Fredrikstad FK - Start 4-0 (2-0)

FFK fikk målene servert på sølvfat i dag. To ble forært av Starts backrekke, og to ble forært av dommeren via to tvilsomme straffer.

Sjelden har vi sett et Startlag mer tafatt, upresist og ubesluttsomt enn i dag.

Start kom svakt ut i dette oppgjøret. Stor usikkerhet i bakre rekker gjorde at FFK fikk flere sjanser i åpningsminuttene. Tariq Elyonoussi kunne uforstyrret heade FFK i ledelsen allerede etter 6'.
Kristoffer Paulsen hadde surret vekk ballen på midtbanen, og Atle Roar Håland ble deretter fraløpt slik at FFK kunne legge inn. Borgersen og Johnsen var i tillegg på bærtur. Slett forsvarsspill!

Start småspilte rimelig pent i perioder, men kjørte seg fast fremme. Garba sentralt og Bärlin på venstre flanke fikk aldri fart på ballen, og viklet seg bare inn i vanskeligheter og mistet ballen.
Midtbanen ble i tillegg stillestående, og de fleste sjansene de hadde til raske overganger ble skuslet vekk av ubesluttsomt og upresist spill.

Etter 40' får så FFK en straffe som ingen helt forstod. Toht ble visstnok  felt av Håland, men det så urimelig ut. Toht falt bak Håland. Dommer Edvardsen hadde flere rare avgjørelser. Rune Nilssen var etter straffeskuddet, men ballen fra Bjørkøy smøg seg inn ved stolpen.

To minutter var spilt av andre omgang da halve Start-laget stod og så på at Fredrikstad scoret mål. De dro seg frem på høyre, la inn til en totalt umarkert Bjørkøy alene på fem-meteren som rolig headet inn sitt andre mål for dagen. 3-0 til vertene.

Bjørnebye prøvde med noen rokkeringer den siste halvtimen. Han tok ut en heller svak Bärlin, Steinar Pedersen kom inn på høyreback, og Kristoffer Paulsen ble flyttet opp på venstre flanke. Lunde Aarsheim ble byttet med Fevang, og Borgersen med Engedal.
Det hjalp dessverre ikke mye i dag.
Start fortsatte med et rimelig håpløst temposvakt pasningsspill, der man hele tiden serverte ballen til motstanderen. FFK tettet klokt igjen bak og gjorde det vanskelig for Start, som stort sett fåfengt prøvde å tråkle seg gjennom det tettbefolkede FFK-forsvaret.
Mot slutten gjorde Edvardsen det igjen. Forærte FFK en ny straffe etter at Engedal hadde tatt en ren sklitakling. Edvardsen mente det var hands. Kvisvik vippet inn 4-0.
Start ble ydmyket.
Heldigvis gikk resultatene til lagene under oss på tabellen, i vår favør. Dermed beholder Start avstanden til nedrykksstreken.!

Stig Inge Bjørnebye:
- Unøyaktighet i avgjørende faser. Litt marginer mot oss og tungt hele tiden å kompensere for feil på regntung bane med 2 ganger 120 min fra forrige uke i beina.

Her mener dommeren at Lars Martin bruker hendene (Foto: TV2)

Og her mener dommeren at Atle Roar feller mannen bak seg (Foto: TV2)

- Erik Solér:
Det var en relativt jevnspilt kamp, men det var tydelig at spillerne var preget av det knallharde kjøret i det siste.
Nå venter det to uker med restitusjon og samling av krefter og overskudd før det tetner til i kampprogrammet igjen.
For vi skal definitivt komme sterkt tilbake!

- Bård Wiggen:
Slurvete defenstivt. OK, men tannløst offensivt. Vi slipper inn enkle mål i en kamp hvor vi selv produserer 5 målsjanser uten å score.

FFK-Start: 4-0 ( 2-0 )

Stadion: Fredrikstad
Dato: 27. august