer og mer, og fikk et kraftig press utover omgangen. Men åpningen i det kompakte Aalesund-laget var ikke lette å finne.

Først i det siste kvarteret av omgangen fant vi nettmaskene. Stokkelien, som var kommet inn for Oladapo, var oppe i en hodeduell med Jalasto. Returen havnet hos Årst på 10-12 meter i Aafk-boksen. Han nølte ikke og skjøt direkte i mål.
Redusering til 2-3. Lenger kom vi ikke. Dessverre.

Vi prøvde med alt vi hadde og kjørte alle-mann-alle fremover. Presset knallhøyt for å få inn en utligning. Det ble totalt hasardiøst defensivt, og ved flere anledninger hadde Aafk overganger med tre mot én. Nesten som i powerplay i ishockey der hjemmelaget tar ut keeper. Men det ble ikke flere mål, og kampen ebbet ut.

Domertrioen fikk kjørt seg etter flere rare avgjørelser. Vikstøl ble blant annet idømt et gult kort for å prøve å ta fra Morrison ballen ved vårt cornerflagg. Men at vi tapte kampen, kan vi kun skylde på oss selv.

At Fredrik Strømstad plutselig ble tatt av startoppstillingen, skyldtes sykdom i familien.

Nå venter det andre runde i cup'en allerede på onsdag mot Vindbjart, før en Vestlandstur venter 16. mai mot Brann.