Molde - Start 0-1 (0-1)

Start vant sin andre seier i årets liga. I en spennende kamp trakk Start det lengste strået. Bala Garba var et konstant uromoment for Moldes forsvar, og scoret Starts eneste mål

Annonse:

Molde hadde et lite initiativ det første kvarteret av kampen, men Start var hissige på å kjøre overganger raskt i lengderetningen. En litt begivenhetsløs åpning på kampen.

Omgangens første store sjanse kom til Molde etter 23’. Rob Friend kom fri og la inn et perfekt innlegg – og Thomas Mork presterte å heade i bakken og over Starts mål.

Start kom sterkere utover omgangen, og presset Molde bakover på banen. Dødball etter dødball skapes, men de store sjansene uteble. Helt til halvtimen var spilt. Da rev Bala Garba seg fri og forserte mot Moldskred. Ballen settes pent til side for keeper og i mål. 1-0 til Start, og guttene fortsatte trøkket fremover.

Fem minutter før pause hadde Start en ny kjempesjanse. Midttun Lie feide ned langs flanken og la inn, men Alex Valencia er uheldig og sklir i det han skal sette ballen i buret.

Omgangen ebbet ut uten flere scoringer. Molde åpnet med et lite overtak, men Start kom kraftig utover i omgangen, og hadde kommandoen.

Trener Odd Berg for Molde var i pausen bekymret for at Start var så mye mer ballsikre enn Molde – og mente de måtte falle av tidligere for å nekte Garba så stort bakrom.

Andre omgang åpnet med jevnt spill. Molde yppet seg litt, men var upresise og lite effektive. Etter 60’ hadde Start sjansen til å punktere kampen. Bård Borgersen ga en stikker til Bala Garba. Moldskred ruste ut og snappet ballen i siste sekund.

Begge lag hadde sine sjanser. Størst var kanskje da Valencia kontret og satte ballen i stolpen etter 75’.

Det siste kvarteret ble meget spennende. Molde presset høyt for å få inn en scoring, og de var nære på flere ganger i sluttminuttene. Starts bakre firer stod fast, og feide unna.
Og det holdt inn. 
Start feirer sin andre strake seier.  

Sportslig leder Trond Are Gjone melder fra Åråsen etter å ha smugkikket på Lyn mot LSK:
Nå gleder vi oss til Lyn på Ullevål til helgen

Kai Eriksen: - Vi satt med hjertet i halsen på benken i 40 minutter. Jeg er glad vi ikke hadde blodtrykksmåler med oss....
Tom Nordlie: - Vi var ikke kommet for å underholde, men for å ta tre poeng!
Erik Soler: - Jevn kamp, men vi hadde de tre største sjansene undervegs. Dette er helt konge!
Bård Wiggen: - Dette var voksen fotball - og vi er voksne!
Lars Martin: - Deilig seier! Vi var ikke helt på topp, men sliter med oss tre poeng!

Kampdata:
Molde - Start: 0 - 1 (0 - 1)
 
Stadion: Molde Stadion
Dato: 17. april 2005
Målscorere:  
0-1: Bala Garba (31')

Gule Kort:
Joey Hardarsson (9')

Røde Kort: 
ingen

Tilskuere: 6087

Lagoppstillinger:
Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Bård Borgersen, Marius Johnsen, Fredrik Strømstad, (Glenn Andersen 82') Johannes Hardarsson, (Tom Berhus 87'), Kristofer Hæstad, Alex Valencia, (Lars Martin Engedal 91') Bala Garba og Jon Midttun Lie

Molde:
L. Moldskred, T. Strande,M. Mavric, M. Andreasson, T. Kallio, K. Røberg, P. Rudi, T. Mork, M. Kihlberg, D. Ørsal (S. Ohr 65')
R. Friend

Dommer:
Tommy Skjerven

Annonse fra Obos-ligaen: