Start-Pors Grenland 4-0

Vellykket premiere - og mye å gå på !

Start vant en klar og viktig seier. I en nervøs førsteomgang spilte Start dårlig i lange perioder. I andre omgang hevet de seg betydelig, og overkjørte Pors ettertrykkelig. Foran nesten 7000 tilskuere.

Det har vært store forventninger til årets Startlag. En "go" det er lenge siden vi har opplevd rundt laget. Og en uttalt målsetting om å kjempe om opprykk. Derfor var spenningen stor foran denne åpningskampen. Ville Start innfri?

Etter en halv times spill var det mange lettere bekymrede fjes å observere på tribunene. Start spilte nervøst, upresist og med labert tempo. De sjansene som hadde vært, var det Pors som skapte. Start holdt knapt 1. divisjonsstandard. Starts første corner kom ikke før etter 28'.
Med snaue 10 minutter igjen av omgangen skjedde det noe. Plutselig tente Start til, og viste hva de har inne. Det ble et stormløp mot Pors-målet, og kun en meget god Einar Rossbach i Porsmålet forhindret Startmål.
1-0 kom etter forarbeid av Bala Garba etter 41'. Han headet elegant bakover til Ben Wright, som fikk æren av å score Starts første offisielle mål i 2004-sesongen.

pors-ben-driver_2004
Ben Wright

Andre omgang fortsatte som første sluttet. Start fosset frem og overkjørte Pors ettertrykkelig. Tre minutter ut i omgangen økte Kristofer Hæstad til 2-0. Han satte ballen i åpent mål etter at Rossbach mistet ballen i en duell.
10 minutter senere er det Fredrik Strømstad som fosser inn i Pors' felt og ble felt. Dommer Moen pekte på straffemerket. Steinar Pedersen ekspederte straffe komtant i mål via stolpen.
To minutter senere er det mål igjen:
Ben Wright er ute på flanken og løftet ballen elegant inn i feltet til Bala Garba som headet nydelig i mål! Da kokte det på tribunen!

pors-innovd_2004

Før kampen spurte vi Kai Eriksen hva han tippet, og vi kan herved bevitne at den mannen burde vært spåmann. Han tippet fullstendig korrekt!

Denne seieren var meget viktig for Start! For det første har guttene vunnet åpningskampen og gjort det viktigste: Å vinne tre poeng. For det andre viste de at de fortsatt har mye å gå på. For det tredje var det viktig med tanke på å bevare den flotte publikumsinnsatsen. De snaue 7000 på stadion kommer tilbake! Og kanskje tar de med seg flere! For guttene viste i perioder spill av klasse.
Tigerberget har fått så mange nye medlemmer at de ikke har klart å telle opp antallet ennå.

Trener Tom Nordlie var tydelig lettet etter permieren.
- Jeg er glad over at vi vant kampen, for det er jo det vi skal. Vinne.
Jeg er likevel ikke fornøyd med måten vi gjennomfører kampen på. 1. omgangen var noe av det dårligste jeg har opplevd her siden jeg tok over Start. Kanskje var spenningsnivået til guttene vel høyt. I store deler spilte vi som et 2. divisjonslag. I andre deler av kampen spilte vi som et topp Tippeligalag. Men vi er altså for svake i våre dårligste perioder, og det må vi forbedre. Vi skal bygge videre på våre gode perioder, og gleder oss til kampen mot MK!