Molde - Start 1-2 (1-1)

Start snappet nok en gang hele potten...

Det ble en kamp med stigning i spenning og intensitet.

Første omgang ble en stillingskrig med mye upresist fra begge lag. Start stod relativt solid bak, men manglet fortsatt mye på presisjon og tempo i overgangene sine. Kun Børufsen på venstre kom frem og til innlegg.
Hull på byllen ble det først etter kvarteret.
Stokkelien var våken og utnyttet svakheter i midtforsvaret til Molde etter et innlegg som spratt litt uberegnelig inne i boksen. Stokkelien var på rett plass og headet inn sitt andre mål for året. En bra åpning for Start.

Fem minutter etter har vi et balltap sentralt som Fall utnyttet hos Molde. Han satte fart på, kom gjennom sentralt, og Goodson måtte felle ham. Straffe, og Hoseth satte den sikkert i mål.

Molde kom mer med etter dette, og var førende resten av omgangen. Men heldigvis for oss var de sørgelig ineffektive i boksen. Fall og Mostrøm kom på mange halvsjanser, men blåste dem alle. Dels etter bra defensivt arbeid av Start.

Andre omgang ble Moldes. Spillemessig. Start ble tvunget til å jage ball, og ble mer og mer presset. Temperaturen steg i takt med poengene som stod på spill, og det hardnet til. Verst gikk det ut over Start som fikk inngitt tre gule kort som alle medførte karantene mot VIF. Freeman, Goodson og Vikstøl står dermed over neste kamp.
Da må vi stille med tilnærmet juniorlag i backrekka.

Mens Molde presset steinhardt på for å få seieren i havn, går det som det så ofte gjør. Det pressede laget finner en åpning og scorer. Og det var nettopp det Start gjorde.

Fevang fikk ballen og danset seg lekkert forbi to mann i trengt posisjon. Serverte presist frem til Børufsen som kom på et smart løp bak Moldes stoppere. Børufsen holdt hodet kaldt og vippet ballen i mål bak Lillebakk. Dermed var det Start som ledet og drøye 10 minutter gjenstod.

Det ble mer temperament. Særlig mellom Fall og Goodson. Flere stygge slengere, og én gang så vi Fall slo Goodson i ansiktet. Heldigvis for Goodson og Start unngikk han sitt andre gule.

Fem minutter på overtid er Starts seier et faktum.
At Molde var skuffet kan vi godt forstå etter spill og sjanser, men at Start drar med seg tre poeng i et slikt oppgjør, litt mot spillets gang, kan godt tolkes som dyktighet. Eller at vi hvertfall har marginene på vår side. Og vi er effektive.

Men neste kamp - borte mot VIF, kan det bli vrient å komponere Starts lag.
Vi vet ikke sikkert ennå heller hvor alvorlig skadene på Owello og Oladapo var.

Uansett - vi har hevnet fjorårets 1-8. Tre poeng er i havn, og gutta titter oppover på tabellen!