Start - Viking 5-2 (2-2)

Hvor skal dette ende??!

Start vant suverent over erkerivalen Viking. Viking spilte med 10 mann den siste halvtimen, og det var nesten bare ett lag på banen. Start! I gult og svart! Og seieren kunne faktisk vært mye større...
Kristofer Hæstad kåret til banens beste.

Rammen rundt denne kampen var vel så bortimot optimal som det gikk an. Massivt forhåndssalg av billetter, og det sjette beste publikumsoppmøtet i historien. 12152 tilskuere satte an tonen med gule røykbomber, flagg og faner. Nydelig gressmatte.

Men åpningen av kampen ble Vikings. Kampen var seks minutter gammel da Peter Kovacs får stå umarkert og heade inn 1-0 til Viking. Ikke bra markering bak, og en klassisk Vikingscoring som var advart om på forhånd.
Viking trakk seg noe tilbake, og Start  trillet ball uten den store fremdriften.

Etter halvtimen spilt, får Garba dratt seg fri og la elegant inn til en fremadrusende Strømstad. Han banket til, og utligningen var et faktum.
Snaue ti minutter senere er Marius Johnsen der. Header vakkert inn i lengste og sender Start i føringen.
Alle trodde ledelsen skulle vare inn mot pause. Start-spillerne også. De hadde tatt pause mentalt etter 46' da Egil Østenstad ut av ingenting drar seg gjennom og utligner. Sløvt forsvarsspill!

I andre omgang står kampen og vipper. Viking jaktet ledelse, men Start hadde relativt god kontroll bakover. Både Kopteff og Kovacs gikk sure etter hvert i duellene med Håland og Borgersen. Og Start spiste seg sakte inn i føringen spillemessig.
Guttene jobbet knallhardt i gjenvinningsfasen, og malte Viking mer og mer i kne.

Viking mistet riktignok Bjarte Lunde Aarsheim da halvtimen gjenstod, men Start løp rett og slett Viking ut av stilen og kampen.

Champagnekorken ble sprettet da drøye ti minutter gjenstod:
Marius får stadion til å eksplodere med sin nydelige brassescoring fra kort hold. Minuttet etter er innbytter Stefan Bärlin på plass og banker inn
4-2.
Før Alex Valencia fastsetter sluttresultatet til 5-2 etter nydelig forarbeid av Bärlin. Han hadde driblet av det som var av Vikingforsvarere.

Og seieren kunne vært større:
Jon Midttun Lie rundet alt som var av Vikingforsvarere og satte ballen utenfor åpent mål.
Bala Garba var alene med Basso to ganger, men avsluttet rett på keeper.
Og dommer Ditlefsen lot en meget tvilsom hands i Vikings felt passere uten å blåse. 12000 tilskuere så straffen. Men den gang ei.

Start viser en enorm styrke med sin fantastiske løpsmoral og kondisjon. Vi har et lite ekstra gir å sette inn mot slutten av kampene, og hvor dette kan føre laget til slutt, begynner vi faktisk å lure på.