Tromsø IL - Start: 3 -1 ( 2 - 1 )

Gjørmetap i Tromsø!

Alfheim var ikke den beste stadion å spille fotball på i kveld. TIL taklet underlaget mye bedre enn Start , og gikk seirende ut av dysten etter praktspill av Lars Hirschfeldt i mål .

Start ble lurt til å spille langs bakken i en kamp hvor ballen burde ligget i luften. TIL visste dette etter flere kamper på samme underlag og vant på det.

Mye er skrevet og sagt om Starts mange landslagsspillere. I kveld var det en annen landslagsspiller - Ole Martin Årst, som tok kaka med 3 mål og ledelse i skytterligaen i Tippeligaen.

TIL's første mål kom etter et frispark fra ca 20 meter. Rune Nilssen kom litt for langt ut, ble skubbet i feltet, og klarte ikke å ta ballen som gikk i tverrliggeren. Returen satte Årst i mål. 1-0 og 7 minutter var gått.

Det andre målet til TIL kom etter frispark fra ca 20 meter. Ole Martin Årst var først på ballen og satte den kontant med pakkebrasken bak Rune Nilsen.

Rett før pause ble det skapt nytt håp i Startleieren. Et frispark fra ca 18 meter. Start stilte opp til noe som kunne ligne et startvipp-forsøk. I stedet ble ballen flikket til Marius Johnsen som skjøt kontant i nettet og stillingen var 2-1.

I andre omgang var det bare Start, med noen spredte TIL-kontringer. Et kvalifisert overslag sier 80-20 i ballbesittelse til Start, men ingen scoring.
Lars Hirschfeldt hadde nok en gang dagen sin i TIL-målet og ryddet opp i stor stil inne i feltet. De gangene Startspillerne kom til skudd utenfor Hirschfeldts rekkevidde, gikk skuddet over eller til side for målet.
I det 71. minutt lager Doffen frispark, litt enkelt idømt av kampens variable dommer Helgerud. Taklingen kvalifiserte til gult kort, og dermed er Doffen ute mot Aafk. Og det påfølgende frisparket, fra ca 20 meter, besørget Ole Martin Årst i mål, og  dermed 3-1.

Men når VIF snublet mot Lyn, leder Start fremdeles Tippeligaen. Om enn marginalt.

Erik Solér:
Vi slipper inn 3 mål på frispark langt ute fra. Er klart best i andre omgang, men får ikke uttelling på sjansene.

Trond Are Gjone:
Vi kan ikke skylde på banen, den var lik for begge lagene. TILs seier kom pga Ole Martin Årst og en god keeper.