Mandalskameratene - Start 1-4

Skapet er satt på plass !

Start satte skapet på plass og vant fortjent mot MK i Idrettsparken. Etter en relativt jevnspilt førsteomgang, tok Start med og mer over. Det ble etter hvert klasseforskjell mellom lagene.

Det har vært enormt oppskrudde forventninger til kampen på forhånd. Begge lags supportere og presse hadde hauset opp lokalderbyet mellom MK og Start til de store høyder.
Gemyttene ble noe dempet av et heller hustrig og vått vær, og spillet i førsteomgang innbød heller ikke til den store feststemningen. Lagene var nok en del preget av prestisjen i oppgjøret.

Start viste frem et jevnere spill i dag enn mot Pors for en uke siden. Snittnivået lå mer stabilt på et høyere nivå. Det ble likevel intensitet i duellene, og MK var med på notene. MK hadde sine muligheter i første omgang, og kanskje var Start heldige som slapp unna med kun ett mål i mot ved pause.
Forskjellen mellom lagene viste seg først og fremst når Start fikk fart på de offensive overgangene og spilte fotball. Da var de definitivt det giftigste laget.
Omgangen endte med 2-1-ledelse til Start.
Starts mål kom ved Kristofer Hæstad etter 8' og Bala Garba like før dommeren blåste til pause.
Selv spillet som nevnt, ikke innbød til den store feststemningen, var det likefullt nerve i kampen.

Runde02 mk-doffen
Doffen

I andre omgang tok Start mer og mer over. Guttenes tekniske reportoar kom til sin rett, og kanskje viktigst, målene kom!
Trekantspillet mellom Valencia på høyre flanke, og Ben Wright og Bala Garba skapte ofte farligheter for MK's forsvar. Og gøy var det når også midtbanespillerne fylte på og skapte trøkk fremover. Kristofer Hæstad økte Starts ledelse etter 51 minutter. Klabb og babb i MK's forsvar, og han dryler til fra 16 meter.
Marius Johnsen er med fremme 10 minutter før slutt, og får en dobbeltsjanse. Først en heading med retur fra keeper Hovstøl, og rekker å sette returen i mål.

Ett av høydepunktene i andre omgang stod likefullt MK's Leif Gunnar Smerud for. Et kanonskudd av et frispark fra 30 meter smalt i treverket, og returen ble satt utenfor.

Runde02 mk-tifo

Start er fortsatt ubeseiret i år, og har nå 8-1 i målforskjell på to kamper. Det lukter det effektivitet av, og vi topper tabellen.

Bård Wiggen stormet blid forbi etter kampslutt:
- Dette gikk akkurat like enkelt som vi hadde forventet!

Tom Nordlie var selvsagt glad og fornøyd med seieren, og danset jenka foran en stor Tigerbergskare. Men han sier at det er mye som kan og må rettes på. Det gjør at vi har en god følelse.