Dametribunen - ny skisse

Dametribunen er et nytt prosjekt innen Start-stadion og sikter mot helt grensesprengende fasiliteter og muligheter. Som Rune Andersen ville sagt det: "Aldri vært gjort før"

Annonse:

Bildet: Dametribunen slik den kan komme til å bli liggende: solvendt og rosa!

DAMETRIBUNEN

STADION I MARVIKA

Litt om bakgrunnen:
Ideen kom på bordet under en idèmyldring mellom tre godt voksne damer en sen kveld. I starten var det bare en vill idè, men etter at flere personer ble involvert i tankene, viser det seg at idèen ikke er så vill likevel. Responsen har vært overveldende, både blant kvinner og menn.

Hva med et eget avdelt område hvor det kun er tillatt for godt modne damer?

Damer som normalt aldri ville gått på fotballkamp,- ”det er det mannen som gjør”. Damer som tørr å være litt gale, og som ikke tar seg selv så høytidelig. Damer som vet å vurdere fotball fra en litt annen vinkel enn det alle ”ekspertene” gjør.

Hvorfor ikke gjøre litt ekstra stas på disse damene….?

Hva er dametribunen?

 • Tribunen har rosa seter med god polstring. (f.eks puter i rosa teddyfòr på setet)
 • Kun tillatt for modne kvinner (nedre aldersgrense er satt til 32 år)
 • Gode toalettforhold (med flatterende belysning og ”snille” speil)
 • Plassering i sola (dametribunen bør være sydvendt, evt kan dette løses med varmeovner med solariumslys i taket)
 • Plassering nær hjemmelagets keeper ( Menigheden er Starts ”tolvte mann”, dametribunen er Starts ”trettende dame”

Se for dere motstanderne komme stormende mot Rune, det glipper i bakre firer ….farlig, farlig…. Da kommer UR-BRØLET fra dametribunen…. Ikke en mann vil tenke klart i en slik situasjon.

I henhold til dette vil selvfølgelig alle Startspiller bli kurset i å takle slike påkjenninger på forhånd. Vi begynner til høsten. Andre supportere som sitter i nærheten dametribunen vil få utdelt ”sov-i-ro” ved inngangen. Dametribunen har selvfølgelig også andre knep for å syke ned motspillerne. Dette kan vi dessverre ikke opplyse om nå, da motstanderne vil ha mulighet til å forberede mottrekk. Men bra blir det!)

 • ”Barneparkering”

Ved evt ansvarsforhold overfor barn, barnebarn, ektefeller, samboere, kjærester, svigermødre eller lignende trengs dette. Det kan være innleide barnehagetanter/onkler, eller evt en pub på baksiden av stadion. Godt ute av syne for dametribunen….

 • Lettere bevertning

Hva dette skal inneholde kan diskuteres med de ansvarlige, men vi vet alle at pølse i brød ikke er en kulinarisk opplevelse…

 • ”Vidar-knapp”

Vi som er gamle nok til å befinne oss på dametribunen kjenner til Vidar-knappen. Jfr Vidar Lønn Arnesen og "10 i skuddet". Knappen skal brukes til å stemme på Startspillerne. Det kan f.eks være avstemning på den visuelt vakreste, råeste takler, hvem har penest øyne, hvem er best påkledd.

Dette vil selvfølgelig variere fra kamp til kamp, men premien for vinneren er like selvfølgelig adgangskort til dametribunen. Her vil den heldige vinner bli stelt pent med…. vi sier ikke mer, noen hemmeligheter må vi ha.

 • Teaterkikkerter

Til bruk ved avstemningene, og for å sjekke om mennene som damene har tilhørighet til, oppfører seg ordentlig

 • Såpebobler.

Enhver tribunegjenger med respekt for seg selv blåser såpebobler. Enten maskinelt, eller ved egen lungekraft. Dette for å øke det visuelle inntrykket, hvis det f.eks regner, eller at dommeren er dum, eller at noen av ”våre” gutter skader seg. Og selvfølgelig når det blir mål for Start. Da er det bare å kikke opp til dametribunen, og man blir lykkelig!.

 • Kampsak: Tilbake til 70-80 talls shortsen!

Noen vil kanskje påstå at å ha en egen dametribune er bare tull, men vi som sitter i komiteen vet at dette er en släger. Research har vist at alle damer som er blitt spurt, og som normalt ikke går på fotballkamp, tenner på ideèn. Og damer som tenner… vi vet hva det vil si…..

Overhørt : ” Nå er det ikke om å gjøre å snike seg inn på utesteder med 18-årsgrense som teller, men det å snike seg inn på dametribunen….” Ung jente på 15.

Annonse fra Obos-ligaen: