Bodø/Glimt - Start: 1 - 1 ( 1 - 0 )

UEFA-cup, RL og minst sølv er sikret !

Annonse:

Det går mot en ulidlig spennende serieavslutning. RBK gjorde jobben mot VIF, og Start karret til seg ett poeng mot nedrykksdømte BodøGlimt. Det betyr at Start er i førersetet igjen foran oppgjøret hjemme mot FFK.

Men Start gjorde det ikke lett for seg selv. De spilte med nervene tykt utenpå trøyene i første omgang. BodøGlimt fikk styre omgangen, og kjempet som løver for å unngå direkte nedrykk. Glimt tok også ledelsen på et meget pent angrep. Et bananinnlegg ble møtt av Håvard Sakariassen som kom seg foran Starts midtstoppere og headet pent opp i krysset.
 
Like før dette hadde Start en enorm sjanse ved Todi Jónsson som skar gjennom hele Glimt-forsvaret og misset alene med Langnes i Glimt-målet. Det gikk rett og slett i ball for Start i første omgang.
 
Andreomgangen ble merkbart bedre, og Start tok tak i spillet. De kom seg høyere på banen og dominerte. Dog uten scoringer inntil innbytter Stefan Bärlin skar gjennom og scoret sikkert etter halvspilt omgang.
 
Start presset på for å få alle poengene, men det ville seg ikke. Bala Garba kunne sendt oss til himmels fem minutter før slutt da han fra to meter pirket ballen rett på Langnes i Glimt-målet.
 
Kampen ebbet ut uten flere scoringer, og dermed må Glimt ta den tunge turen ned i 1. divisjon neste år.
 
Start er foran VIF på tabellen igjen, med ett mål bedre målforskjell!
 
- Jeg var rimelig rolig før kampen, men det var tydelig at spillerne ikke var det. I første omgang lå nervene tykt utenpå, men i andre omgang eide vi hele butikken og burde vunnet dette oppgjøret, sa Tom Nordlie til TV2 etter kampslutt.

Ivar Hoff (TV2):
- Jeg tror helt sikkert at Start blir seriemestere... (sic)
Bård Borgersen:
Gratulerer Sørlandet!
Marius Johnsen:
Nå skal vi slå Fredrikstad til lørdag, og da kan du tenke deg! Helt utrolig i dag. Vi er godt fornøyde med andre omgang og ett poeng.
Alex Valencia:
Utrolig glade for sikret sølv, men nå går vi for gull ! Aldri om Fredrikstad skal stoppe oss!
Kristofer Hæstad:
Burde vunnet i dag, men bra at vi kan avgjøre alt selv. Vi skal lage fest til lørdag.

Kampdata:
Start-BodøGlimt: 1 - 1 ( 1 - 0 )

Stadion: Aspmyra
Dato: 23.oktober 2005

Målscorere:  
1-0: Håvard Sakariassen  (32')
1-1: Stefan Bärlin (74')

Gule Kort:
Sannes  (31')
Brattbakk (41')
Borgersen (77')

Røde Kort: 
Ingen

Tilskuere: 4399

Lagoppstillinger:
Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, LArs Martin Engedal, Bård Borgersen, Marius Johnsen, Fredrik Strømstad (Glenn Andersen 87'), Johannes Hardarsson, Kristofer Hæstad, Jon Midttun Lie (Stefan Bärlin 45'), Alex Valencia og Todi Jónsson (Bala Garba 83') 

BodøGlimt:
O. Langnes, K. Paulsen, E. Hoftun, S. Theting, V. Sannes (Kjølner 86'), R. Berg, C. Berg (Råket 78'), T. Høgli, 
H. Brattbakk, H. Sakariassen (Brenes 86') og T. Olsen

Dommer: 
Tom Henning ØvrebøAnnonse fra Obos-ligaen: