runde18-doffenmaal

Start - Rosenborg 5-2 (4-1)

For en herlig revansje!

Annonse:

Start rundspilte RBK i første omgang, og ledet 3-0 før kvarteret var gått. Dette var en herlig revansje for det heller flaue oppgjøret på Lerkendal i vår. 

Tom Nordlie hadde bestemt seg for å bryte litt med sitt vanlige program før kampen. Vanligvis er Tom sindig og rolig på spillermøte og i garderoben før kampen. I dag prøvde han noe nytt:
- Jeg vil så gjerne at spillerne skal være gode med én gang. Ikke vente til de er i uti andre omgang. Derfor valgte jeg en litt annen vri i dag. Jeg ville se litt beserkspill fra avspark, og tok en kontrollert utblåsning i garderoben. Det blir kanskje ikke like bra som hvis det skjer spontant, men det så ut til å funke?!

Vi vet ikke om det var Nordlies peptalk-utblåsning eller om det bare var spillerne som tok tak i det fra avspark. Men makan til første omgang er det lenge siden vi har sett. 
RBK ble feid bakover på banen, og var i lange perioder fullstendig utspilt.

Fremover fikk Starts nye midtspiss, Todi Jónsson full uttelling. Med sitt hat-trick satte han det rekordstore for året publikummet i ekstase. 12274 tilskuere er det femte beste oppmøtet i Kristiansand Stadions historie. Og dette publikummet fortjener applaus! Makan til støtte de ga guttene! De som mener det er daut med sørlendinger rundt banen, må tro om igjen.
Honnør også til Menigheden som hadde et megabanner med Tom Nordlie på. Morsomt!

Kristofer Hæstad åpnet ballet allerede etter 8 minutter. Deretter kom Todi's hat-trick, før Steinar Pedersen fastsatte sluttresultatet til 5-2 seks minutter før full tid.
Innimellom hadde Øyvind Storflor to reduseringer.

Det store dramaet i kampen kom etter 25'. Espen Johnsen forfulgte en ball utenfor egen 16-meter. Todi Jònsson jaget ham og taklet ham rent. Da tente Espen Johnsen på alle pluggene og langet ut et spark etter Jònsson. Dommer Sælen trakk opp det røde kortet. En meget betuttet Espen Johnsen måtte forlate banen. Kjenner vi ham rett er han temmelig ulykkelig nå. Han hadde nemlig også flere utrusinger han ikke fikk kontroll på, og var indirekte skyld i minst to av baklengsmålene. Og dette før han fikk marsjordre. En trist dag for Espen.

Start, derimot hadde en gledens dag. Vi holder siget forover, og holder motstanderne bak oss. Og luken er i ferd med å økes. Takk til Odd som banket LSK.

Nå er det to ukers pause som skal benyttes godt. Etter denne perioden er etter all sannsynlighet både Bård Borgersen og Bala Garba spillerklare. Da lukter det flere seiere!!!

Riulf Rustad:
- Med fem seiere til har vi seriemesterskapet!

Erik Solér:
- Spillerne fikk beskjed før kampstart at hvis de ikke ledet 3-0 til pause skulle det bli månelyst i pausen!  
 
Kampdata:
Start-RBK: 5 - 2 (4 - 1)
Dagens kampsponsor:
Kjeldsberg kaffe og 
Rema 1000

Stadion: Kristiansand
Dato: 13.august 2005

Målscorere:  
1-0: Kristofer Hæstad  (8')
2-0: Todi Jònsson (12')
3-0: Todi Jònsson (20')
4-0: Todi Jònsson (37')
4-1: Øyvind Storflor (47')
4-2: Øyvind Storflor (61')
5-2: Steinar Pedersen (84')

Gule Kort:
Frode Johnsen  (23')
Bjarte L. Aarsheim (87')
Todi Jònsson (25')
Daniel Braaten (90')

Røde Kort: 
Espen Johnsen (25')

Tilskuere: 12274

Lagoppstillinger:
Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Lars Martin Engedal, Marius Johnsen,Kristofer Hæstad Ben Wright 90'). Bjarte Lunde Aarsheim , Fredrik Strømstad (Joey Hardarsson 90'), Alex Valencia, Todi Jónsson (Stefan Bärlin 61') og Jon Midttun Lie

RBK:
Espen Johnsen, Christer Basma, Vidar Riseth, Alejandro Lago, Michael Dorsin, Roar Strand (Alexander Ødegaard 73')Ørjan Berg, Jan Gunnar Solli, Frode Johnsen (Ivar Rønningen 30'), Øyvind Storflor og Torstein Helstad (Daniel Braaten 65')

Dommer: 
Kjetil Sælen

Annonse fra Obos-ligaen: