Start-Strømsgodset 5-1

Hett scoringsball

Steinar Pedersen åpner scoringsballet allerede etter ett minutt

Start vant en meget fortjent seier og scoret mer enn de har gjort på lenge. Samtidig hadde de marginene definitivt på sin side. For en gangs skyld.

Begge lags trenere hevdet før kampstart at de aktet å spille offensiv fotball. Begge lag prøvde, men det var bare Start som fikk det til.
For én gangs skyld hadde Start marginene så definitivt på sin side. Steinar Pedersen åpnet scoringsballet allerede etter ett minutt, men Godset fortsatte å stå høyt på banen. Det straffet seg til de grader. Gang på gang slo Start nydelig gjennombruddspasninger som keeper Solvoll i Godsets mål flere ganger måtte ruse ut for å avverge. Med fatale resultater. Etter fem minutter kom hans første gule kort. Etter 10 minutter kom det andre, og dermed var en kald dusj hans eneste trøst i varmen. Men lagkameratene hans fikk dermed blø desto mer med kun 10 mann i 80 minutter i varmen på banen.

godset-jobbing
Jobbing

Når da til overmål Fredrik William Henriksen to minutter etter utvisningen knaller inn 2-0 med hodet var kampen i realiteten punktert.
Godset ble demoralisert, og Start hadde fritt spillerom på Godsets halvdel.
Etter drøye halvtimen var det Fredrik Strømstads tur. Han får ballen på en kontring og skyter hardt og velplassert fra 20 meter i mål. Stor jubel.Bård Wiggen ville at spillerne i andre omgang skulle jobbe hardt for å unngå at Godset skulle få et tidlig mål. Det som skjer er at Start putter to baller i mål før det er gått to minutter! Maksimal uttelling.
Først ut er Ben Wright som krangler seg til et lompeskudd som keeper halvklarerer, men ballen rullet i mål. To minutter etter er Peder Winsnes på farten på høyresiden. Han dro seg opp mot hjørnet av Godsets 16-meter og får et drømmetreff på ballen som suser inn bak Godsets keeper. Start ledet plutselig 5-0 !

godset-glede
Peder Winsnes har scoret

Wiggens andre mål med andre omgang var å trille ballen og trette ut Godsets spillere. De klarte det, men sovnet nok noe hen i gleden over å lede 5-0, og varmen satte naturlig nok sitt preg også på Startspillerne. Ved en ukonsentrert startperiode reduserte Godset på en corner etter 68'. Uforstyrret fikk Thomas Wæhler heade inn Godsets trøstemål.
Mot slutten av kampen fikk vi også se Jesse Ohene debutere for a-laget på Stadion. Han fikk ikke all verdens tid til å vise seg frem, men viste at han er en hurtig og offensiv spiller.

Nygifte Marius Johnsen fikk en snau halvtime på banen da Fredrik William Henriksen ble skadet. Fredrik fikk en real smell i hodet, og pådro seg sannsynligvis en liten hjernerystelse. Vi håper det går bra.
Fredrik Strømstad fikk også hvile seg litt mot slutten, og Kjetil Bøe kom inn.