Vard Haugesund-Start 0-3

Offensiv og sjanserik kamp !

Kampen i Haugesund ble mer spennende og fartsfyllt enn noen hadde trodd på forhånd. Men Vard fikk ikke betalt for innsatsen. Det var det Start som fikk!

Vard gikk ut i hundre, men maktet ikke å omsette sjansene de skapte i åpningsminuttene. I stedet var det Start som utnyttet sine sjanser bra. Allerede etter 13 minutter var Ben Wright gjennom og ble felt.
Eksekutør Steinar Pedersen scoret sikkert.

Runde06 vard-straffe
Straffen settes

Start flyttet spillet opp på Vards halvdel, og få minutter senere kom Alex Valencia på et flott temporaid, la inn til Ben Wright som nettet rolig og sikkert. Start hadde kampen i sin hule hånd selv om Vard prøvde og prøvde.
Tom Berhus fikk seg en smell i ankelen i denne perioden og måtte bæres av banen. Det er usikkert hvor alvorlig skaden er ennå. Joey Hardarsson ble kastet innpå.

Som seg hør og bør på en 16.mai, var det mye russ på kampen, og en av dem forvirrert seg inn på gresset. Tom Nordlie grep resolutt inn etter en kjapp kroppstakling og geleidet de forfjamsede russen av banen. Folk humret.

Omgangen ebbet ut uten flere mål. Vard hadde problemer med avslutningene sine. Og det ble ikke bedre av at Rune Thuestad måtte kaste inn håndkledet få minutter før kampstart.

Vard skal ha kreditt for at de aldri aktet å legge seg bakpå. De kjørte fremover og ga Start skikkelig kamp. I åpningsminuttene av andre omgang spilte de seg til flere sjanser, men var sørgelig lite effektive. Ballen ville liksom ikke i mål. I stedet red Start stormen av, og spilte seg frem til flere gode sjanser. Uten å lykkes å score. Det ble en fartsfyllt og spennende omgang.

Etter omlag 70 minutter trodde alle at Start ved Fredrik Strømstad hadde fått ballen i mål, men dommer Sælen vinket spillet videre.
Alex Valencia, som gjorde en meget bra kamp, fosset frem på sin høyreside få minutter senere og la inn til seriens mest målfarlige spiss; Ben Wright. Ben banket til med hodet, og dermed ledet Start 3-0!

Runde06 vard-ben-kontroll
Ben Wright

Det er herlig å se hvor målfarlig Ben er blitt i det nye systemet med gode medspillere rundt seg. Her snakker vi virkelig om å gjøre hverandre gode!

Kampen endte uten flere mål, og Start har dermed tatt sin sjette strake seier i årets serie!
Det er i seg selv en meget sterk prestasjon.

Manager Erik Solér var et eneste stort smil etter kampen, naturlig nok, og mente at dette var en meget sterk prestasjon av Start.
- Når man har såpass mange sjanser mot seg, er det ikke bare flaks at man holder buret rent. Det har med fokusering og dyktighet å gjøre også. Og vi tok vare på våre sjanser. Dette er sterkt!

Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Lars Martin Engedal, Marius Johnsen, Tom Berhus (Joey Hardarsson 27'), Fredrik Strømstad, Kristofer Hæstad, Alex Valencia (Peder Winsnes 89'), Bala Garba (Kai Risholt 79') og Ben Wright

Vard-Haugesund:
Espen Skistad, Espen Bull-Tornøe, Eirik Horneland, Per Morten Sønstabø, Odd Helge Bygnes, Steinar Lein, Jarle Steinsland, Rune Røksund, Reidar Dommersnes, Kjell Sture Jensen og Jarle Wee