Tromsø IL - Start 2-0 (0-0)

Start tapte fortjent på fremmed "gress" i en sjansefattig og tett kronglekamp der vertene hadde mest å by på

Annonse:

TIL vant oppgjøret på at de var best på andreballer og best i ballpresset. De var også kollektivt gode til å gjøre det trangt for Start. Falt av og tettet rom når Start hadde ballen, og presset på når de vant ballen. Start ble løpende i mellom som det heter.

Første omgang var relativt jevnspilt. Men Start slet tungt en periode der Jesper Mathisen måtte ut med det som så ut som en strekk. Det tok lang tid før byttet ble gjort, og i den perioden var vi heldige som ikke kom under.

Men vi fikk konsolidert oss. Borgersen kom inn, og defensivt holdt vi mål omgangen ut. Offensivt, derimot, var det lite som stemte. Vi slo ofte mye frem sentralt, og det som kom dit ble lett match for Koppinen og Bjørk. Flankene våre ble kneblet av Høgli og Yndestad, og dermed forsvant mye av rytmen vår. Etterstøtten fra midtbanen ble også heller sped. Kanskje fordi de var vel mye opptatt av sine defensive oppgaver.

Men Tørum formante før kamp at vi måtte våge.

I andre omgang tok vertene mer og mer over banespillet, og det meste foregikk på Starts halvdel. Start vant ballen ofte bak i eget felt, men klareringene gikk i blinde fremover, og TIL vant andreballene. På toppen ga vi vekk mange overganger på slurv i midtfeltet. Hæl-klikker som ble brudt og vinklede pasninger som ble brudt. Og bredden og løpene manglet.

Likefullt lå håpet der om at vi skulle klare å putte en ball. Helt til 71' var gått. Da ble det ballwatching på et innlegg fra TIL's venstreflanke, og innbytter Mos headet ballen uforstyrret i mål. Få minutter etter økte TIL ledelsen. En klikk-klakk-situasjon der Rushfeldt først stusset en ball på Høie. Høie ga retur, og Rush satte inn scoringen liggende på Starts femmeter med Høie liggende opp-ned ved egen stolpe..

Da gikk lufta ut av ballongen til Start. Håpet om et tjuvmål svant, og kampbildet forble det samme. Tromsø som presset, og Start som forsvarte seg. 

Tørum gjorde en endring mot slutten av kampen da han satte inn Asante på flanken og tok ut Oladapo, men da var kampen kjørt. Start må ta den lange vegen hjem uten poeng. Honnør til Tromsø og Høgmo som hadde gjort hjemmeleksa bra.

Men ingen grunn til å deppe for lenge. Om seks dager venter en godbit på Sør Arena. Viking er gjester, og da venter en gjeng sultne, revansjesugne Startspillere !

FAKTA:
Dato: 10. april
Tilskuere:

DOMMER: 
Trond Ivar Døvle

MÅLSCORERE: 
1-0: Mos 72'
2-0: S. Rushfeldt 78'

GULE KORT 
M. Koppinnen 14'
E. Børufsen 26'
C. Kleiven 55'

RØDE KORT:
Ingen

START: 
Kenneth Høie, Brian Priske, Avni Pepa, Jesper Mathisen (Bård Borgersen 31'), Rolf Daniel Vikstøl, Olufemi Oladapo (Ernest Asante 78'), Solomon Owello, Christer Kleiven, Espen Børufsen ( Petter  Bruer Hanssen 85'), Espen Hoff, Ole Martin Årst 
 
TROMSØ IL:
Sahlman, Høgli, Björck, Koppinen, Yndestad (Rinde 67'), Johansen (Nystrøm 88'), T. Reginiussen, Jenssen, Andersen (Mos 46'),  Drage, Rushfeldt

Annonse fra Obos-ligaen: