runde20-servert_stor

Start- HamKam 2 - 1 ( 0 - 0 )

Festfotball i 20 minutter var nok!

Annonse:

Start vant fortjent etter en flott andre omgang med tidvis festspill. Det var nok til å ta alle de uhyre viktige poengene. Men HamKam ga pes helt inn til fløyta gikk. 

Tom Nordlie var i perlehumør før kampen, og stilte i dress på vip-treffet. Med dansetrinn og catwalk. 

- Dette blir en beintøff kamp. HamKam vil prøve å kopiere Sandstøs taktikk som Odd tok oss med for 14 dager siden. Det er vi forbededt på i dag. Spillerne har fått slippe opp litt på den hardeste treningen, og skulle ha det overskuddet som trengs. Fra nå av er det ingen som ser på tabellen. Nå er det neste kamp som gjelder. Folk sier at kamper som denne, og kampene mot Bodø-Glimt, Aalesund og Tromsø er walk-over. Det vet vi er tull. Det blir steintøffe kamper. Så at VIF-kampen blir en seriefinale har jeg ingen tro på. Men vi skal vinne i dag, sa han offensivt rett før kampstart.

Første omgang ble like tett og tøff som annonsert. Spillet bølget frem og tilbake, og begge lag hadde sine sjanser. Start hadde de fleste, men spilte Eddie Gustavson i Kamma-målet god. Han var høyt og lavt, og holdt HamKam inne i kampen.

Men HamKam hadde sine store sjanser. Størst var sjansen rett før pause der ballen strøk stolpen på utsiden. De var litt upresise. Mem Espen Olsen skal ha honnør for sitt spill. Han var stadig en trussel for Start.

Andre omgang var knapt blåst i gang da Marius Gullerud løp gjennom Startforsvaret. Marius Johnsen setter skuldera til, og Gullerud faller pladask. En noe ujevn dommer Sælen pekte på straffemerket. Jan Michaelsen satte straffen sikkert i mål. Stor skuffelse på tribunene.

Men så våknet Start til live. Vendte spillet, og gikk resolutt i angrep. Og det er nettopp dette vi elsker med Start: De enser ikke nederlag, og angriper med alt de har. 

Start kjørte frem det ene angrepet etter det andre, og leverte til tider ren festfotball. Og resultatene kom, anført av banens beste, Alex Valencia. Først serverte han Bärlin ballen på blankt mål. Bärlin scoret enkelt på hodet.
Så var det Fredrik Strømstads tur etter langt scoringsfravær. Etter driblinger og press inne i HamKams boks, fikk han ballen på syv-åtte meter og klinket den resolutt opp i lengste kryss.

Start var i føringen, og den ledelsen ga de aldri fra seg. HamKam skal ha honnør for å prøve, og de presset Start bakover mot slutten av kampen. Men forsvaret kjempet tøft og holdt unna til fløyta gikk.

Dermed er Start tilbake på toppen av tabellen igjen.
Tre uhyre viktige poeng er i boks for evigheten!

Unni Anisdahl:
- Ballen gikk rett utenfor den lengste stolpen. (Live NRK-sporten)

Kampdata:
Start-HamKam: 2 - 1 (0 - 0)
Dagens kampsponsor:
Omsorg for alle

Stadion: Kristiansand
Dato: 11.september 2005

Målscorere:  
0-1: Jan Michaelsen  (46') str
1-1 : Stefan Bärlin (52')
2-1 : Fredrik Strømstad (63')

Gule Kort:
Espen Haug  (23')

Røde Kort: 
Ingen

Tilskuere: 7517

Lagoppstillinger:
Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Bård Borgersen, Marius Johnsen, Fredrik Strømstad (Todi Jónsson 88'), Bjarte Lunde Aarsheim (Joey Hardarsson 77'), Kristofer Hæstad, Stefan Bärlin (Jon midttun Lie 77'), Alex Valencia og Bala Garba

HamKam:
Eddie Gustavsen, Jarl André Storbæk, Peter Sørensen, Knut Henry Haraldsen, Ramiro Morales (Joachim Sørum 52'), Marius Gullerud, Jan Michaelsen, Espen Haug (Jes Thorup 77'), Vegard Bjerke, Espen Olsen og Markus Ringberg (Geir Frigård 78')

Dommer: 
Kjetil Sælen

Annonse fra Obos-ligaen: