runde22-stor

Start-Vålerenga 3 - 0 ( 2 - 0 )

Gratulerer med 100-årsdagen !!!

Annonse:

For en fantastisk kveld på Kristiansand Stadion. En bedre 100-årspresang kunne vi ikke fått ! Start gikk av banen som fortjente seierherrer og serieledere. Gratulerer med dagen!

Rammen rundt denne 100-årsmarkeringen kunne neppe blitt bedre. To timer før kampstart var Stadion nesten stappfull. Gule og svarte flagg og faner og ballonger alle veier. Kun to ganger tidligere har det vært flere mennesker på stadion. 14000 fantastisk entusiastiske publikummere laget en stemning som var elektrisk. Makan til trøkk og liv!

Alle ekspertene mente før kampen at dette bikket VIF's veg. Start har gjort sitt i serien, og må konsentrere seg om å berge en Royale League-plass.

Men så feil kan de ta. Start var gode, og spilte med den entusiasme og det duelltrøkket vi vet de kan i sine bedre stunder. VIF ble presset bakover, og Alex Valencia antente publikum til de store høyder da han headet inn Starts første mål etter 26'.

VIF kom mer med før pause og var definitivt farlige. Et par sjanser så vi i mål. Størst var vippen til Fredheim Holm som dalte ned i nett-taket over en Rune Nilssen på halvdistanse.
Men så skjer det noe merkelig rett før Hauge skal blåse til pause. Et Startangrep ender med en heading fra Valencia, og Amund Skiri er uheldig og header ballen forbi egen keeper.

Da Fredrik Strømstad bredsidet inn Starts tredje mål etter 57', var kampen i realiteten kjørt. VIF ble preget av kampbildet, og maktet ikke bli helt farlige fremover.

Stefan Bärlin og Todi Jónsson på topp ga Startangrepet stort tempo, og de to var hele tiden et uromoment for VIF-forsvaret. Steinar Pedersen var i store deler av kampen en viktig offensiv ressurs. Han overlappet Valencia på høyresiden og skapte overtall gang på gang.
Midtbanen surret som bier og ga ikke VIF fred til å styre spillet sitt.
Bak stod forsvarsfireren fjellstøtt og tok mange tøffe dueller når VIF prøvde sine dødballer frem mot Iversen og Flo.

Start viste ekspertene at vi slett ikke er ute av gullkampen. Vi er tilbake på toppen igjen, og de andre resultatene gjør at vi nå har syv poeng på de lagene som halser bak VIF og Start.

Som Bård Borgersen sa etter kampen:
- Denne ledelsen gir vi aldri fra oss!

Gratulerer gutter, og takk for flott bursdagspresang!

Alex Scherpf:
- VIF ble avkledd. Start hadde en vilje til å vinne som er enestående i Norge. Kombinert med glitrende spill
Erik Solér:
- En fantastisk kveld! Tusen takk til gutta og våre utrolige supportere!

Kampdata:
Start-VIF: 3 - 0 (2 - 0)
Dagens kampsponsor:
LOS

Stadion: Kristiansand
Dato: 25.september 2005

Målscorere:  
1-0 : Alex Valencia  (26')
2-0 : selvmål (45')
3-0: Fredrik Strømstad (57')

Gule Kort:
Christian Grindheim (47')
Johannes Hadrarsson (61')
Stefen Iversen (69')

Røde Kort: 
Ingen

Tilskuere: 14000

Lagoppstillinger:
Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Bård Borgersen, Marius Johnsen, Fredrik Strømstad, Johannes Haradarsson, Kristofer Hæstad (Bjarte Lunde Aarsheim 81'), Stefan Bärlin Jon Midttun Lie 86'), Alex Valencia og Todi Jónsson (Bala Garba 55')

VIF:
Arni Gautur Arnason, Thomas Holm, André Muri, Kjetil Wæhler, Amund Skiri, Morten Berre (Ishizaki 59'), Christian Grindheim, Ardian Gashi, Bernt Hulsker (Tore Andre Flo 46'), Steffen Iversen (Alexander Mathisen 80') og Daniel Fredheim Holm
Dommer: 
Terje Hauge

runde22-todi
Todi satte fart
runde22-doffen
Doffen
runde22-forsvarsglede
Forsvarsglede
runde22-erikjubler
Erik etter kampen
runde22-nrk
NRK-intervju

Annonse fra Obos-ligaen: