Start-Stabæk: 1-0 (0-0)

Start rundspilte Stabæk og vant 1-0. Det smakte deilig med årets første trepoenger hjemme, selv om scoringen satt langt inne.

Etter å ha rundspilt Stabæk med fartsfyllt, bra spill, halte vi i land sesongens første hjemmeseier.
Det føltes utrolig deilig, for selv om Start feide banen rundt med Stabæk, skapte sjanse på sjanse, så ville ikke ballen i mål.

Faktisk begynte man å resignere på tribunen da klokka tikket mot full tid. Ballen så ikke ut til å ville i mål.

Jon Midttun Lie storspilte på midten i første omgang, og kom seg til flere gode sjanser. Men ballen føk over eller utenfor.
Todi Jónsson hadde tosifrede avslutningssjanser og jobbet som en galeislave, men skuddene gikk over eller utenfor.

Det var faktisk Stabæk som hadde kampens største sjanse, tidlig i første omgang. Nannskog fikk stå udekket på hjørnet av Starts 16-meter og skjøt i lengste stolpe. Ballen traff innsiden, og spratt tilbake til Kenneth Høie ved første stolpe.

10 minutter før slutt fikk Start et frispark like utenfor Stabæks venstre hjørne av 16-meteren. Midttun Lie slo hardt og flatt inn, og returballen havnet hos Lunde Aarsheim som smelte til på volley, og ballen føk i nettmaskene. Tre tonn resignasjon falt fra publikums skuldre, og jubelen steg mot mai-himmelen.

Stabæk presset på for utligning mot slutten, men denne gangen holdt Start unna, og kunne gå av banen med tre utrolig deilige poeng i lomma.

- Når vi skaper så mange sjanser som i denne kampen, så må det jo komme en scoring før eller senere, sa en lykkelig Lunde Aarsheim etter kampen.

Det ble ingen ketsjup-sprut, men den lille skvetten som kom var nok i dag. Heldigvis.

- Vi må fortsatt jobbe med å bli dyktigere foran mål, men det kommer med øket selvtillit, sa Alex Valencia etter kampen.

Start har mange gule kort og skader i midtbaneleddet, men nå gjenstår kun Sandefjord før spilleapusen. Det kan bli et kjærkomment avbrekk for å få konsolidert situasjonen.

Start-Stabæk: 1-0 ( 0-0 )

Stadion: Kristiansand
Dato: 28. mai