HamKam - Start 0-2 (-0)

Start viser muskler og klokskap igjen!

Annonse:

Start trakk det lengste strået i en relativt jevn mannfolkkamp på Briskeby. Kampen ble aldri velspilt. HamKam gamblet på langballer - og tapte. For Start har et effektivt våpen, og det heter Stefan Bärlin. Hurtigtoget punkterte kampen.  
 
Kampen åpnet litt nervøst og famlende for begge lag. Åpningen var preget av upresise pasninger og oppstykket spill. Begge lag har mannskap som gir 110% i alle dueller og kjemper til siste blodsdråpe. Dermed ble det lite finspill. Det blir det sjelden på Briskeby.
 
HamKam fremstod med langpasninger og en fysisk hardt kjempende midtbane. Fremover ble de ikke nøyaktige nok. De spilte seg til sjanser, men sløste dem vekk med slurvete ballberøringer og innlegg.
 
Start prøvde å være mer spillende, men ble med på mange langballer de også. Det ble det sjelden sjanser av. Farlige ble først Start da de fikk flyt på flankene. På Starts høyre side spilte Alex Valencia seg stort opp utover i kampen. Gang på gang kom han fremover på løp og driblinger og la inn i boksen. Etter vår mening Starts og banens klart beste i dag.
 
Midtbanen til Start kom aldri skikkelig inn i kampen i dag. De kjempet og løp, men mest i mellom. Og de tapte uvant mange dueller. HamKam var fysisk overlegne, men midtbanen vår ble tvunget på defensiven.
 
Starts venstre flanke så vi lite til. Jon Midttun Lie ble anonym i lange perioder, og det aller meste av spillet lå på Starts høyre side.
 
- Vi var det beste laget i begge ender av banen, smiler sportslig leder Trond Are Gjone.
 
Det støtter vi fullt ut. Bak lå fireren vår og headet unna det aller meste av langballene til HamKam. Og det ble ikke få hodedueller der bak. Borgersen og Håland i midten hadde kontroll over det meste. Godt jobbet!
 
Fremover er også Stafan Bärlin uhyre viktig i dag. Han bruker sin spisskompetanse - farten -  til fulle i perioder. Han punkterte kampen etter et lynraid få minutter før slutt.
Men vi tipper han vil rive seg i håret etter den kjempesjansen han bommet på etter rundt halvtimen. Da fikk han ballen servert på sølvfat av Fredrik Strømstad på seks-syv meter, men skjøt utenfor.
 
- Banen innbød dessverre ikke til det helt store spillet langs bakken. Derfor ble det mange lange baller i dag, forteller Tom Nordlie.
- Fra Kristiansand er vi vi vant til Norges beste gressmatte!
Det hevder Kai Eriksen fra Briskeby.
 
Nå venter Brann hjemme på Kristiansand stadion søndag 22.mai lk. 1800.

Bård Wiggen:
- Vi tok Hamkam på guts, klokskap og godt duellspill
Erik Solér
Vi var best i en tøff og hard kamp mot et av de vanskeligste hjemmelagene i Tippeligaen.

Kampdata:
HamKam-Start: 0 - 2 (0 - 0)
Dagens kampsponsor:
På Hjørnet og Caledonien

 
Stadion: Briskeby
Dato: 16. mai 2005

Målscorere:  
0-1: Alex Valencia (54')
0-2: Stefan Bärlin (86')
 
Gule Kort:
Joey Hardarsson (17')

Røde Kort: 
Ingen 

Tilskuere: 5915

Lagoppstillinger:
Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Bård Borgersen, Marius Johnsen, Fredrik Strømstad, Johannes Hardarsson, Kristofer Hæstad, Alex Valencia, Jon Midttun Lie og Stefan Bärlin  (Glenn Andersen 89')

HamKam:
E. Gustafsson, A. Smeets, P. Sørensen (Ståhl 45'), J. Sørum, J. Storbæk, E. Olsen, (F. Ademola 67'), E. Haug, J. Michaelsen, P. Vaagan Moen, O. Abiodun og G. Frigård

Dommer:
Terje Hauge
 

Annonse fra Obos-ligaen: