Atle Roar Håland (arkiv)

Haugesund - Start 2-3

Imponerende sluttspurt sikret seier til Start

Start leverte en laber første omgang i Haugesund. Etter pause bestemte Start seg for å vise muskler, samtidig som FKH's trener Harald Aabrekk gjorde en taktisk blunder.Start åpnet kampen desidert friskt, men fikk en kaldusj i fjeset etter 13' da Haugesund hadde sin første reelle sjanse. Christian Grindheim fikk stå fred på 16-17 meter og smelte ballen i mål helt oppe i krysset. Ikke våkent Startspill!
En smule dramtikk var det antydning til da Rune Nilssen tok med seg ballen for langt ut på et utspill etter 23', og fikk direkte frispark mot seg. Skuddet gikk forbi muren, men Rune ryddet opp. Heldigvis.
Det ble en relativt sjansefattig første omgang. Start slet med å få satt spillet sitt mot et aggressivt Haugesund. Omgangen endte uten flere mål.

Start hadde et par kjempesjanser i åpningen av andre omgang. Størst var Bala Garbas etter 49'. Han headet dessverre rett på FKH's keeper Jan Kjell Larsen.

Så kom det en kalddusj igjen:
Rolf Magne Olsen dukket opp i Starts felt etter en corner fra Grinheim. Olsen scoret sikkert. Igjen ikke patent forsvarsspill av Start!

Etter dette satset Aabrekk og hans disipler alt på seier og la alle mann i forsvar. Men taktikken lyktes ikke! De gikk rett og slett tomme for krefter.

Start fortsatte jakten, og fikk samtidig mer rom til å bre ut spilet. Etter 65' forserte Steinar Pedersen frem på høyre flanke, la inn til Kai Risholt som headet ballen nydelig i tverrliggeren og ut til Ben Wright som var på rett plass og scoret på returen. Dette satte ny fart i Start.
Da 8 minutter gjenstod, dukket Steinar Pedersen opp etter en svak klarering og utlignet. Start fortsatte presset, og FKH lå bakpå og prøvde å tette igjen.

Da alle trodde at kampen skulle ende uavgjort, dukket Atle Roar Håland opp på FKH's 16-meter og dundret ballen i mål! Det måtte altså en midtstopper til.
Alle Starthjerter fikk en befriende ekstra gallopp. Start hadde klart å snu 0-2 til 3-2 etter en imponerende sluttspurt!

- Vi hadde en laber første omgang, men reiste oss meget godt etter pause. Vi vant duellene, samtidig som FKH gikk tomme de siste 20 minuttene. Derfra og inn var det ren overkjøring, forteller Erik Solér.