Start - Strømsgodset 4-2 (1-1)

På 105-årsdagen kapret Start tre poeng etter å ha vist god forbedring i sitt defensive press. Og fremover sprudler det til tider.

I første omgang viste midtbaneleddet vårt etter vår mening klasse i det defensive presset på ballfører. Owello og Strømstad var fotrappe, tett oppi ballfører og brøt det ene etter det andre angrepet fra Godset og satte i gang offensive overganger. Dette var meget positivt.

Forover fikk vi en mer rendyket type flankespiller i Hoff på høyre. Selv om han i andre omgang for ofte dro seg veldig langt inn sentralt.

Men det var Godset som tok føringen. En nærmest sjokkåpning. Start hadde fullført et angrep med Goodson høyt oppe på dødball. Godset kontret, og før vi visste ordet av det lå ballen på hodet til Kamara. Vi var vidåpne bak på den kontringen. Kun Owello var tilbake som vikarierende midtstopper. Men derfra og ut tettet vi igjen.

Og vi svarte kjapt. Fem minutter etter satte Owello opp Hoff på høyre som la inn, og der kom "gamlefar" Årst stupende og headet inn utligning til 1-1. En årvåken og flott prestasjon.
- At vi utlignet så raskt kan ha vært avgjørende for oss, sa Tørum etter kampen.

Omgangen ut er det Start som er det lille hakket mer kvasse enn Godset. Styrte spillet og brøt opp Godsets forsøk. For de var gode på overganger og angrep kompakt så fort sjansen bød seg. Men vi klarte å holde oss på alerten uten flere personlige feil.

I andre omgang ble det tydelig at kreftene til Strømstad og Owello ebbet ut. De var ikke like på hugget i dueller og brudd. Men vi hadde andre kvaliteter som glimtet til:

Først på dødball. Strømstad servet på hodet til Goodson som stanget inn lederrmål 2-1. Da var omgangen syv minutter gammel.

Fire minutter etter smalt det igjen. En feilklink av en forsvarspasning i Godsets backrekke ble oppfattet lynkjapt av Årst som løp seg fri. Skrått mot Adam Larsen gjorde han alt rutinert. Plasserte ballen hardt forbi Larsen, og Start i føringen 3-1.
- At vi klarte å få innlegg og avslutninger såpass ut i banen, var positivt. Vi har tidvis kommet helt ned på dødlinjen tidligere, og da blir sjansene vanskeligere å omsette, sa Tørum.

Etter 70 minutter gjorde kanskje Årst et av sine flotteste mål. Vikstøl løp seg fri på venstre og la inn. Årst hadde timet løpet perfekt. Møtte ballen i lufta med et elegant nedtak i toppklasse. Holdt balansen og vendte seg fri feilvendt mot Larsen og satte nok en gang ballen i lengste hjørne. Den mannen spiller til han er femti hvis han vil!! 4-1 og Start i full kontroll av oppgjøret.

Start prøvde å ligge kompakt og kontrollere inn det siste kvarteret. Godset presset naturlig nok på for å redusere, men vi holdt unna, og hadde også sjanser til å øke ledelsen. Særlig sjansen der Stokkelien (som kom inn for Strømstad) dro opp stor fart og satte opp Hoff til høyre for seg. Marginalt i off-side.

På overtid kom det en ripe i lakken. Godsets Kamara mottok et innlegg på hodet i kamp med både Goodson og Vikstøl, og klarte å heade i mål.

Men Start vant fortjent 4-2. Alle poengene forblir på Sørlandet, og Start klatret opp på syvende plass. Med bare to poeng opp til fjerde plass. Bra!

Nå venter Hønefoss borte - før Trømsø ventes til Sør Arena 3. oktober.
Her er det mye å glede seg til. Fortsetter dette spillet, blir det mange poeng til Start.

Og til slutt: Gratulerer med dagen til jubilanten!