Start - FC Lyn: 1 - 1 ( 0 - 1 )

Frustrerende ran etter storspill !

Annonse:

FC Lyn ranet med seg ett poeng fra Kristiansand Stadion i kveld. Start storspilte i andre omgang og produserte bøttevis med sjanser. Uten å få ballen i mål. Start berget det ene poenget to minutter på overtid ved Todi Jónsson.

Første omgang åpnet litt hektisk og nervøst fra Starts side. Forsvaret virket litt ubesluttsomme, og Starts spill fikk ikke satt seg før kvarteret var gått.

Lyn viste at de så langt fra var kommet for å ligge bakpå. De var på hugget så fort de vant ballen, og kjørte i veg på hurtige overganger. Lyn har mange hurtige spillere, og brukte det for det det var verdt. Mounir Hamoud kjørte karusell med Marius Johnsen til tider med sin store fart.
- Vi må prøve å nekte Start rom på midten og på kanten til Alex Valencia, sa Morgan Andersen før kampen. 
Lyn lyktes med det - til en viss grad i første omgang.

Kampen svingte fra mål til mål, og det var to meget angrepsvillige lag som spilte. 

Etter snaue halvtimen er det gjestene som får hull på byllen. Et overlegg havnet på hodet til Tommy Berntsen i duell med Atle Roar Håland. 1-0 til gjestene. Begge lag hadde store målsjanser, men det ble med dette ene målet i første omgang.

Andre omgang ble et fyrverkeri fra Starts side. Da kjørte de fullstendig over Lyn, som fikk mer enn nok med å forsvare seg. Sjansene haglet, men ballen ville simpelthen ikke inn. Al-Habsi storspilte i Lynmålet, og var meget god i feltet. Han plukket ned de fleste av Starts innlegg, og var også trygg på streken. Lyns klart beste i kveld. Det begynner å bli noen slike kamper nå, der Start gjør motstanderens keeper god.

- Jeg kommer ikke til å stresse med å drille avslutninger på treningene fremover. Så lenge vi produserer så mange sjanser som i dag, så vil målene komme, svarer Tom Nordlie på spørsmål om effektiviteten.
- Men det er klart frustrerende. Denne kampen skulle vi ha vunnet med klar margin. Vi må bli litt kaldere i hodet i siste avgjørende trekk i avslutningene. Og husk at vi manglet både Bala Garba, Kristofer Hæstad og Bård Borgersen i dag.

- Jeg har aldri tidligere opplevd å bli så totalt overkjørt i en kamp, sa Jan Derek Sørensen til web'en etter kampen. 
- Vi kunne jo tatt alle poengene i kveld, men det kjennes som litt av et ran selv det ene poenget vi fikk med oss.

Vi lar det være med det. Fortsatt tabelltopp - og godt spill, selv om effektiviteten ikke er på topp.

Jan Derek Sørensen:
- Vi ble skikkelig kjørt i andre omgang. Jeg har aldri opplevd å bli så overkjørt før.

Arne Scheie:
- Etter å ha sett Start mot LSK og i kveld mot Lyn, vil jeg bare si at jeg holder Start som en stor favoritt gullet. Jeg er imponert. 

Kampdata:
Start-FC Lyn: 1 - 1 (0 - 1)
Dagens kampsponsor:
Netthandelen

Stadion: Kristiansand
Dato: 3.august 2005

Målscorere:  
0-1: Tommy Berntsen 24'
1-1: Todi Jónsson (92')

Gule Kort:
Tommy Berntsen (26')
Lars-Kristian Eriksen (85')

Røde Kort: 
Ingen

Tilskuere: 5463

Lagoppstillinger:
Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Lars Martin Engedal (Ben Wright 83'),  Marius Johnsen, Bjarte Lunde Aarsheim (Stefan Bärlin 71'), Joey Hardarsson (Tom Berhus 64'), Fredrik Strømstad, Alex Valencia, Todi Jónsson og Jon Midttun Lie

FC Lyn:
Ali Al-Habsi, Daniel Theorin, Tommy Berntsen, Steven Lustü, Lars-Kristian Eriksen, Mounir Hamoud, Stefan Gislason, Tomaz Sokolowski (Christian Dahl 90'), Kevin Larsen, Jan Derek Sørensen (Ingebretsen86') og Jo Tessem


Dommer:
Tommy Skjerven

Annonse fra Obos-ligaen: